EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Ciumani, OBLIGAT să dea jos steagul secuiesc de pe primărie

March 21, 2019 •justitie •Views: 2750

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins astăzi, 21 martie, recursul primarului UDMR din Ciumani împotriva sentinței Tribunalul Harghita prin care edilul a fost obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc și steagul comunei de pe fațada primăriei.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor DOCUMENT

Tribunalul Harghita a admis marți, 6 noiembrie 2018, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul comunei Ciumani, județul Harghita, să îndepărteze steagul secuiesc și steagul comunei de pe fațada primăriei.

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în luna martie 2018, după ce primarul comunei Ciumani, Márton László Szilárd (UDMR), a refuzat să aplice legea.

Solutia pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active, lipsei capacităţii de folosinţă şi a lipsei calităţii de reprezentant invocate de către pârât ca neîntemeiate. Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta ADEC în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL COMUNEI CIUMANI, şi în consecinţă: Obligă primarul Comunei Ciumani la îndepărtarea de pe sediul Primăriei a tuturor steagurilor/drapelelor cu excepţia drapelului României şi al Uniunii Europene. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 50 de lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs de depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată, în şedinţă publică din data de 06.11.2018”.

Primarul Márton László Szilárd a formulat recurs care i-a fost însă respins astăzi de Curtea de Apel Târgu Mureș (detalii aici): „Respinge recursul declarat de Primarul Comunei Ciumani împotriva sentinţei nr. 1514/6.11.2018 pronunţate de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 648/96/2018. Definitivă.Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.03.2019”.

FOTO: primarul Márton László-Szilárd

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Ciumani, OBLIGAT să dea jos steagul secuiesc de pe primărie

 1. Răzvan - Eugen Ene says:

  Această acțiune trebuie continuată până când în România nu vor mai exista, pe instituțiile publice și pe domeniul public, alte drapele, steaguri și însemne heraldice, decât cele ale Statului Român.
  Autoritățile locale și centrale, respectiv Poliția și Prefectura, au obligația de a impune și veghea respectarea legii și a Constituției României și, de a pedepsi ASPRU orice abatere.
  Cred că 20 de ani de detenție ar fi pedeapsa potrivită în astfel de cazuri.
  Totodată, trebuiesc interzise prin lege toate manifestarile de tip “tabară” ca cele de la Băile Tușnad, Cheile Turzii, etc.
  România trebuie respectată!

 2. Fülöp István says:

  Ce pãrerer am?
  Douã:
  1. Te ocuppi de porcãrii, esti un sovin înrãit.
  2. Judecãtorii sunt si ei sovini, care încalcã legea. Asociatia ta de drept nu mai existã, si totusi acceptã plângeri de la tine, fãrã sã verifice dacã chiar esti presedinte de asociatie.

 3. Constantin says:

  Cum se zice pe la noi : “Ceasu’ rau, misto coliva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Ciumani, OBLIGAT să dea jos steagul secuiesc de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-ciumani-obligat-sa-dea-jos-steagul-secuiesc-de-pe-primarie/