EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT din nou, DEFINITIV, să respecte limba oficială de stat

May 25, 2017 •justitie •Views: 3307

Primarul UDMR din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a pus în executare o nouă sentință definitivă care l-a obligat să respecte limba oficială de stat în România.

Vezi și RECIDIVIST. Tribunalul Covasna îl obligă pe UDMR-istul Antal Arpad să respecte Constituția României. DOCUMENT/FOTO

Primarul UDMR din municipiul Sfântu Gheorghe, ultra-naționalistul și ultra-șovinul Antal Árpád András, a fost obligat, din nou, de instanța de judecată să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

De această dată Antal Árpád András a fost obligat de către Curtea de Apel Brașov să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române și să amplaseze traducerea în limba oficială de stat a unei inscripții amplasate pe fațada unei clădiri publice din municipiul Sfântu Gheoerghe (detalii aici).

Decizia pe scurt a Curții de Apel Brașov: „Admite recursul declarat de recurenta reclamantă Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva sentinţei civile nr. 890/19.11.2015 pronunţată de Tribunalul Covasna-Secţia civilă pe care o casează în tot şi rejudecând: Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în contradictoriu cu pârâtul Primarul mun. Sfântu Gheorghe şi în consecinţă Obligă pârâtul să amplaseze traducerea în limba oficială a statului deasupra inscripţiei în limba maghiară „Bene Haz” amplasată pe faţada imobilului, monument istoric, situat pe strada Grof Miko Imre nr. 11 din mun. Sfântu Gheorghe. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată de la fond. Obligă intimatul pârât Primarul mun. Sfântu Gheorghe la plata către recurenta reclamantă a sumei de 600 lei reprezentând cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 08.03.2016”.

Deși decizia Curții de Apel Brașov a rămas definitivă încă din data de 8 aprilie 2016, Antal a refuzat să pună în executare de bună voie sentința, motiv pentru Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat din nou instanța de judecată pentru amendarea primarului UDMR (detalii aici).

Pentru a evita o amendă usturătoare, Antal a pus în executare sentința în timpul procesului, motiv pentru care instanța a respins acțiunea ADEC.

Din nou, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a obținut respectarea legii și a Constituției României și a dovedit atitudinea sfidătoare a grofului UDMR Antal Árpád András la adresa Constituției României.

În cursul anului 2017 primarul a executat sentința definitivă.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT din nou, DEFINITIV, să respecte limba oficială de stat

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT din nou, DEFINITIV, să respecte limba oficial… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT din nou, DEFINITIV, să respecte limba oficială de stat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-din-nou-definitiv-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat/