EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cozmeni, idee pentru a eluda o sentință definitivă

May 18, 2017 •extremism maghiar •Views: 3046

Primarul UDMR din comuna Cozmeni, județul Harghita, vrea cu orice preț să marcheze faptul că localitatea pe care o conduce aparține de fapt Ungariei, nu României.

Vezi și EXCLUSIV. „Községháza”, dată jos de pe Primăria Corund

Edilul Szántó László este doar un alt membru UDMR care acționează în mod fățiș împotriva României.

În luna iulie 2015 primarul UDMR din Cozmeni a fost obligat de Tribunalul Harghita (detalii despre dosar aici), în urma unei acțiuni în instanță a Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), pe care o conduc, să îndepărteze inscripția „Csikkozmas – Kozseghaza” de pe fațada Primăriei Cozmeni. Sentința a rămas definitivă și irevocabilă prin nerecurare.

Inscripția, exclusiv în limba maghiară, era amplasată pe fațada Primăriei Cozmeni cu încălcarea legii și a Constituției României. Inscripția „Kozseghaza” este specifică sistemului administrativ din Ungaria, și este amplasată pe primăriile din Transilvania de către primarii maghiari nostaligici ai Ungariei Mari pentru a marca simbolic faptul că aceste localități aparțin administrativ Ungariei, nu României.

Primarul a fost obligat de instanță, definitiv, să îndepărteze inscripția de pe fațada primăriei.

Acum, presa de limbă maghiară din Harghita este extrem de încântată de ideea primarului din Cozmeni de a eluda o sentință definitivă și irevocabilă. Primarul Szántó László a amplasat inscripția „Csikkozmas – Kozseghaza” în fața Primăriei Cozmeni, din nou exclusiv în limba maghiară, utilizând un… aranjament floral.

Captură foto după un ziar local din Harghita

FOTO: Kelemen Hunor, liderul UDMR, gandul.info

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cozmeni, idee pentru a eluda o sentință definitivă

  1. Cornel says:

    Hristos a inviat!
    Va rog sa ma iertati pentru comentariu dar plecand de la ipoteza ca sunteti american sau german sa spunem si veniti pentru prima data in zona respectiva; vedeti pe primarie scris in maghiara, in parc de joaca steagul Ungariei ce impresie va faceti -toti oamenii astia tanjesc dupa Ungaria doar ca sunt in Romania, hai sa le facem dreptate…
    si mai toti uitam ca acest scenariu a mai fost odata si se numeste Dictatul de la Viena.
    Rezultatul: potrivit lui Lozovski(vz Larry Watts -Fereste-ma Doamne de prieteni) a fost “am omorat cateva sute de mii de romani ” si mai constata ceva, foarte important, bunicul ministrului Ungariei …”dar n-a fost suficient”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cozmeni, idee pentru a eluda o sentință definitivă"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-cozmeni-idee-pentru-a-eluda-o-sentinta-definitiva/