EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, sancționat de CNCD pentru DISCRIMINAREA ROMÂNILOR PE CRITERII ETNICE

April 4, 2016 •discriminarea romanilor •Views: 2171

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC) și l-a sancționat contravențional pe primarul orașului Cristuru Secuiesc pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că editează o publicație a primăriei exclusiv în limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință ÎCCJ care dovedește cum sunt DICRIMINAȚI PE CRITERII ETNICE ROMÂNII din Covasna. ÎCCJ a anulat IREVOCABIL o decizie CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ OBLIGATORIE pentru o funcție publică într-o primărie din Covasna DOCUMENTE

În luna octombrie 2015 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat CNCD cu privire la faptul că primarul orașului Cristuru Secuiesc editează, finanțează și publică pe pagina de internet a Primăriei Cristuru Secuiesc publicația „Kereszturi Kisvaros”, publicație ce conține informații de interes public redactate exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice atât a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 180/02.03.2016 prin care a decis că faptele primarului UDMR din Cristuru Secuiesc, Rafai Emil, constituie o discriminare pe criterii etnice la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare. CNCD i-a aplicat primarul UDMR din Cristuru Secuiesc sancțiunea contravențională cu avertisment.

În 2013, CNCD a emis o altă hotărâre prin care a constatat faptul că primarul UDMR din Cristuru Secuiesc se face vinovat de aceleași fapte însă nu a dispus aplicarea unei sancțiuni (detalii aici).

hotarare cncd sanctiune primar udmr cristuru secuiesc discrimnarea romanilor 2016

FOTO: Rafai Emil, kerestur.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, sancționat de CNCD pentru DISCRIMINAREA ROMÂNILOR PE CRITERII ETNICE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-cristuru-secuiesc-sanctionat-de-cncd-pentru-discriminarea-romanilor-pe-criterii-etnice/