EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: președintele CJ Harghita, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc din instituție

October 20, 2016 •steagul secuiesc •Views: 5813

Președintele Consiliului Județean Harghita a pierdut definitiv procesul în urma căruia a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul instituției și în sala de ședințe. Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins miercuri, 19 octombrie a.c., recursul prin care a încercat să anuleze sentința Tribunalului Harghita.

Vezi și EXCLUSIV. Președintele UDMR al CJ Covasna pierde DEFINITIV procesul în cazul „Megyehaza”

În luna martie a acestui an Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe președintele Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul instituției și în sala de ședințe.

Sentința pe scurt a instanței: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active şi excepţia lipsei de interes invocate de pârâţii Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean Harghita. Admite acţiunea formulată de Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, cu sediul în Bucureşti, în contradictoriu cu pârâţii Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean Harghita, ambii cu sediul în mun. Miercurea Ciuc, Piaţa Libertăţii nr. 5, judeţul Harghita şi, pe cale de consecinţă: Obligă pârâţii să îndepărteze steagul albastru auriu al Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut ca steagul secuiesc, adoptat ca steag al judeţului Harghita, de pe faţada imobilului în care funcţionează Consiliul Judeţean Harghita, de la intrarea în sediul Consiliului Judeţean Harghita şi din sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Harghita. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29 martie 2016” (detalii aici).

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc din piața centrală

Președintele UDMR al CJ Harghita a formulat recurs împotriva acestei sentințe însă Curtea de Apel Târgu Mureș a respins acțiunea. Soluția pe scurt a instanței de recurs: „Respinge recursurile formulate de PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN HARGHITA şi CONSILIUL JUDEŢEAN HARGHITA(cu sediu), împotriva Sentinţei nr. 434/29.03.2016 pronunţate de Tribunalul Harghita, în dosarul 1085/96/2015. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 19 octombrie 2016” (detalii aici).

UDMR-istul Borboly Csaba este obligat acum să pună în executare această sentință definitivă, în caz contrar riscând o nouă acțiune în instanță pentru amendare.

Prefectul de Harghita a refuzat să aplice legea

(foto editată)

(foto editată)

La fel ca și în alte cazuri, deși a fost sesizat cu privire la ilegalitatea arborării acestui steag pe sediul CJ Harghita, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a refuzat să demareze acțiuni legale pentru aplicarea legii și respectarea Constituției României (detalii aici).

FOTO: mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: președintele CJ Harghita, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc din instituție

  1. Ioan says:

    Felicitări Dan…..respect și plecăciune pentru lupta cu….autoritățile nesimțite ale statului roman…parlamentul….guvernul…presedentia….consiliile județene….autorități care mimeaza respectul legalitatii….dîn 1990 reprezentanții maghiarilor sfidează bunul simt al romanilor sI ne jignesc cu aroganta sI tupeul nemasurat….și atâta timp cât NU am sesizat luări de poziție individuale sau colective ale cetățenilor romani de etnie maghiara impotriva aberatiilor sau gesturilor facute de liderii acestora…..nu pot decât sa concluzionez ca imensa majoritate a acestora cauționeaza și susțin acest război de gherila derulat împotriva Romaniei….sa le fie rusine…..ceea ce faci TU este ceea ce contează….ceilalți reprezentanți ai Statului Roman care ne reprezintă….sunt lași și tradatori….Steagul Sus….Vae Victis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: președintele CJ Harghita, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc din instituție"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-presedintele-cj-harghita-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-steagul-secuiesc-din-institutie/