EXCLUSIV. Steagul municipiului Sfântu Gheorghe anulat DEFINITIV de instanță

October 7, 2014 •UDMR •Views: 3118

Primarul Antal Arpad și steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe (FOTO: facebook.com)

Primarul Antal Arpad și steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe (FOTO: facebook.com)

Curtea de Apel Brașov a respins azi, 7 octombrie, recursul formulat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care a fost anulată hotărârea CL Sfântu Gheorghe prin care a fost adoptat un steag al municipiului Sfântu Gheorghe. 

Vezi și EXCLUSIV. Steagul județului Covasna ANULAT definitiv de instanță

Tribunalul Covasna a admis în data de 8 aprilie a.c. acțiunea Prefecturii Covasna împotriva Consiliului Local Sfântu Gheorghe prin care a solicitat instanței anularea parţială a Hotărârii nr. 13/2010 privind aprobarea însemnelor specifice Municipiului Sfântu Gheorghe, respectiv  a art.1, pct-ul 2 şi 3, art.3  şi art. 5 şi a anexelor 1, 2 şi 3 ale acesteia.

Vezi și EXCLUSIV. De peste șapte luni, groful UDMR Tamas Sandor REFUZĂ să pună în executare sentința DEFINITIVĂ și IREVOCABILĂ în cazul steagului județului Covasna DOCUMENT

Acțiunea Prefecturii Covasna a fost inițiată de către fostul prefect dr. Codrin Munteanu. Tribunalul Covasna a admis acțiunea acestuia în dosarul nr. 1618/119/2012* și a decis anularea parțială a Hotărârii nr. 13/2010 emisă de CL Sfântu Gheorghe prin care a fost adoptat drapelul și fanionul municipiului Sfântu Gheorghe.

Atât drapelul cât și fanionul adoptate de CL Sfântu Gheorghe la propunerea primarului UDMR Antal Arpad Andras sunt asemănătoare în simbolistică și culori cu steagul așa-zisului ținut secuiesc. La momentul adoptării, consilierii locali ai UDMR și PCM au refuzat să țină cont și de doleanțele românilor din Sfântu Gheorghe care nu se regăsesc reprezentați în simbolistica acestui steag.

Steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe a fost adoptat în această formă și cu votul consilierului local Mădălin Guruianu, membru PNL, care a votat alături de consilierii UDMR și PCM.

Decizia Tribunalului Covasna în acest dosar aici. Decizia Curții de Apel Brașov aici.

Vezi și DOCUMENT. La Sfantu Gheorghe, Partidul National Liberal voteaza insemnele rezivioniste maghiare alaturi de UDMR si PCM!

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN COVASNA: steagul secuiesc pe post de steag al municipiului Sfantu Gheorghe!

Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Steagul municipiului Sfântu Gheorghe anulat DEFINITIV de instanță

  1. […] definitiv și irevocabil de către Tribunalul Covasna la începutul lunii octombrie a.c. (detalii aici). În ianuarie 2010 Mădălin Guruianu vota cot la cot alături de consilierii locali ai UDMR și […]

  2. […] Legea va permite chiar și inscripționarea steagurilor în limba maghiară. Legea astfel adoptată este una toxică pentru comunitățile de români din zonele din Transilvania controlate politic de UDMR care vor fi excluși din reprezentarea simbolistică a acestor steaguri (un exemplu aici). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Steagul municipiului Sfântu Gheorghe anulat DEFINITIV de instanță"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-steagul-municipiului-sfantu-gheorghe-anulat-definitiv-de-instanta/