EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc din primărie

February 12, 2016 •Miercurea Ciuc •Views: 7659

Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Vezi și EPURARE ETNICĂ. Limba maghiară, OBLIGATORIE la TOATE posturile din Primăria Miercurea Ciuc

Instanța a constatat astfel arborarea nelegală a drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului municipiului Miercurea Ciuc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

În acest moment, în incinta Primăriei Miercurea Ciuc și pe fațada instituției condusă de viceprimarul UDMR Antal Attila, care îl înlocuiește pe primarul demisionar Raduly Robert, cercetat pentru fapte de corupție, sunt arborate ilegal drapelul Ungariei, steagul secuiesc și un steag alb, steagul orașului.

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc este obligat acum să înlăture steagul secuiesc, drapelul Ungariei și steagul local din toate spațiile din Primăria Miercurea Ciuc, inclusiv de pe fațada instituției, după ce instanța a constatat nelegalitatea arborării acestor steaguri „la sediul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc”. Instanța nu face referire de fațada clădirii, ca atare instanța a constatat nelegalitatea arborării celor trei steaguri atât pe fațada instituției cât și în sala de ședințe a instituției și în biroul primarului din Miercurea Ciuc sau în orice altă sală a instituției.

Soluția pe scurt a instanței: „Admite în parte acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) Bucureşti, în contradictoriu cu pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc, în consecinţă: Constată nelegalitatea modului de arborare a altor drapele lângă drapelul României la sediul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc. Obligă pârâtul la îndepărtarea oricărui alt steag/drapel cu excepţia celor menţionate în Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice şi de HG nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României la sediul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc. Respinge cererea privind îndepărtarea oricărui alt steag/drapel cu excepţia celor menţionate în Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice şi de HG nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României din incinta tuturor sălilor şi spaţiilor care aparţin unor instituţii aflate în subordinea Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc. Obligă pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc, la plata către reclamantă a sumei de 1.050 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 10.02.2016”.

Instanța a respins cererea ADEC ca aceste steaguri să fie îndepărtate și din alte spații care aparțin Primăriei Miercurea Ciuc.

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și ale H.G. nr. 1157/2001 să se adreseze instanței de judecată cu privire la arborarea nelegală a mai multor steaguri la sediul Primăriei Miercurea Ciuc.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat însă să aplice legea în acest caz, preferând să fie complicele primarului UDMR care sfida legile și Constituția României prin arborarea drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului local în sediul Primăriei Miercurea Ciuc.

Andrei a fost sesizat încă din 2013 cu privire la faptul că pe sediul Primăriei Miercurea Ciuc este arborat nelegal un steag alb. În total dispreț al legii și în bătaie de joc la adresa subsemnatului, Andrei a refuzat să aplice prevederile legale.

adresa prefect harghita andrei steag local primaria miercurea ciuc decembrie 2013

Ulterior, prefectul Jean-Adrian Andrei a susținut chiar, în mod mincinos se vede acum, că steagul local al municipiului Miercurea Ciuc este arborat în mod legal.

Susținerile prefectului din martie 2014 potrivit cărora steagul local este arborat legal la Primăria Miercurea Ciuc sunt acum dovedite ca simple minciuni de vreme ce Tribunalul Harghita a constatat nelegalitatea arborării steagurilor la sediul Primăriei Miercurea Ciuc și l-a obligat pe primarul din Miercurea Ciuc să îndepăreze toate steagurile arborate la sediul instituției, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să solicite instanței anularea unui nou concurs organizat ILEGAL de primarul UDMR din Miercurea Ciuc

adresa prefect harghita andrei steag local primaria miercurea ciuc martie 2014

Detalii despre dosar aici.

FOTO: drapelul Ungariei, steagul secuiesc și steagul municipiului Miercurea Ciuc arborate ilegal în sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc din primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-drapelul-ungariei-si-steagul-secuiesc-din-primarie/