EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat

February 9, 2018 •UDMR •Views: 3050

Tribunalul București l-a obligat pe primarul UDMR al municipiului Carei să respecte limba oficială de stat în România, limba română, după ce acesta a amplasat în spațiul public două plăci comemorative inscripționate exclusiv în limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT din nou, DEFINITIV, să respecte limba oficială de stat

Tribunalul București a admis luni, 5 februarie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, și l-a obligat pe primarul UDMR din municipiul Carei, Kovács Jenő, să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

În urmă cu câțiva ani, primarul UDMR Kovács Jenő a amplasat în spațiul public din municipiul Carei două plăci comemorative inscripționate exclusiv în limba maghiară, fapt ce încalcă Constituția României care prevede faptul că în România singura limbă oficială de stat este limba română.

În cursul anului 2015, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) i-a solicitat primarului Kovács Jenő să respecte limba oficială de stat în România însă liderul UDMR a refuzat. Luni, Tribunalul București a dat dreptate reclamantului și l-a obligat pe primarul UDMR să respecte limba oficială de stat și Constituția României.

Sentința instanței pe scurt: „Admite acţiunea. Obligă pârâtul să înlocuiască placa comemorativă “ Kolcsey Ferenc” amplasată pe clădirea Colegiului Tehnic Iuliu Maniu şi placa comemorativă “ Petofi Sandor” amplasată pe clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 1, ambele situate în Municipiul Carei şi să amplaseze alte plăci comemorative care să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române în sensul că limba oficială de stat să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii naţionale. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la sediul Tribunalului Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.02.2018”.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie

Detalii despre dosar aici.

P.S.: Primarul UDMR Kovács Jenő este binecunosc opiniei publice pentru ura sa împotriva românilor (un exemplu aici).

FOTO: Kovács Jenő

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat

 1. CNDR says:

  Senatorii au adoptat cu 71 de voturi pentru, 4 abtineri si 20 impotriva propunerea legislativa a unor parlamentari UDMR. In favoarea proiectului au votat senatorii PSD, ALDE, USR si UDMR, iar PNL si PMP impotriva. Reamintim ca, in decembrie 2017, deputatii au adoptat cu cu 172 voturi “pentru”, 62 “contra” si 8 abtineri proiectul UDMR de infiintare a Liceului Teologic.

 2. Mircea Alexandru Octavian says:

  ORICE LUPTĂ CONTRA ANTI-ROMÂNISMULUI PE CARE O DUCI , VREAU SĂ ȘTII CĂ O VOM SUSȚINE ȘI ÎȚI VOM FI ALĂTURI !

  ÎȚI MULȚUMESC DIN TOT SUFLETUL PENTRU CEEA CE FACI !

  CU MULT RESPECT DANE …
  DOAMNE-AJUTĂ!

 3. LUCIAN says:

  Eu doar atat vreau ca sa se stie ib toata tara caci in Carei e mafie mare.Adica dau un exemplu pentru ca in Carei e primar maghiar si pentru ca la Electrica e tot director maghiar romanii nu au locuri de munca la Electrica SA deci numai maghiarii au loc sa munceasca la Electrica SA din Carei ceea ce nu e drept si tot acelasi lucru se întâmplă si in Prinaria din Carei si in aproape toate societatile comerciale unde sunt patroni maghiari.asa ca v-as ruga foarte mult pe statul roman sa ia masuri in legatura cu dezavantajele pe care le au romanii nascuti in romania in tara lor cei din si de pe langa Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-carei-obligat-de-instanta-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat/