EXCLUSIV. Românii din Orașu Nou (Satu Mare) discriminați de primarul UDMR

July 31, 2014 •UDMR •Views: 2137

Ludróczki Sándor, primarul UDMR din Orașu Nou (FOTO: magyar-hirlap.ro)

Ludróczki Sándor, primarul UDMR din Orașu Nou (FOTO: magyar-hirlap.ro)

Nu doar aleșii locali ai UDMR din Covasna și Harghita promovează șovinismul. Discriminare românilor pare a fi o ideologie de partid în cadrul UDMR.

Vezi și EXCLUSIV. Primar UDMR din Covasna acționat în judecată de prefect pentru că REFUZĂ să inscripționeze în LIMBA ROMÂNĂ instituțiile publice DOCUMENT

Duminică, 27 iulie a.c., s-a consumat Ziua comunei Orașu Nou (Satu Mare), condusă de Ludróczki Sándor (UDMR). Programul manifestării, postat pe pagina de internet a primăriei, arată modul în care românii din comună sunt ignorați și chiar discriminați de către primarul UDMR atunci când vine vorba de sărbătoarea comunei.

În ciuda faptului că proporția românilor din comună este de aproape 36% din totalul locuitorilor comunei, programul cultural-artistic dedicat zilei comunei nu conține o manifestare cultural-tradițională românească. La eveniment au fost prezente două formații de dansuri populare maghiare, dar niciuna de dansuri populare românești. De asemenea, primarul a avut grijă ca programul dedicat zilei comunei să se încheie cu trei invitați din Ungaria.

Lista parlamentarilor români de Satu Mare care ar fi trebuit să recționeze în fața șovinismului promovat de primarul UDMR din Orașul Nou aici.

Componența etnică a locuitorilor comunei Orașu Nou aici.

Programul Zilei comunei Orașu Nou aici.

 

ziua comunei orasu nou satu mare udmr sovinism maghiar

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Românii din Orașu Nou (Satu Mare) discriminați de primarul UDMR

  1. carei says:

    la fel se intampla si la Carei unde statuile marilor personalitati romanesti sunt interzise a fi amplasate,de catre conducerea UDMR a localitatii.

  2. Alex says:

    Atenţi mai mult la Estul Transilvaniei, uităm uneori de ai noştri care-s discriminaţi la SM, Cluj, Bihor, Sălaj, chiar şi prin Arad. În Jud. Satu Mare iau procente nemeritat de mari partidele etnic-teroriste (UDMR, ăla al lu popa-prostu, PCM) pentru că oşenii-s plecaţi şi vin acas’ numa o lună pe an să facă nuntă, iar de aici abuzuri ale administraţiei străine în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Românii din Orașu Nou (Satu Mare) discriminați de primarul UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-romanii-din-orasu-nou-satu-mare-discriminati-de-primarul-udmr/