EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc OBLIGAT de instanță să respecte LIMBA ROMÂNĂ. DOCUMENT/FOTO

July 4, 2013 •UDMR •Views: 1534

Raduly Robert, primarul UDMR din Miercurea Ciuc

Raduly Robert, primarul UDMR din Miercurea Ciuc

Tribunalul Harghita a admis ieri acțiunea prefectului județului Harghita care a solicitat instanței de judecată să oblige Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc şi Primarul Municipiului Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert, să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române în cazul unor indicatoare rutiere amplasate în municipiul Miercurea Ciuc, inscripționate mai întâi în limba maghiară și, sub aceasta, în limba română.

Prefectul Jean-Adrian Andrei l-a acționat în judecată pe primarul Raduly Robert după ce l-am sesizat (documente aici), în luna septembrie 2012, cu privire la modul în care sunt inscripționate mai multe indicatoare rutiere de pe raza municipiului Miercurea Ciuc, în cazul cărora limba maghiară este utilizată deasupra limbrii române. Tribunalul Harghita a admis acțiunea prefectulului județului Harghita.

Sentința Tribunalului Harghita pronunțată ieri precizează următoarele: ”Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor, invocate de aceştia. Admite acţiunea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Harghita, împotriva pârâţilor Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc şi Primarul Municipiului Miercurea Ciuc, şi, în consecinţă: 1. Constată că modul de inscripţionare a indicatoarelor rutiere, aflate în municipiul Miercurea Ciuc, la intersecţiile străzilor Piaţa Cetăţii-Zöld Péter-Frăţiei-Szász Endre şi Lunca Mare-Márton Áron-Szék-Topliţa, este nelegal. 2. Obligă pe pârâţi să înlocuiască aceste indicatoare cu indicatoare în care inscripţionarea denumirii în limba maghiară să fie făcută sub cea în limba română. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 3 iulie 2013. Document: Hotarâre  3446/2013  03.07.2013”

Prefect Harghita primar miercurea ciuc raduly robert tribunal harghita indicatoare rutiere limba maghiara dan tanasa

Vezi și SFIDARE. Primarul din Miercurea Ciuc continuă să amplaseze indicatoare rutiere ilegale inscripționate in LIMBA MAGHIARĂTags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc OBLIGAT de instanță să respecte LIMBA ROMÂNĂ. DOCUMENT/FOTO

 1. dan andrei says:

  Domnul prefect ar trebui sa acceseze din curiozitate pagina de internet a orasului Cristuru Secuiesc http://www.keresztur.ro unde, dand click pe butonul de limba romana (pentru ca saitul se deschide in limba maghiara) vei fi uimit de cantitatea de informatii in limba romana. Despre biserica ortodoxa din localitate – o poza si atat. La istoric, aflam despre dictatul de la Trianon si altele”
  “Ca urmare a dictatului de pace de la Trianon autorităţile române au suspendat învăţământul primar de stat în limba maternă (1 decembrie 1919) şi pregătirea de pedagogi maghiari (1935). …

  Revenirea din 1940 ca urmare a pactului de la Viena a fost primită de locuitorii oraşului cu entuziasm nemărginit – ca de altfel de către toţi maghiarii din Transilvania de Nord. Însă pentru reglarea de conturi şi mutare de graniţe s-a plătit din nou tribut de sânge.

  Drept urmare s-a stabilit un regim social impus de afară, dar construit din interior, care pentru timp îndelungat a alterat bazele conştiinţei de neam, a culturii, religiei şi a moralului de muncă. Perioada scursă după schimbările din 1989 poartă încă amprentele acestei perioade, amplificată de ineficienţa reformelor politicii în stil balcanic”.
  Reformele politice in stil balcanic se fac cu larga contributie a UDMR , organizatie a carui membru e si domnul primar.

 2. Valentin Rosu says:

  Si cu restul inscriptiilor din Miercurea Ciuc tot nelegale ce se intampla? Da cu inscriptiile din restul judetului Harghita ?
  Tot tu trebuie sa il sesizezi si sa ii dai mura in gura ce sa faca ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc OBLIGAT de instanță să respecte LIMBA ROMÂNĂ. DOCUMENT/FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-obligat-de-instanta-sa-respecte-limba-romana-documentfoto/