EXCLUSIV. Sentință CAB: Primarul UDMR din Borsec rămâne cu AMENDA primită de la CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

February 23, 2016 •discriminarea romanilor •Views: 2194

Curtea de Apel București a respins azi acțiunea primarului UDMR din Borsec prin care acesta a încercat să anuleze amenda primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor din Borsec.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sântimbru a DISCRIMINAT români pe criterii etnice. Hotărâre CNCD anulată de CAB

În luna iunie anul trecut, în urma unui proces pe care l-a pierdut definitiv și irevocabil cu subsemnatul, CNCD a amendat cu 4000 de lei pe primarul și Consiliul Local al orașului Borsec pentru discriminarea românilor pe criterii etnice prin editarea din fonduri publice a unei publicații a Primăriei Borsec exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

Primarul Mik József a încercat să anuleze această amendă, motiv pentru care a acționat în judecată CNCD. Subsemnatul am fost introdus în mod forțat în cauză de instanță, motiv pentru care am susținut în fața instanței netemeinicia acțiunii formulate de primarul UDMR din Borsec.

Astăzi instanța a respins acțiunea primarului UDMR din Borsec ca neîntemeiată. Instanța a reconfirmat astfel faptul că primarul UDMR din Borsec se face vinovat de fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor.

Sentința Curții de Apel București în acest caz poate fi atacată cu recurs. Detalii despre dosar aici.

FOTO: Borboly Csaba, președinte CJ Harghita și primarul UDMR din Borsec, Mik József, lapszemle.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință CAB: Primarul UDMR din Borsec rămâne cu AMENDA primită de la CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-cab-primarul-udmr-din-borsec-ramane-cu-amenda-primita-de-la-cncd-pentru-discriminarea-romanilor/