EXCLUSIV. Rezoluția ULUITOARE a procurorului din Gheorgheni care încurajează cultul CRIMINALULUI de război Wass Albert. DOCUMENT

April 18, 2013 •Wass Albert •Views: 5339

Groapa-Comuna-de-la-Mureseni-Martiri-romani-ucisi-de-Wass-Albert

Groapa comună în care au fost aruncați românii masacrați la ordinul lui Wass Albert

Rar mi-a fost dat să văd un act mai dezgustător și mai ticălos decât rezoluția din data de 8 aprilie a.c. de neîncepere a urmăririi penale dictată de procurorul Crudu Irinel-Valeriu, procuror în cadrul Parchetului de la lângă Judecătoria Gheorgheni.

Rezoluția procurorului pune capăt dosarului penal nr. 207/P/2013 în care numiții Árus Zsolt István (membru al Partidului Civic Maghiar) și Kemenes Lorant Zoltan erau acuzați de săvârșirea infracțiunii de promovare a cultului persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni contra păcii și omenirii, prevăzute de art. 5 din O.U.G. nr. 31/2002. Cei doi au organizat în data de 15.02.2013 elogierea personalității criminalului de război Wass Albert chiar în incinta sălii de ședințe a Primăriei Gheorgheni.

Motivul pentru care procurorul din Gheorgheni a decis neînceperea urmăririi penale este aiuritor.

Potrivit rezoluției procurorului Crudu Irinel-Valeriu, cei doi nu se fac vinovați de promovarea cultului criminalului de război Wass Albert pentru că acest lucru ar presupune ca ”Wass Albert să fi fost condamnat pentru o infracțiune contra păcii și omenirii, cerință esențială care nu este îndeplinită”, este de părere procurorul de caz.

Magistratul explică mai departe în rezoluția sa: ”Făcând o comparație a conținutului constitutiv al infacțiunilor din Codul Penal în vigoare, Partea Specială, titlul ”Infracțiuni contra păcii și omenirii” cu infracțiunea reținută în sarcina condamnatului Wass Albert prevăzută de art. 2, lit. 2 din Legea nr. 312/1945 pentru urmărirea și sancționarea celor vinovați de dezastrul țării sau de crime de război rezultă diferențe evidente și că la adoptarea O.U.G. nr. 31/2002 au fost avute în vedere numai cei condamnați pentru una din infracțiunile prevăzute de art. 356-360 din actualul Cod Penal”.

Cu alte cuvinte, ghinion dacă Wass Albert a fost condamnat după Codul Penal din 1946 și nu după Codrul Penal din 2013. În viziunea bolnavă a procurorului Crudu Irinel-Valeriu, cultul criminalului de război Wass Albert poate fi promovat fără probleme în România pentru simplul fapt că Wass Albert a fost condamnat pentru crime de război nu pentru propagandă de război, genocid, tratamente neomenoase, distrugerea unor obiective și însușirea unor valori culturale, singurele fapte vizate de O.U.G. nr. 31/2002. Uluitor!

Procurorul Crudu Irinel-Valeriu intepretează în mod nebunesc sentințe definitive și irevocabile ale instanțelor din România și decide, cu de la sine putere (că doar e procuror!), că Wass Albert, cel care a ordonat masacrarea mai multor familii de români, nu a comis nici genocid și nu a aplicat nici măcar niște banale tratamente neomenoase românilor masacrați la comanda sa.

Memoria românilor masacrați la ordinul lui Wass Albert este profund întinată de această rezoluție mizerabilă a unui magistrat care se crede deasupra legii în România!

