EXCLUSIV. Primăria Târgu Secuiesc, sancționată pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

January 14, 2019 •discriminarea romanilor •Views: 1743

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC) și a sancționat contravențional Primăria Târgu Secuiesc pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că pagina de Facebook a Bibliotecii municipale era redactată exclusiv în limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, sancționat de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

În luna octombrie 2018 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina de Facebook a Bibliotecii municipale din Târgu Secuiesc este redactată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 443/19.11.2018, prin care a decis că faptele constitue discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Primăriei Târgu Secuiesc o sancțiune contravențională pentru discriminarea românilor.

Primarul din Târgu Secuiesc este UDMR-istul Bokor Tibor.

FOTO: Primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, kezdi.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primăria Târgu Secuiesc, sancționată pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primaria-targu-secuiesc-sanctionata-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/