EXCLUSIV. Românul amendat la ordinul primarului UDMR Antal Arpad pentru că a fluturat drapelul României de Ziua Națională A CÂȘTIGAT procesul cu Poliția Locală

May 20, 2014 •UDMR •Views: 2896

Primarul UDMR Antal Arpad, cel care a ordonat Poliției Locale să-l amendeze pe cetățean, este dovedit din nou ca un promotor al șovinismului maghiar

Primarul UDMR Antal Arpad, cel care a ordonat Poliției Locale să-l amendeze pe cetățean, este dovedit din nou ca un promotor al șovinismului maghiar

Judecătoria Făgăraș a admis ieri, 19 mai a.c., plângerea formulată de cetățenul I.V. împotriva procesului verbal prin care a fost amendat pentru că de Ziua Națională a României a fluturat drapelul României și a scandat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe ”La mulți ani, România!” și a cântat ”Treceți batalioane române Carpații”.

Cetățeanul I.V. a fost amendat la ordinul primarului UDMR Antal Arpad, dar a acționat în judecată Poliția Locală Sfântu Gheorghe, instituție aflată în subordinea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, și a câștigat la fond procesul, anulând amenda primită pentru faptul că a fluturat drapelul României de Ziua Națională.

În data de 1 decembrie 2013, de Ziua Națională a României, cetățeanul I.V. din comuna Dobârlău, jud. Covasna, se afla împreună cu familia în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. În jurul orei 19:00, acesta s-a urcat singur pe scena amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cu drapelul României în mână, și s-a adresat mulțimii din fața scenei de la microfonul amplasat pe scenă.

I.V. a scandat ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”, moment în care a fost imediat bruscat de către angajați ai Poliției Locale din Sfântu Gheorghe. Ulterior, cetățeanul I.V. a fost legitimat de către angajații Jandarmeriei Române prezenți și ei la fața locului. Pe moment, I.V. nu a fost înștiințat de comiterea vreunei fapte anti-sociale.

Scena era amplasată acolo de către Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de primarul Antal Arpad Andras (UDMR), nu pentru a sărbători Ziua Națională. Primăria Sfântu Gheorghe nu amplasează niciodată o scenă în centrul municipiului Sfântu Gheorghe de Ziua Națională. Asta pentru că românii nu merită să-și serbeze Ziua Națională pe o scenă în centrul orașului. Scena era amplasată acolo pentru o manifestare religioasă catolică, dedicată Adventului. În fața scenei nu se aflau români care serbau Ziua Națională ci etnici maghiari care nu au sărbătorit Ziua Națională dar care au venit să serbeze Adventul.

De menționat este și faptul că Primăria Sfântu Gheorghe, la comanda primarului, a dat jos drapelurile României de pe stâlpii din jurul scenei amplasată în Piața Libertății tocmai pentru ca să nu se creeze impresia că maghiarii adunați acolo ar sărbători în vreun fel Ziua Națională a României.

I.V. nu știa pentru ce anume este amplasată acea scenă și, de Ziua Națională a României, în plin centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a îndrăznit să se urce pe scenă și să strige ”La mulți ani, România!”. Gestul său este considerat jignitor la adresa maghiarilor prezenți. Motiv pentru care Poliția Locală, controlată chiar de către primarul Antal Arpad Andras (UDMR), binecunoscut opiniei publice pentru declarațiile sale fascistoide la adresa românilor din zonă, a decis amendarea sa sub pretextul că ar fi afirmat că acolo, în Covasna, este pământ românesc. I.V. nu a făcut această afirmție ci doar a scandat, de bucurie de Ziua Națională, ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”.

Detalii complete aici.

judecatoria fagaras plangere amenda iriciuc valentin antal arpad udmr

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to EXCLUSIV. Românul amendat la ordinul primarului UDMR Antal Arpad pentru că a fluturat drapelul României de Ziua Națională A CÂȘTIGAT procesul cu Poliția Locală

 1. […] Făgăraș a admis în data de 19 mai a.c. (detalii aici) plângerea formulată de cetățenul I.V. împotriva procesului verbal prin care a fost amendat […]

 2. gabi says:

  Covasna e pamant romanesc. Davele dacilor o atesta, mormintele romanilor de acolo o atesta – atata vreme cat ele mai exista si nu-s scoase, distruse ori rescrise de autoritatile de etnie maghiara din zona. Urmareste cineva soarta acestor monumente?

 3. Așa cum era de așteptat, amenda a fost anulată de instanță. Sper că atunci când va fi motivată decizia instanței de judecată să o faci publică să vedem și noi cât de mare este prostia și indolența unor funcționari publici rău intenționați.

 4. Nicolae Bacrau says:

  Nu inteleg.
  Se spune ca a fost arestat pentru ca a afirmat ca “în Covasna, este pământ românesc”. Apoi se spune ca nu a mentionat acest lucru.
  Acest fapt nu are relevanta. Mai mult de atat, este chiar adevarat. Covasna e pamant romanesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Românul amendat la ordinul primarului UDMR Antal Arpad pentru că a fluturat drapelul României de Ziua Națională A CÂȘTIGAT procesul cu Poliția Locală"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-romanul-amendat-la-ordinul-primarului-udmr-antal-arpad-pentru-ca-a-fluturat-drapelul-romaniei-de-ziua-nationala-a-castigat-procesul-cu-politia-locala/