EXCLUSIV. Profesori de istoria…românilor la ”Marele marș al secuilor” FOTO

October 31, 2013 •autonomie teritorială •Views: 1713

27 octombrie 2013. Ilyés Botond, profesor de istoria românilor la un liceu din Covasna, alături de liderul partidului neo-fascist din Ungaria, Jobbik, la marele marș al secuilor (FOTO: facebook.com)

27 octombrie 2013. Ilyés Botond, profesor de istoria românilor la un liceu din Covasna, alături de liderul partidului neo-fascist din Ungaria, Jobbik, la marele marș al secuilor (FOTO: facebook.com)

Printre manifestanții care au participat la ”Marele marș al secuilor” de duminică s-au aflat și doi cetățeni români de etnie maghiară pe care Statul Român îi plătește din fonduri publice ca să fie profesori de istorie. Istoria românilor. 

Atunci când nu militează pentru o Transilvanie independentă și nu își face poze cu liderul partidului neo-fascist și anti-Semit Jobbik, Vona Gabor, cel care a declarat că Jobbik își asumă un conflict cu România pentru a obține autonomia teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, Ilyés Botond este profesor de istoria românilor la Liceul Korosi Csoma Sandor, liceul unde învață și eleva Sabina Elena, unde predă Istoria Românilor atât la clase de la secția maghiară cât și la clase de la secția română.

Ilyes Botond Korosi Csoma Sandor Covasna Jobbik

Pe pagina sa de Facebook, Botond se laudă cu poza sa alături de liderul Jobbik

Atunci când nu militează pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș și pentru refacerea Ungariei Mari, Bonda Anna-Mária este profesoară de istorie. Istoria românilor. Anul trecut a predat Istoria Românilor la Şcoala Generală ”Avram Iancu” din Voineşti-Covasna, acolo unde a predat istoria românilor la clase de la secția română. În prezent este directoarea școlii din Dalnic (Covasna) unde predă istoria românilor.

Bonda Anna-Mária, la marele marș al secuilor de duminică

Bonda Anna-Mária, la marele marș al secuilor de duminică (FOTO: facebook.com)

Evident, cei doi cetățeni români (și poate și cetățeni unguri) au tot dreptul să participe la ce manifestări doresc și să militeze pentru cele mai absurde idei. E dreptul lor. Nu pot însă să nu mă întreb ce fel de istorie predau cei doi elevilor în condițiile în care în timpul liber ei militează pentru refacerea Ungariei Mari, pentru o Transilvanie independentă și pentru autonomia pe criterii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș. Ne putem doar imagina în ce fel este ”predată” istoria românilor de către cei doi profesori autonomiști.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Profesori de istoria…românilor la ”Marele marș al secuilor” FOTO

  1. Victor says:

    Cat ii mai toleram pe bozgoreii astia?
    Cine nu vrea drapel romanesc, sa poarte o funie supsendata de gat!

  2. man alexandru says:

    Inca odata se confirma teoria ca absolut toti maghiarii din romania sunt neloiali acestei tari.cei care cred si afirma ca doar liderii lor sunt cei care incita la fenomenul autonomist,si revizionist se inseala.as vrea sa-l vad pe Vona Gabor defilind in SLOVACIA,VOIVODINA,UCRAINA!acolo asemenea indivizi sunt Persona Nongrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Profesori de istoria...românilor la ”Marele marș al secuilor” FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-profesori-de-istoria-romanilor-la-marele-mars-al-secuilor-foto/