EXCLUSIV. România NU mai e suverană în Harghita! Primăria Cristuru Secuiesc FĂRĂ drapelul României dar cu steagul secuiesc FOTO

September 9, 2014 •UDMR •Views: 2306

5 septembrie 2014, Primăria Cristuru Secuiesc, România. Steagul secuiesc este singurul steag arborat pe sediul Primăriei.

5 septembrie 2014, Primăria Cristuru Secuiesc, România. Steagul secuiesc este singurul steag arborat pe sediul Primăriei.

În Covasna și Harghita, Guvernul Victor Ponta a cedat suveranitatea națională a României în favoarea extremiștilor maghiari care luptă pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din așa-zisul ținut secuiesc.

Vezi și EXCLUSIV. Hotărâre CNCD: primarul UDMR din Cristuru Secuiesc îi discriminează pe români. DOCUMENT

Drapelul României lipsește de pe sediul Primăriei Cristuru Secuiesc din județul Harghita, condusă de Rafai Emil (UDMR). În schimb, steagul secuiesc stă arborat pe frontispiciul instituției publice a administrației publice locale. Pe clădirea primăriei este amplasată și inscripția ”Varoshaza”, specifică administrației publice din Ungaria, ilegală și ea (o sentință aici).

Situația de la Primăria Cristuru Secuiesc încalcă flagrant prevederile H.G. nr. 1157/2001, în cauză prefectul județului Harghita, Petres Sandor, fiind obligat să-l amendeze pe primarul Rafai Emil conform prevederilor art. 24 lit. b din H.G. nr. 1157/2001. Sunt sigur însă că nu o va face! Asta pentru că în Covasna și Harghita aplicarea legii se negociază politic cu UDMR, stăpânii zonei (un exemplu din Covasna aici).

Vezi și EXCLUSIV. Noul prefect de Harghita e membru în prezidiul unui consiliu din ”Ținutul Secuiesc” FOTO

Prin faptul că nu arborează drapelul României pe sediul Primăriei Cristuru Secuiesc, primarul Rafai Emil refuză să recunoască autoritatea statului român în orașul Cristuru Secuiesc. Prin faptul că nu-l va sancționa în niciun fel, Guvernul Victor Ponta îi dă dreptate.

Dacă în județul Covasna au fost câștigate mai multe procese prin care primarii au fost obligați să dea jos steagul secuiesc de pe primării (procese inițiate de fostul prefect Codrin Munteanu), în județul Harghita, județul în care Mircea Dușa, ministrul apărării este deputat, nu a fost declanșată nicio procedură legală care să pună capăt arborării steagului secuiesc.

Cazul de la Cristuru Secuiesc nu este singular (un alt exemplu aici). Atât UDMR, formațiunea politică aflată la guvernare în acest moment alături de PSD, cât și celelalte formațiuni politice maghiare, PCM și PPMT, duc o luptă agresivă de epurare etnică a românilor din zonă și de alungare a autorității statului român din județele Covasna și Harghita. Toate acestea se petrec cu sprijinul tacit al guvernelor de la București, de această dată a PSD și a liderilor care conduc acest partid, Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Vezi și TRĂDĂTOR DE ȚARĂ? Steagul secuiesc flutură liniștit în județul ministrului Apărării, Mircea Dușa FOTO/DOCUMENT

5 septembrie 2014, Primăria Cristuru Secuiesc, România. Steagul secuiesc este singurul steag arborat pe sediul Primăriei.

5 septembrie 2014, Primăria Cristuru Secuiesc, România. Steagul secuiesc este singurul steag arborat pe sediul Primăriei.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. România NU mai e suverană în Harghita! Primăria Cristuru Secuiesc FĂRĂ drapelul României dar cu steagul secuiesc FOTO

  1. Adi says:

    Exact in acest punct vrea separatismul unguresc sa ajunga ! Politicienii unguri din Romania, (votati de peste 95% din unguri), instiga neincetat la separatism, enclavizari etnice, izolationism. Pe acest discurs sunt alesi de catre minoritatea maghiarofona din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. România NU mai e suverană în Harghita! Primăria Cristuru Secuiesc FĂRĂ drapelul României dar cu steagul secuiesc FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-romania-nu-mai-e-suverana-in-harghita-primaria-cristuru-secuiesc-fara-drapelul-romaniei-dar-cu-steagul-secuiesc-foto/