EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ a ÎCCJ: Primarul UDMR din Lunca de Sus DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice DOCUMENT/FOTO

January 23, 2015 •Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării •Views: 1867

Kelemen Hunor, președintele UDMR

Kelemen Hunor, președintele UDMR

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ieri, 22 ianuarie, recursul formulat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva sentinței Curții de Apel București care a anulat o decizie a Consiliului prin care primarul UDMR din comuna Lunca de Sus era găsit nevinovat de o faptă de discrimnare pe criterii etnice a românilor.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință ÎCCJ care dovedește cum sunt DICRIMINAȚI PE CRITERII ETNICE ROMÂNII din Covasna. ÎCCJ a anulat IREVOCABIL o decizie CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ OBLIGATORIE pentru o funcție publică într-o primărie din Covasna DOCUMENTE

Curtea de Apel București a admis în octombrie 2013 acțiunea subsemnatului împotriva CNCD și a Primarului comunei Lunca de Sus, Timar Zsombor-Laszlo (UDMR), prin care am solicitat instanței să anuleze hotărârea prin care CNCD constatase că pagina de internet a Primăriei Lunca de Sus redactată exclusiv în limba maghiară nu constituie o discriminare la adresa mea ca cetățean român necunoscător al limbii maghiare și să constate că fapta comisă de primarul din Lunca de Sus este discriminatorie la adresa mea și altor cetățeni care nu cunosc limba maghiară (documente aici).

În luna ianuarie 2012 am sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina de internet a Primăriei comunei Lunca de Sus (Harghita) are un meniu exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare a subsemnatului pe criterii etnice întrucât mi se condiționează accesul la informații de interes public cu privire la activitatea Primăriei Lunca de Sus de cunoșterea limbii maghiare. CNCD a emis hotărârea nr. 98/06.03.2013 prin care mi-a respins sesizarea pe motiv că ”aspectele sesizate nu întrunesc elementele constitutive ale discriminării”.

În mod absurd, CNCD nu vedea nimic în neregulă ca o primărie din România să dețină o pagină oficială de internet exclusiv în limba maghiară.

Ca și în alte cazuri, decizia CNCD nu afost deloc surprinzătoare având în vedere faptul că președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, este membru al aceluiași partid politic ca și primarul reclamat Timar Zsombor-Laszlo, adică UDMR.

Decizia Înaltei Curți stabilește faptul că primarul UDMR din Lunca de Sus este vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor iar CNCD a încercat să ascundă fapta primarului UDMR. Decizia ÎCCJ este definitivă (detalii aici).

Sentința Curții de Apel București și decizia Înaltei Curți reprezintă o nouă pată pe obrazul mult prea gros al președintelui CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, care a încercat în mai multe rânduri să ascundă fapte de discrimnare comise de colegii săi din UDMR față de românii din Covasna și Harghita.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ a ÎCCJ: Primarul UDMR din Lunca de Sus DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice DOCUMENT/FOTO

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ a ÎCCJ: Primarul UDMR din Lunca de Sus DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe c… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ a ÎCCJ: Primarul UDMR din Lunca de Sus DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice DOCUMENT/FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-a-iccj-primarul-udmr-din-lunca-de-sus-discrimineaza-romani-pe-criterii-etnice-documentfoto/