EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Micfalău, obligat de instanță să amplaseze stema României pe primărie

September 16, 2019 •justitie •Views: 280

Curtea de Apel Brașov a respins joi, 5 septembrie a.c., recursul primarului UDMR din Micfalău împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care a fost obligat să amplaseze stema României pe primărie.

Vezi și EXCLUSIV. VICTORIE! Am amplasat STEMA ROMÂNIEI pe Primăria Sfântu Gheorghe! O sentință DEFINITIVĂ a fost pusă în executare de primarul UDMR

Acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa(ADEC), condusă de Dan Tanasă, a fost depusă la Tribunalul Covasna în luna octombrie 2018 după ce primarul UDMR din Micfalău, Demeter Ferenc, a refuzat să intre în legalitate la cererea ADEC.

Demeter a fost obligat de instanță să amplaseze stema României pe fațada primăriei și să îndepărteze așa-zisul steag secuiesc din fața primăriei Micfalău.

Soluția pe scurt a Tribunalului Covasna (detalii aici): „Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA (ADEC), prin reprezentant legal – Dan Tanasă în calitate de preşedinte, împotriva pârâtei PRIMARUL COMUNEI MICFALAU. Obligă pârâta Primarul Comunei Micfalău să îndepărteze drapelul albastru auriu cunoscut ca „steagul secuiesc” de pe domeniul public al Comunei Micfalău, din faţa Primăriei Micfalău. Obligă pârâta să amplaseze stema României deasupra intrării principale în sediul Primăriei Micfalău (deasupra scărilor de la intrarea în sediul autorităţii publice). Respinge ca neîntemeiate celelalte capete de cerere formulate prin cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta la plata sumei de 50 lei către reclamantă cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs care se va depune la Tribunalul Covasna în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi – 15.02.2019”. 

Edilul UDMR a făcut recurs împotriva sentinței Tribunalului Covasna însă Curtea de Apel Brașov i-a respins cererea.

Soluția pe scurt a Curții de Apel Brașov (detalii aici): „Respinge recursul formulat de recurentul pârât Primarul Comunei Micfalău împotriva sentinţei civile nr. 78/15.02.2019 pronunţată de Tribunalul Covasna – Secţia civilă, pe care o menţine. Obligă recurentul la plata către intimata Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa a sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată azi, 05.09.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

FOTO: Demeter Ferenc, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Micfalău, obligat de instanță să amplaseze stema României pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-micfalau-obligat-de-instanta-sa-amplaseze-stema-romaniei-pe-primarie/