EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sândominic, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozsegháza” de pe primărie

December 13, 2019 •justitie •Views: 633

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ieri, 12 decembrie, recursul primarului comunei Sândominic împotriva sentinței Tribunalului Harghita care l-a obligat să îndepărteze inscripția „Kozsegháza”, specifică sistemului administrativ din Ungaria, de pe fațada Primăriei Sândominic.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sândominic, obligat să-mi comunice informații de interes public și să-mi plătească cheltuieli

Anterior, Tribunalul Harghita a admis în data de 27 noiembrie 2018 acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR din comuna Sândominic, județul Harghita, să îndepărteze inscripția „Kozsegháza”, specifică sistemului administrativ din Ungaria, de pe fațada Primăriei Sândominic.

În luna mai 2018 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa, condusă de subsemnatul, l-a acționat în judecată pe primarul UDMR din Sândominic, Karda Róbert, pentru că a amplasat în mod ilegal inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” pe fațada primăriei.

Inscripția în cauză este specifică sistemului administrativ din Ungaria iar amplasarea ei pe instituțile administrației statului român reprezintă dovada faptului că intenția UDMR este aceea de a restabili, într-o primă fază simbolic, controlul Ungariei asupra unor părți din România.

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului invocate de pârât, prin întâmpinare. Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului Primarului comunei Sândominic. Obligă pârâtul să îndepărteze inscripţia “Kozseghaza” de pe sediul Primăriei comunei Sândomic. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs ce se depune la Tribunalul Harghita, în 15 zile de la comunicare. Pron în şedinţă publică, astăzi, 27.11.2018”.

Primarul Karda Róbert a atacat cu recurs sentința Tribunalului Harghita însă instanța de control a menținut sentința pronunțată în noiembrie 2018.

Soluția Curții de Apel Târgu Mureș pe scurt (detalii aici): „Respinge ca nefondat recursul formulat de PRIMARUL COMUNEI SÂNDOMINIC, (cu sediul), împotriva Sentin?ei nr. 1656/27.11.2018, pronunţată de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 583/96/2018. Respinge cererea de intervenţie accesorie în favoarea recurentului formulată de Fundaţia Szekler Monitor. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi: 12.12.2019”.

FOTO: Karda Robert, captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sândominic, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozsegháza” de pe primărie

  1. Marius says:

    Culmea tupeului !! Nu aveam destule probleme interne !!! Vin şi ăştia cu autonomia lor !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sândominic, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozsegháza” de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-sandominic-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-inscriptia-kozseghaza-de-pe-primarie/