Parchet Gheorgheni Wass Albert NUP 1

Parchet Gheorgheni Wass Albert NUP 2

Parchet Gheorgheni Wass Albert NUP 3

Parchet Gheorgheni Wass Albert NUP 4

Parchet Gheorgheni Wass Albert NUP 5

Sentința din 2008, rămasă definitivă și irevocabilă, prin care s-a respins revizuirea sentinței din 1946 prin care Wass Albert a fost condamnat pentru crime de război. (Foto. roncea.ro)

Sentința din 2008, rămasă definitivă și irevocabilă, prin care s-a respins revizuirea sentinței din 1946 prin care Wass Albert a fost condamnat pentru crime de război. (Foto. roncea.ro)

Vezi și Un criminal de razboi antisemit si antiroman sarbatorit cu fast de Consiliul Judetean Harghita. Tesu Solomovici si Dan Tanasa despre Wass AlbertTags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

25 Responses to EXCLUSIV. Rezoluția ULUITOARE a procurorului din Gheorgheni care încurajează cultul CRIMINALULUI de război Wass Albert. DOCUMENT

 1. beatrice bernath says:

  lipsesc poeți unguri mediocrii în Romania , că au trebuit să save în trecut și să reabiliteze un criminal doar că să achiziționeze un poet ?
  Jenant pentru ei , groful poet de doi kraițari

 2. […] EXCLUSIV. Rezoluția ULUITOARE a procurorului din Gheorgheni care încurajează cultul CRIMINALULUI … […]

 3. […] EXCLUSIV. Rezoluția ULUITOARE a procurorului din Gheorgheni care încurajează cultul CRIMINALULUI … […]

 4. […] Thursday I posted on my blog, exclusively, the resolution signed by Valeriu Crudu Irinel, prosecutor at the Prosecutor’s Office in Gheorgheni, Harghita […]

 5. georgica says:

  II doresc domnului procuror ca familia dansului sa fie masacrata de unguri ! Si apoi , cu putin noroc, acei criminali, sa fie cunoscuti, dar sa nu fie condamnati pt aceleasi motive invocate de dansul acum !

  • Nu cred că problema trebuie privită dintr-un asemenea punct de vedere.
   Georgica, tu ai o problemă serioasă de ordin mental ca să poți să crezi așa ceva.
   Cum poți să afirmi așa ceva?
   Poate că procurorul a greșit afirmând că citirea poeziilor lui Wass Albert nu se încadrează în prevederile acelei ordonanțe, dar nu uita că procurorul nu a negat comiterea unor crime ci doar încadrarea lor într-o anumită ordonanță.
   Și pentru atât să îi dorești masacrarea familiei de către unguri?
   Acel procuror merită doar o pedeapsă administrativă dacă se dovedește că a greșit în raționamentul său juridic.
   Haideți să nu sărim calul totuși!

 6. Dorin Suciu says:

  Rezoluția nu este o decizie judecătorească, este o rezoluție, nu are putere de lege, nu se poate aplica arbitrar.

  Wass Albert rămâne criminal de război după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins în data de 20.05.2008, în dosarul 58/33/2008, cererea de revizuire a sentinţei de condamnare a criminalului de război Wass Albert, înaintată de avocatul Kincses Elod.
  Deci se aplică O.U.G. nr. 31/ 2002

  în ultimul deceniu, organizaţii reprezentative evreieşti – „Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHERW) şi Centru pentru Monitorizarea şi Combaterea Anti-semitismului din România (MCA), afiliat la Anti Defamation League (ADL – B’nai B’rith) s-au autosesizat faţă de promovarea cultului persoanalităţii lui Wass Albert considerând că „amplasarea de statui ale criminalilor de război, prin simboluri şi mesaj, aduce grave prejudicii educaţiei în spiritul valorilor democraţiei, toleranţei şi înţelegerii între cetăţeni. Aşa cum am procedat şi în cazul bustului lui Ioan Antonescu şi a altor manifestări cu caracter negaţionist privind Holocaustul evreilor din România.” („Ziua” din 06.04.2006.)

 7. […] am publicat pe blog în exclusivitate rezoluția procurorului Crudu Irinel-Valeriu, procuror în cadrul Parchetului de la lângă Judecătoria Gheorgheni, […]

 8. eduard says:

  si acest zis “procuror”,mai este in functie? nu a fost dat afara din Procuratura? halal justitie avem in Tara Romaneasca!RUSINE!

  • Dan Tanasa says:

   Evident că mai e procuror!

   • eduard says:

    si totusi…..am o nedumerire!poate cineva care citeste aceste randuri,sa imi raspunda? un procuror,LEGAL, poate sa dea N.U.P? dispune de cadru legislativ pentru decizia lui? eu cred,in opinia mea,ca un N.U.P poate sa pronunte o Instanta de Judecata.nu sunt sigur 100% de acest aspect,dar poate ma lamuriti voi.multumesc.

