EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Târgu Secuiesc, OBLIGAT să îndepărteze steagul orașului din primărie și din orice loc public

July 7, 2016 •justitie •Views: 4566

Curtea de Apel Brașov a respins ieri, 6 iulie, contestația în anulare formulată de primarul municipiului Târgu Secuiesc împotriva deciziei aceleiași instanțe care a respins recursul primarului împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care acesta a fost obligat să îndepărteze steagul orașului din Primăria Târgu Secuiesc și din orice loc public.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT să îndepărteze steagul orașului din birou și din orice loc public

În luna noiembrie 2015 Tribunalul Covasna a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului municipiului Târgu Secuiesc și l-a obligat pe aceasta să îndepărteze steagul orașului din incinta și de pe fațada primăriei precum și din orice loc public (detalii aici, sentința mai jos).

ADEC a solicitat instanței să-l oblige pe primarul UDMR Bokor Tibor să îndepărteze steagul orașului, un simbol care îi reprezintă exclusiv pe etnicii maghiari din oraș (detalii aici), întrucât acest simbol local nu a fost adoptat conform prevederilor legale prevăzute de Legea nr. 141/2015. În ciuda faptului că nu a fost adoptat legal, Bokor utilizează acest simbol local în primărie și în spațiile publice, încălcând astfel prevederile legale.

Bokor a atacat cu recurs sentința Tribunalului Covasna iar în luna martie a.c. Curtea de Apel Brașov i-a respins recursul (detalii aici). În încercarea ridicolă de a mai trage de timp, Bokor a formulat și o cale extraordinară de atac, contestația în anulare, care i-a fost respinsă însă de către Curtea de Apel Brașov.

Vezi și EXCLUSIV. Decizie a instanței: primarul UDMR din Târgu Secuiesc NU a respectat Ziua Națională a României

Bokor este obligat acum să îndepărteze imediat steagul municipiului Târgu Secuiesc din incinta și de pe fațada Primăriei Târgu Secuiesc, precum și din orice loc public, în caz contrar riscând amenda pentru neexecutarea unei sentințe definitive. În perioada următoare voi verifica dacă această sentință a fost pusă în executare, în caz contrar mă voi adresa din nou instanței pentru amendarea primarului Bokor Tibor.

sentinta steag local targu secuiesc Bokor Tibor UDMR ADEC Dan Tanasa

FOTO: Bokor Tibor (kezdi.ro)

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Târgu Secuiesc, OBLIGAT să îndepărteze steagul orașului din primărie și din orice loc public"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-targu-secuiesc-obligat-sa-indeparteze-steagul-orasului-din-primarie-si-din-orice-loc-public/