EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: modul de inscripționare al indicatoarelor rutiere din Miercurea Ciuc, DISCRIMINARE la adresa românilor

April 25, 2016 •discriminare •Views: 7298

Inscripționarea indicatoarelor rutiere pe care limba minorității apare deasupra limbii oficiale de stat constituie discriminare pe criterii etnice la adresa cetățenilor români.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT din nou de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

Primarul UDMR al municipiului Miercurea Ciuc a pierdut definitiv și irevocabil acțiunea prin care a încercat să anuleze în instanță o decizie a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din luna septembrie 2014 care a constatat caracterul discriminatoriu la adresa cetățenilor români nevorbitori ai limbii maghiare al modului de inscripționare a unor indicatoare rutiere din centrul municipiului Miercurea Ciuc, indicatoare inscripționate mai întâi în limba maghiară și abia după aceea în limba oficială de stat (hotărârea CNCD aici).

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins în iunie anul trecut acțiunea primarului UDMR din Miercurea Ciuc, la momentul faptelor Róbert Kálmán Ráduly, iar acesta nu a formulat recurs, ceea ce face ca decizia instanței să fie definitivă (detalii aici).

CNCD nu a aplicat nicio sancțiune în acest caz, în ciuda faptului că primarul din Miercurea Ciuc nu era la prima abatere iar fapta acestuia este îndreptată împotriva întregii comunități de români din oraș. Deși a recomandat primarului din Miercurea Ciuc se schimbe ordinea de inscripționare a indicatoarelor și a decis monitorizarea situației pe o perioadă de 3 luni, CNCD nu a luat nicio măsură pentru ca discriminarea pe citerii etnice a românilor din Miercurea Ciuc să înceteze.

În acest moment situația este neschimbată în Miercurea Ciuc, mai multe indicatore rutiere fiind inscripționate mai întâi în limba maghiară.

Deși a fost sesizat încă din 2012 cu privire la această situația ilegală, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a refuzat în mod constant să demareze proceduri în instanță pentru respectarea legii în acest caz, acționând în permanență de partea primarului UDMR (documente aici).

FOTO: indicator rutier din centrul municipiului Miercurea Ciuc

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: modul de inscripționare al indicatoarelor rutiere din Miercurea Ciuc, DISCRIMINARE la adresa românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-modul-de-inscriptionare-al-indicatoarelor-rutiere-din-miercurea-ciuc-discriminare-la-adresa-romanilor/