EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciceu, SANCȚIONAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

March 1, 2016 •discriminarea romanilor •Views: 2659

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din Ciceu pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor. 

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, SANCȚIONAT din nou de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

CNCD a admis o sesizare a Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului comunei Ciceu, județul Harghita, și l-a sancționat pe acesta pentru fapte de disciminare pe criterii etnice a românilor.

CNCD a constatat faptul că inscripționarea exclusiv în limba maghiară a unei clădiri publice din comuna Ciceu este discriminatorie la adresa românilor.

După depunerea sesizării la CNCD, primarul UDMR din Ciceu, Becze Attila, a îndepărtat inscripția în limba maghiară „Kulturotthon” amplasată pe fațada unei clădiri publice din comună. Inscripția, amplasată exclusiv în limba maghiară, a fost îndepărată după ce ADEC a sesizat CNCD că privire la faptul că această inscripție reprezintă o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români care nu cunosc limba maghiară.

În încercarea disperată de a evita o sancțiune a CNCD, primarul UDMR din Ciceu a dat jos inscripția.

decizie CNCD camin cultural ciceu UDMR

Trei prefecți de Harghita au refuzat să acționeze legal în acest caz

Inscripția exclusiv în limba maghiară „Kulturotthon” a stat pe fațada unei clădiri publice din Ciceu mai bine de cinci ani, fără ca prefecții județului Harghita să aplice legea în acest caz, deși au fost sesizați în repetate rânduri cu privire la faptul că în cauză este vorba de inscripționarea exclusiv în limba maghiară a unei clădiri publice.

Fostul prefect UDMR al județului Harghita, Ladanyi Laszlo-Zsolt, a refuzat să acționeze legal în cazul acestei ilegalități comisă de un coleg de partid. Ladnyi a fost sesizat încă din 2010 cu privire la acest caz dar a refuzat să acționeze legal, limitându-se la adrese sterile în care își bătea joc de subsemnatul.

La fel, fostul prefect PSD al județului Harghita, românca Urzică Augusta-Cristina, a refuzat să acționeze legal în acest caz pentru îndepărtarea inscripției în limba maghiară. Prin atitudinea sa ticăloasă, Urzică a acționat de partea primarului UDMR din Ciceu, care promovează discriminarea pe criterii etnice a românilor (documente aici).

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să solicite instanței anularea unui nou concurs organizat ILEGAL de primarul UDMR din Miercurea Ciuc

Și actualul prefect PSD al județului Harghita, românul Jean-Adrian Andrei, a refuzat să acționeze legal în acest caz, deși cunoaște foarte bine situația și zecile de cazuri în care instituții publice din județ sunt inscripționate exclusiv în limba maghiară (cum e și cazul inscripției în limba maghiară Kozseghaza). Și Andrei a refuzat, în mod ticălos, să acționeze legal în acest caz pentru a apăra Constituția României (documente aici).

FOTO: gândul.info

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciceu, SANCȚIONAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

  1. DORU IOAN says:

    Nu va mirati d-le Tanase, cei care cunosc zona stiu ca primarii de la Ciceu, Siculeni si Madaras sunt sovini consacrati a caror nivel de cultura nu trece de “genunchiul broastei”…. si din pacate sunt multi ca ei, insa dupa anchetarea si demisia “sovinului sef” de la M-Ciuc, pigmeii mai sus amintiti si-au cam retras capetele sub “linia de tragere” cea ce spune mult despre adevaratul lor caracter….

  2. Nelutu says:

    Urzica ,fostul prefect de Harghita este fiica odiosului ofiter de securitate Braic Viorel si a fost promovata ,pe niste criterii doar de el stiute ,de Mircea Dusa!Iar actualul prefect,provine dintr-o familie mixta si ca recompensa ca i-a carat servieta lui Dusa,a fost numit prefect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciceu, SANCȚIONAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-ciceu-sanctionat-de-cncd-pentru-discriminarea-romanilor/