EXCLUSIV. Primar UDMR din Sălaj SOMAT de prefect să afișeze stema României pe primărie DOCUMENT/FOTO

July 14, 2014 • UDMR • Views: 1502

Primăria comunei Sămărșag, jud. Sălaj, pare mai degrabă o instituție publică din Ungaria (FOTO: facebook.com)

Primăria comunei Șămărșag, jud. Sălaj, pare mai degrabă o instituție publică din Ungaria (FOTO: facebook.com)

Urmare unei sesizări a subsemnatului, prefectul județului Sălaj, Ionel Ciunt, a solicitat primarului comunei Șărmășag să arboreze drapelul României în mod legal și să afișeze stema României pe sediul Primăriei Șărmășag.

La începutul lunii iunie a.c. aduceam în atenția opiniei publice (detalii aici) faptul că primarul comunei Șărmășag, Dombi Attila János (UDMR), are probabil impresia că conduce o instituție publică a administrației publice din Ungaria, nu din România. Astfel, Dombi nu afișează stema României pe fațada clădirii conform prevederilor H.G. nr. 1157/2001 și nu arborează două drapele ale României la intrarea în sediul instituției, așa cum prevede același act normativ.

Denumirea localității este inscripționată exclusiv în limba maghiară pe fațada primăriei, Sarmaság, cu accentul specific limbi maghiare, denumirea în limba română lipsind de pe instituție, fapt ce constituie o încălcare a Constituției României care prevede faptul că singura limbă oficială de stat în România este limba română. De asemenea, pe instituție nu sunt afișate plăcuțele care să conțină denumirea instituției.

Pe clădire este amplasată sintagma ”Kozseghaza”, specifică administrației publice din Ungaria și care nu are ce căuta pe instituțiile publice din România. În acest sens există deja o sentință definitivă și irevocabilă (documentul aici).

Deși l-am sesizat cu privire la prezența inscripției ”Kozseghaza” și a denumirii localității doar în limba maghiară pe fațada primăriei, prefectul Ionel Ciunt nu menționează nimic despre aceste aspecte în adresa sa. Asta în condițiile în care Ciunt a binevoit să-mi răspundă la sesizare abia după ce i-am pus în vedere că-l voi acționa în judecată, adică după o lună de la data la care a fost sesizat. Se pare că în cazul celor două inscripții, exclusiv în limba maghiară, Ciunt este ori orb ori complice cu primarul șovin din Șărmășag.

Prefectura-Salaj-Primaria-Sarmasag-Dan-Tanasa

 

 

Prefectura Salaj Primaria Sarmasag Dan Tanasa drapel Romania

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend