EXCLUSIV. Proiectul de lege privind LIMBA MAGHIARĂ în justiție pe masa Senatului în PROCEDURĂ DE URGENȚĂ

November 26, 2013 •UDMR •Views: 1544

Va permite Crin Antonescu ca limba maghiară să devină a doua limbă oficială în justiția din România?(FOTO: stirileprotv.ro)

Va permite Crin Antonescu ca limba maghiară să devină a doua limbă oficială în justiția din România? (FOTO: stirileprotv.ro)

Proiectul de lege care va impune limba maghiară ca a doua limbă oficială în justiția din România a ajuns la Senat, după ce în data de 29 octombrie a.c. acesta a fost adoptat tacit de către Camera Deputaților.

În data de 29 octombrie a.c. Camera Deputaților a adoptat tacit propunerea legislativă pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 9 Justiția al Chartei Europene a Limbilor Regionale sau Minoritare conform Legii de ratificare nr. 282/2007, inițiată de către UDMR-iștii Márton Árpád-Francisc și Máté András-Levente, prin care se dorește legiferarea obligativității ca instanțele de judecată din România să angajeze cunoscători ai limbilor minorităților în zonele în care aceștia au o pondere de peste 20% din totalul populației. Totodată proiectul prevede că cei interesați vor putea introduce cereri și alte acte inclusiv în limba minorității, costul traducerii acestora fiind asigurat din fonduri publice.

Proiectul de lege a ajuns la Senat în data de 30 octombrie a.c. iar în data de 4 noiembrie a.c. acesta a fost prezentat în Biroul Permanent al Senatului. Proiectul se află în procedură de urgență. Senatul este camera decizională.

Senat limba maghiara justitie

Fișa proiectului la Senat aici.

Vezi detaliile acestui proiect de lege pe EXCLUSIV. Limba MAGHIARĂ, a doua limbă OFICIALĂ în instanțele din România. Proiect de lege inițiat de UDMR ADOPTAT TACIT de Camera Deputaților DOCUMENTE

 

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Proiectul de lege privind LIMBA MAGHIARĂ în justiție pe masa Senatului în PROCEDURĂ DE URGENȚĂ

 1. Mircea says:

  Cu tradatori la conducere la ce te poti astepta. La legi impotriva tarii asa cum se incearca modificarea legilor minelor si exproprierii, legea descentralizarii trecuta prin santaj legislativ si o lege prin care limba romana nu mai trebuie folosita in justitie de asa zisii cetateni care nu vor sa fie romani.
  Legea trebuie sa prevada obligatvitatea cunoasterii limbii romane de toti cetatenii nu sa ne oblige pe toti sa platim pentru unii care nu vor sa vorbeasca romaneste desi traiesc in Romania de cand s-au nascut.

 2. marius says:

  asadar toti platim traducatori pentru niste nesimtiti care nu vor sa invete limba tarii in care traiesc, nu ?
  si infectia asta a trecut in regim d urgenta !? pai de asta va aleg, de asta va platesc, canaliilor ?

 3. radu says:

  E clar se va legifera.Asta se vrea.
  O sa-si dea acum singur tot felul de sentinte “autonomiste”, in plus beneficiaza de discriminare pozitiva (privilegii fata de restul) la concursurile pe posturi/

 4. marius says:

  STOP tradatorilor de neam! Limba romana nu e de vanzare!!!
  Am crezut ca numai domnule guvernator a vandut limba romana si simbolurile nationale, impreuna cu demnitatea romanilor, dar se pare ca ma insel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Proiectul de lege privind LIMBA MAGHIARĂ în justiție pe masa Senatului în PROCEDURĂ DE URGENȚĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-proiectul-de-lege-privind-limba-maghiara-in-justitie-pe-masa-senatului-in-procedura-de-urgenta/