EXCLUSIV. Sentință a Judecătoriei Târgu Mureș: steagul secuiesc este un steag PUBLICITAR DOCUMENT

February 6, 2015 •steagul secuiesc •Views: 2849

Steagul secuiesc arborat în piața centrală din Târgu Secuiesc (FOTO: facebook.com)

Steagul secuiesc arborat în piața centrală din Târgu Secuiesc a fost dat jos de primar după ce a pierdut definitiv și irevocabil procesul cu Prefectura Covasna (FOTO: facebook.com)

Steagul secuiesc reprezintă un steag publicitar și nu poate fi arborat în spațiile publice, decât în condițiile legii. Judecătoria Târgu Mureș a dat câștig de cauză Poliției Locale Târgu Mureș care în decembrie 2013 a amendat o asociație pentru că a arborat steagul secuiesc pe o casă particulară din municipiul Târgu Mureș.

Vezi și EXCLUSIV. Tokes a pierdut procesul cu Poliția Locală Oradea în cazul steagului secuiesc

În decembrie 2013, Asociația ”E.M.N.T. Egyesulet”, condusă de Laszlo Tokes, a fost amendată de Poliția Locală Târgu Mureș cu suma de 30.000 lei pentru faptul că arborează în mod ilegal steagul secuiesc pe sediul său din Târgu Mureș. Amenda a fost aplicată în baza Legii nr. 185/2013. (detalii aici)

Asociația a contestat procesul verbal prin care a fost amendată și a cerut anularea acestuia. Prin sentința civilă nr. 4169/07.10.2014, Judecătoria Târgu Mureș a constatat temeinicia legală a procesului verbal însă a decis să schimbe sancțiunea amenzii cu sancțiune avertismentului. În același timp instanța a pus în vedere Asociației să respecte legea.

Sentința Judecătoriei Târgu Mureș stabilește foarte clar faptul că arborarea steagului secuiesc în spațiile publice, inclusiv pe case particulare, se supune prevederilor Legii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor publicitare, ceea ce înseamnă că stegul secuiesc este un steag publicitar și poate fi arborat doar în anumite condiții. Art. 37 din Legea nr. 185/2013 prevede faptul că steagurile publicitare pot fi arborate doar pe o perioadă de 30 de zile calendaristice, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade cu încă 30 de zile.

Sentința Judcătoriei Târgu Mureș nu este definitivă și a fost deja atacată de asociație.

politia locala tg mures sentinta steag secuiesc laszlo tokes dan tanasa

sentinta judecatoria targu mures steag secuiesc laszlo tokes 1

sentinta judecatoria targu mures steag secuiesc laszlo tokes 2

sentinta judecatoria targu mures steag secuiesc laszlo tokes 3

sentinta judecatoria targu mures steag secuiesc laszlo tokes 4

sentinta judecatoria targu mures steag secuiesc laszlo tokes 5

sentinta judecatoria targu mures steag secuiesc laszlo tokes 6

sentinta judecatoria targu mures steag secuiesc laszlo tokes 7 amenda

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Sentință a Judecătoriei Târgu Mureș: steagul secuiesc este un steag PUBLICITAR DOCUMENT

  1. […] În decembrie 2013, Asociația ”E.M.N.T. Egyesulet”, condusă de Laszlo Tokes, a fost amendată de Poliția Locală Târgu Mureș cu suma de 30.000 lei pentru faptul că arborează în mod ilegal steagul secuiesc pe sediul său din Târgu Mureș. Amenda a fost aplicată în baza Legii nr. 185/2013. (detalii aici) […]

  2. viorel contiu says:

    Sunt alături de dumneavoastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință a Judecătoriei Târgu Mureș: steagul secuiesc este un steag PUBLICITAR DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-a-judecatoriei-targu-mures-steagul-secuiesc-este-un-steag-publicitar-document/