EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sovata, peste 80.000 de lei AMENDĂ în cazul steagului secuiesc

March 29, 2016 •Mures •Views: 6358

Tribunalul Mureș a admis vineri, 25 martie a.c., acțiunea Prefecturii Mureș și a dispus amendarea primarului orașului Sovata pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Mădăraș, peste 40.000 de lei AMENDĂ pentru că refuză să dea jos drapelul Ungariei de pe primărie

În luna martie 2013 sesizam conducerea Prefecturii Mureș cu privire la ilegalitatea arborării așa-zisului steag secuiesc pe sediul Primăriei Sovata, condusă de primarul Péter Ferenc (UDMR). Tot atunci am sesizat și faptul că plăcuțele cu denumirea instituției nu sunt amplasate legal pe sediul Primăriei Sovata, în cauză încălcându-se prevederile H.G. nr. 1206/2001.

Prefectul de la acea dată, Corneliu Grosu, a refuzat să aplice prevederile legale motiv pentru care l-am acționat în judecată și am câștigat definitiv și irevocabil un proces prin care îi ceream să aplice legea (detalii aici). Din păcate însă, până în ultima clipă a mandatului său, Grosu a fost complicele extremiștilor din UDMR care sfidau Constituția României și încălcau prevederile legale.

După Grosu la conducerea Prefecturi Mureș a fost numit dr. Vasile-Liviu Oprea. Acesta a aplicat legea în acest caz și l-a acționat în judecată pe primarul orașului Sovata în cazul așa-zisului steag secuiesc (detalii aici). De asemenea, plăcuțele cu denumirea instituției au fost amplasate în mod legal, cea în limba română deasupra celei în limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT din nou de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

În luna decembrie 2014 instanța de judecată l-a obligat pe primarul UDMR din Sovata să îndepărteze steagul secuiesc de pe fațada Primăriei Sovata (detalii aici). Primarul din Sovata nu a atacat sentința de la fond, care a rămas astfel definitivă în data de 4 ianuarie 2015.

În ciuda unei sentințe rămase definitive prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe fațada Primăriei Sovata, primarul UDMR a ales să sfideze o sentințe definitivă și a refuzat să dea jos steagul secuiesc de pe primărie.

Prefectura Mureș l-a acționat din nou în judecată pe primarul orașului Sovata, de acestă dată pentru obligarea acestuia la plata unei amenzi pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă.

Soluția pe scurt pronunțată de instanță vineri, 25 martie a.c.: „Admite în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect aplicare amendă şi penalităţi, cerere formulată de reclamantul Prefectul Județului Mureş în contradictoriu cu pârâtul Primarul Orașului Sovata, Peter Ferenc. Aplică pârâtului o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care face venit la bugetul de stat. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 200 lei cu titlu de penalităţi, până la executarea obligației prevăzute în titlul executoriu reprezentat de sentinţa civilă 3243/19.12.2014 pronunţată de Tribunalul Mureş – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Mureş.

Primarul UDMR din Sovata este obligat acum să plătească o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere. Perioada pentru care se va calcula această amendă este cea curpinsă între 4 februarie 2015 (30 de zile de la rămânerea definitivă a sentinței Tribunalului Mureș din decembrie 2014) și 25 martie 2016 (data pronunțării sentinței de amendare). Cuantumul amenzii se ridică astfel la peste 80.000 de lei (la un salariu mediu brut în 2015 de 1000 de lei).

Detalii despre dosar aici.

FOTO: Președintele UDMR Kelemen Hunor, ghimpele.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sovata, peste 80.000 de lei AMENDĂ în cazul steagului secuiesc

 1. Imi permit un mic extract dintr-un discurs al presedintelui John F. Kennedy, tinut la Ottawa, in fata Parlamentului Canadian, la data de 17 Mai 1961:”Geeografia ne-a facut vecini, Istoria-Economia ne-a facut parteneri si necesitatea ne-a facut aliati; cei pe care natura i-a pus impreuna, omul sa nu-i desparta. Ceea ce ne uneste pe noi, este mult mai mare decat ceea ce ne desparte- Geography has made us neighbors. History-Economy has made us partners. And necessity made us allies. Those whom nature hath to join together, let no man put asunder. What unite us is far greater that what divide us.”
  In plus, deloc de neglijat, filosoful francez Frederic Bastiat, considerat una dintre cele mai luminate minti ale sec.XIX-lea, ne-a lasat ca “progresul unei natiuni depinde de nivelul relatiilor sociale dintre membri natiunii respective, iar alt filosof francez, Gustave LeBon, spunea ca, “numai omul incapabil recurge la agresivitate fizica sau verbala, ca sa-si ascunda incapacitatea.”
  Concluziile se pot desprinde.
  Dwight Patton
  Boerne, TX-USA

 2. Costel says:

  Bravo!. Bine facut! Asa incepe dragostea!

 3. Românul says:

  Puscaria este casa lui .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sovata, peste 80.000 de lei AMENDĂ în cazul steagului secuiesc"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-sovata-peste-80-000-de-lei-amenda-in-cazul-steagului-secuiesc/