 9. Victor says:

  Rusine domnu procuror. Va bateti joc de Romania si de memoria celor ucisi miseleste la ordinul lui wass albert. Ce face CSM-ul? In loc sa-i dea 2 palme la procuror va sari sa-i apere reputatia ca-l sifonam nou pe aici. Si memoria vi timelor lui wass albert cine o apara? Doar bunul Dumnezeu?

 10. dan says:

  In opinia lui Crudu, Hitler a fost doar un copil obraznic. Chiar asa! Ce face CSM-ul? Ţese intrigi si se joaca de-a cine este sef? Pai ar trebui sa vina de la Bucuresti si sa-l bata-n cap pe Crudu(ţa) cu toate dosarele. Este inadmisibil ca un procuror sa-si bata joc de sentintele unor instante de judecata (4 la nr.). Halal! Cum se striga pe stadion: Rusine! Rusine sa va fie!

 11. Afumatul de Niro says:

  Halucinant…

  sa vedem

  a)
  –“si pentru ca vede in acesta un mare roman”

  b)
  Art. 357

  Genocidul

  Săvârşirea în scopul de a distruge în întregime sau în parte o colectivitate sau un grup naţional, etnic, rasial sau religios, a vreuneia dintre următoarele fapte:

  a) uciderea membrilor colectivităţii sau grupului;

  adica SUNT INTRUNITE conditiile cf.Art.357

 12. remus says:

  Faceti plingere impotriva ordonantei de neincepere, in teren de 20 de zile de la comunicare.

  • Dan Tanasa says:

   Nu mi-a fost comunicată mie. Nu am cum să o atac!

  • Bun Bun, dar hai să vedem profesioniștii la lucru, niscavai avocați care se bat cu pumnii în piept că sunt români, că a se face plângeri așa fără o motivare serioasă nu cred că este eficient.
   Și de preferință ceva avocați din zonă care să se și poată prezenta la o eventuală contestare în instanță, căci evident că parchetul superior ierarhic va valida rezoluția procurorului.
   Cine să meargă, Dan din Spania?, eu din Brașov? sau cineva din zonă.
   Acuma să vedem cât îs de români cei din zonă sau ce?

 13. Dane, să vezi tu cum o să sară cohorte de avocați și juriști români (în frunte cu marele patriot Ioan Pop Sabău (de exemplu) și o să demonstreze erorile juridice din rezoluția sus menționată.
  Ei aș! Ți-ai găsit.
  o să-i doară-n c……..ot pe toți.

  • Dan Tanasa says:

   Mda…să ne facem că ne preocupă!

   • precup mihai says:

    Uluitor e putin spus. Ma intreb ca face CSM, Inspectia judiciara si Procurorul General al Romaniei? Sentinta de la Cluj din 2008 a fost urmata de o alta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care mentine statutul de criminal de razboi al lui Wass Albert. Este inacceptabil ca un procuror al Romaniei sa nu tina cont de prevederile unei astfel de sentinte, a celei mai inalte instante din Romania. Trebuie sa facem sesizare publica, noi toti, catre Procurorul General al Romaniei pentru a dispune de indata un control la Parchetul de la Gheorgheni si pentru a vedea cum a instrumentat acest domn procuror dosarul penal. Este ametitoare logica lui. Pai dupa acelasi principii si alti criminali de razboi ar putea fi scosi in public, comemorati, sa le facem statui, sa-i citam in carti etc. Or asa ceva nu este posibil. Legea trebuie sa primeze, dar nu legea interpretata de acest procuror, ci asa cum e ea, in litera si spiritul ei.
    Nu trebuie sa lasam acest lucru asa. Acest caz este extrem de periculos pentru tara, creaza un precedent periculos pe care extremistii maghiari il vor folosi impotriva tarii noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Rezoluția ULUITOARE a procurorului din Gheorgheni care încurajează cultul CRIMINALULUI de război Wass Albert. DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-rezolutia-uluitoare-a-procurorului-din-gheorgheni-care-incurajeaza-cultul-criminalului-de-razboi-wass-albert-document/