EXCLUSIV. Primarul PCM din Băile Tușnad, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie

February 15, 2018 •Administrație •Views: 2455

Tribunalul Harghita l-a obligat pe primarul PCM din Băile Tușnad să îndepărteze inscripția „Városháza”, specifică sistemului administrativ din Ungaria, de pe fațada Primăriei Băile Tușnad. Prin aceeași sentință edilul a fost obligat să îndepărteze și inscripția în limba engleză „Townhall” de pe fațada primăriei.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie

Tribunalul Harghita a admis ieri, 14 februarie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, împotriva primarului orașului Băile Tușnad, Albert Tibor, membru al Partidului Civic Maghiar (PCM), și l-a obligat pe acesta să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Városháza” și inscripția în limba engleză „Townhall” de pe fațada Primăriei Băile Tușnad.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc pierde DEFINITIV procesul în cazul „Varoshaza”

Soluția pe scurt a instanței: „Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocată de pârât prin întâmpinare. Admite acţiunea formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA, în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL ORAŞULUI BĂILE TUŞNAD. Obligă pârâtul să îndepărteze de pe sediul Primăriei oraşului Băile Tuşnad inscripţia „Kozseghaza” şi inscripţia „Townhall”. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 1050 lei reprezentând onorariu avocaţial şi taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Harghita. Soluţie pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin.2 Cod procedură civilă, azi 14.02.2018 ora 14.00”.

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

Foto editată

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și de prevederile Constituției României să se adreseze instanței de judecată cu privire la nerespectarea modalității de inscripționare a unor instituții ale administrației publice locale.

FOTO: Primăria Băile Tușnad

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul PCM din Băile Tușnad, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-pcm-din-baile-tusnad-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-inscriptia-varoshaza-de-pe-primarie/