EXCLUSIV. Președintele UDMR București: „Toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc”

May 16, 2017 •UDMR •Views: 9156

Președintele organizației UDMR București, Buday Richárd, director al Centrului Cultural „Petofi Sandor” din București, a ținut în urmă cu o săptămână un discurs instigator la ură, şovin şi extremist. Asta susține public Mihai Traistă, reprezentant al Uniunii Ucrainenilor din România.

Mihai Traistă, reprezentant al ucrainenilor din România, a denunțat public pe o rețea de socializare discursul șovin al liderului UDMR București și a menționat că a părăsit sala în care avea loc o adunare a minorităților naționale din România.

„”… toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc”

Richard Budai, directorul Centrului Cultural “Petofi Șandor” a ţinut aseară un discurs instigator la ură, şovin şi extremist, în faţa reprezentanţilor minorităţilor naţionale din România şi a invitaţilor de naţionalitate română. Deşi tema evenimentului era cu totul alta: obiceiuri de primăvară la minorităţile naţionale, acest Richard inimă de forint, profitând de calitatea sa de gazdă a început să vorbească de “un trecut comun dar nu mereu plăcut, cu multe conflicte şi amintiri neplăcute care nu se pot uita”, despre populaţia majoritară care nu are o deschidere largă câtre minorităţile naţionale, doar face nişte jocuri de vitrină care nu ajută la nimic, de cele 16 şcoli şi cinci case de cultură confiscate ungurilor de câtre statul român despre o datorie de 3 miliarde de euro a statului român câtre minoritatea maghiară, şi chiar mai în glumă mai în serios a spus că toată România este alipită de Ţinutul Secuiesc. În calitate de reprezentant al minorităţii ucrainene, care a organizat şi a finanţat acest eveniment, am întrerupt discursul acestui instigator, aducându-i aminte că scopul întălnirii noastre e cu totul altul, iar “dânsimea” sa mi-a dat de înţeles că el e şeful acelui loc. Atunci în semn de protest am părăsit sala. Îmi cer scuze faţă de toţi invitaţii Uniunii Ucrainenilor din România şi vă asigur că ucrainenii din România nu împărtăşesc ideiile acestui ipochimen.”

FOTO: Kelemen Hunor, președinte UDMR, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to EXCLUSIV. Președintele UDMR București: „Toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc”

 1. Adrian Grigoriu says:

  Conform datelor oficiale în România existau la anul 2011 un număr de 1661 (una mie şase sute şase zeci şi una de persoane) cetăţeni români de etnie de secui din care doar 1116 stabili în judeţele Harghita şi Covasna, adică în spaţiul ce zic unii că ar fi denumitul “ŢINUT SECUIESC”.

  În consecinţă noţiunea de “ŢINUT SECUIESC “ este o ficţiune fără nici o bază reală, nici măcar etnică.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2615069758631919&set=a.1832453496893553.38017.100003867614875&type=3&theater

 2. […] Vezi și EXCLUSIV. Președintele UDMR București: „Toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc” […]

 3. Romanii , care tac si rabda atacurile din partea celor care si-au insusit fraudulos o parte din averea creata de poporul roman, se vor lasa in continuare inselati?

 4. Buzenchi Laurentiu says:

  Cine seamana vant, culege furtuna!
  Pacat, mare pacat!

 5. Inainte de a patrunde in Romania , triburile unguresti au fost masacrate in Bulgaria.

 6. Costin Serban says:

  Cand pielea mea curatam TARA de gunoaiele astea?

 7. Romanii,in orice parte a tarii.au acceptat si au vrut sa traiasca in buna intelegere cu toate etniile:rusi,tatari,turci,tigani,unguri…. De ce oare recroca nu este valabila?

 8. Un ostas al lui Vlad Tepes says:

  In asa zis Tinutul secuiesc sunt multi romani maghearizati! Iar ungurii si-l insusesc fara nicio justificare istorica pentru ca adevaratii secui au luptat contra lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Președintele UDMR București: „Toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-presedintele-udmr-bucuresti-toata-romania-a-fost-alipita-tinutului-secuiesc/