EXCLUSIV. Primarul UDMR din Moacșa, obligat DEFINITIV de instanță să respecte limba oficială de stat

October 12, 2018 •justitie •Views: 1634

Curtea de Apel Brașov a respins miercuri, 11 octombrie a.c., recursul primarului comunei Moacșa împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care acesta a fost obligat să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române și să îndepărteze steagul secuiesc arborat la sediul primăriei.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul PCM din Băile Tușnad, obligat DEFINITIV de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie

Tribunalul Covasna a admis în data de 12 aprilie a.c. acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR din comuna Moacșa (Covasna), UDMR-istul Deszke Jánosra, să îndepărteze steagul secuiesc arborat la sediul Primăriei Moacșa și să amplaseze inscripțiile cu denumirea instituției în limba maghiară sub cele în limba oficială de stat, pentru a respecta astfel caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

Soluția pe scurt a Tribunalului Covasna: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei invocată prin întâmpinare. Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) prin reprezentant legal – Dan Tanasă în calitate de preşedinte, împotriva pârâtei Primarul Comunei Moacşa. Obligă pârâta să îndepărteze drapelul cunoscut şi sub denumirea de ”steag secuiesc”, arborat la sediul Primăriei Comunei Moacşa. Obligă pârâta să amplaseze pe faţada clădirii sediului Primăriei Comunei Moacşa inscripţiile în limba minorităţii „Polgarmesteri Hivatal” şi „Maksa” sub inscripţiile în limba oficială de stat „Primăria” şi „Moacşa””.

Primarul UDMR din comuna Moacșa a formulat recurs la Curtea de Apel Brașov însă instanța a respins recursul.

Decizia pe scurt a Curții de Apel Brașov (detalii aici): „Respinge recursul declarat de recurentul Primarul Comunei Moacşa împotriva sentinţei civile 353/12.04.2018 pronunţată de Tribunalul Covasna, pe care o menţine. Definitivă. Pronunţată în condiţiile art. 396 al. 2 Cpc , astăzi 11.10.2018”.

FOTO: Președintele UDMR, Kelemen Hunor, udmr.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Moacșa, obligat DEFINITIV de instanță să respecte limba oficială de stat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-moacsa-obligat-definitiv-de-instanta-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat/