EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: fostul prefect de Mureș, Corneliu Grosu, a încălcat DREPTURILE FUNDAMENTALE ale Uniunii Europene

July 17, 2015 •Prefectura Mures •Views: 1952

O nouă decizie definitivă vine să confirme faptul că fostul prefect de Mureș, Corneliu Grosu, a încălcat drepturile omului. Grosu mi-a încălcat dreptul la viață privată și dreptul la protecția datelor cu caracter personal, două drepturi fundamentale ale omului cuprinse în Carta Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene.

Tribunalul Covasna a respins în data de 7 iulie a.c. apelul declarat de Prefectura Mureș împotriva sentinței Judecătoriei Sfântu Gheorghe prin care instanța a dat câștig de cauză subsemnatului. Prefectura Mureș este obligată definitiv să-mi plătească cheltuieli de judecată și daune morale.

Vezi și EXCLUSIV. GRANDOMANIE ABJECTĂ. Prefectul Corneliu Grosu, GARANTUL arborării STEAGULUI SECUIESC pe primăriile din Mureș se AUTOINTITULEAZĂ ”un adevărat român”. Solicit DEMITEREA IMEDIATĂ a prefectului de Mureș DOCUMENT

În luna martie 2014, prefectul județului Mureș de la acea dată, Corneliu Grosu, a fost sancționat de către ANPDCP pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Sancțiunile au fost aplicate prefectului Corneliu Grosu în urma unei sesizări a subsemnatului.

Pe parcursul anului 2013 prefectul Corneliu Grosu a prelucrat în repetate rânduri, fără acordul meu, datele mele cu caracter personal pe care le-a distribuit către terți, în principal primari care încălcau legea și pe care îi reclamam prefectului Corneliu Grosu. În loc să aplice legea, Grosu s-a comportat ca un simplu poștaș, expediind sesizările mele celor care încălcau legea, refuzând astfel să-și facă datoria (un exemplu aici).

Astfel, fostul prefect Corneliu Grosu mi-a încălcat dreptul la viața privată și a fost sancționat în temeiul Legii nr. 677/2001.

În luna mai a.c. Prefectura Mureș a pierdut definitiv procesul împotriva Autorității Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANPDCP) prin care a încercat să anuleze sancțiunile primite de fostul prefect Corneliu Grosu (detalii aici). Instanța a stabilit așadar faptul că fostul prefect de Mureș, Corneliu Grosu, a încălcat legea și mi-a violat două drepturi fundamentale: dreptul la viață privată și dreptul la protecția datelr cu caracter personal.

Între timp, într-un alt proces pe care l-am deschis, Prefectura Mureș a fost obligată de Judecătoria Sfântu Gheorghe să-mi comunice către cine a difuzat datele mele cu caracter personal, precum și să-mi plătească daune morale și cheltuieli de judecată.

Tribunalul Covasna a respins apelul formulat de Prefectura Mureș.

FOTO: Fostul prefect al județului Mureș, Corneliu Grosu (FOTO: tirgumureseanul.ro)

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: fostul prefect de Mureș, Corneliu Grosu, a încălcat DREPTURILE FUNDAMENTALE ale Uniunii Europene"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-fostul-prefect-de-mures-corneliu-grosu-a-incalcat-drepturile-fundamentale-ale-uniunii-europene/