EXCLUSIV. ”Realizările” Premierului Victor Ponta din timpul vizitei în China. CÂȚI oameni de afaceri români a dus Ponta în China DOCUMENT

October 7, 2014 •Guvernul Victor Ponta •Views: 2887

FOTO: cotidianul.ro

FOTO: cotidianul.ro

Premierul Victor Ponta a efectuat în perioada 30 august – 3 septembrie a.c. o vizită oficială în China la invitaţia omologului chinez, Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Ce a obținut în mod concret Victor Ponta în urma acestei întâlniri? Răspunsul la această întrebare vine dintr-o adresă oficială a Guvernului României, comunicată subsemnatului în urma unei solicitări.

Despre preocupările inexistente ale premierului Victor Ponta pentru dezvoltarea relațiilor comerciale România-China vorbește de la sine faptul că niciun om de afaceri român nu a însoțit delagația condusă de Ponta. În schimb, Ponta a avut grijă să ia cu el o serie întreagă de politicieni. Că doar scopul vizitei era plimbarea demnitarilor pe bani publici până în China.

În privința acordurilor și a contactelor ferme semnate, vizita premierului Victor Ponta în China este ridicolă. Ponta a semnat un singur contract și un singur acord, precum și o singură scrisoare de intenție (care poate fi egală cu zero!) privind privatizarea Sanevit SA. Atât și nimic mai mult. Nu știm care este valoarea în bani a acestor acorduri semnate de Victor Ponta.

Prin comparație, premierul Spaniei, Mariano Rajoy, care a vizitat China în perioada 24-26 septembrie a.c. a semnat un număr de 14 acorduri bilaterale evaluate la 3.150 milioane de euro (detalii aici).

guvernul romaniei vizita china victor ponta august septembrie 2014

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. ”Realizările” Premierului Victor Ponta din timpul vizitei în China. CÂȚI oameni de afaceri români a dus Ponta în China DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-realizarile-premierului-victor-ponta-din-timpul-vizitei-in-china-cati-oameni-de-afaceri-romani-a-dus-ponta-in-china-document/