EXCLUSIV. Primăria Ciumani, sancționată de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

August 20, 2019 •discriminarea romanilor •Views: 267

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat contravențional Primăria Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor. 

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor DOCUMENT

În luna mai 2018 am sesizat CNCD cu privire la faptul că ziarul local al Primăriei Ciumani, județul Harghita, condusă de UDMR-istul Márton László-Szilárd, este redactat exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a subsemnatului dar și a altor cetățeni necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea mea și prin Hotărârea nr. 367/24.06.2019 a sancționat contravențional, cu avertisment, Primăria Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice la adresa mea și a altor cetățeni necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a aplicat sancțiunea Primăriei Ciumani pentru a-l scăpa astfel pe primarul UDMR din Ciumani de o nouă sancțiunea contravențională cu amendă, după ce în 2014 l-a amendat pe primarul UDMR din Ciumani cu 1000 de lei pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor. În mod legal, și de această dată CNCD trebuia să-l sancționeze tot pe edilul UDMR însă președintele UDMR al CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, a avut grijă să-l protejeze pe colegul din UDMR.

FOTO: Primarul UDMR din Ciumani, Márton László-Szilárd

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Primăria Ciumani, sancționată de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

  1. Balogh Andras says:

    Dacă nu sunt in zona români,ar fi fost risipa de fonduri publice să editeze ziarul în limba română. In fine în continiluare de ocupi de lucruri marunte.Ai facut ceva in viata ta ca romanii din Harghita și Covasna să trăiască ami bine? Cred ca mă fi mult mai câștigat cu niște bani mai multi decat cu ziarul românesc din Ciuman. Apropo de asta ca sa vezi eficiența lucrurilor făcute doar să fie: în Satul Trimita există o biserică ortodoxă construită în anul 1938. Sti cate slujbe s-au tinut de atnci si pana acum fix 2 in 70 de ani. Eu as propune construirea altui lăcaș de cult în Satul Troita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primăria Ciumani, sancționată de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primaria-ciumani-sanctionata-de-cncd-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/