EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna. De 4 luni, prefectul Marius Popica nu reușește să aplice legea! DOCUMENTE

August 8, 2014 •Prefectura Covasna •Views: 2202

Marius Popica la învestirea în funcția de prefect al județului Covasna cu steagul județului în spate (FOTO: mesageruldecovasna.ro)

Marius Popica la învestirea în funcția de prefect al județului Covasna cu steagul județului în spate (FOTO: mesageruldecovasna.ro)

Steagul secuiesc al județului Covasna este arborat în mod permanent în sala de ședințe a Prefecturii Covasna. Deși arborarea acestui steag este ilegală, prefectul Marius Popica nu reușește să asigure respectarea legii și a unei sentințe definitive și irevocabile.

Vezi și EXCLUSIV. Și-a găsit UDMR sluga perfectă la conducerea Prefecturii Covasna? DOCUMENTE

Steagul secuiesc al județului Covasna a fost anulat definitiv și irevocabil de către Curtea de Apel Brașov în luna iunie 2013 (detalii aici). În ciuda acestei sentințe definitive și irevocabile, în data de 4 aprilie a.c. Marius Popica a fost învestit prefect al județului Covasna în timp ce steagul secuiesc al județului Covasna era arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna (detalii aici), sală utilizată și de Consiliul Județean Covasna, condus de Tamas Sandor (UDMR).

Urmare unei solicitări a subsemnatului, prefectul Marius Popica mi-a comunicat în luna iunie a.c., la mai bine de două luni de la data la care a fost învestit, faptul că steagul secuiesc al județului Covasna este arborat în continuare în sala de ședințe a Prefecturii Covasna și că nu a luat nicio măsură pentru ca o sentință definitivă și irevocabilă să fie executată iar stegul secuiesc al județului Covasna să fie îndepărtat, având în vedere faptul că arborarea sa nu mai are temei legal.

Prefectura Covasna Marius Popica Dan Tanasa steag secuiesc judet Covasna 18 iunie 2014

În cursul lunii iulie a.c. am revenit cu o nouă sesizare la Prefectura Covasna în care solicitam prefectului Marius Popica să pună în executare prevederile unei sentințe definitive și să demareze procedurile prealabile pentru a-l obliga pe președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, să înlăture steagul secuiesc al județului Covasna arborat pe sediul CJ Covasna și în sala de ședințe comună a Prefecturii Covasna și a CJ Covasna.

De menționat și faptul că prefectul Marius Popica tolerează arborarea steagului secuiesc al județului Covasna, arborat ilegal, chiar în incinta unei săli de ședințe a Prefecturii Covasna.

În data de 16 iulie a.c. Popica îmi confirmă din nou faptul că steagul secuiesc al județului Covasna este arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna. De această dată însă, pentru a mima interesul și pentru a arăta lumii cât de interesat este el în aplicare legii, Popica mă informeză că a expediat o nouă adresă către președintele CJ Covasna în care a solicitat acestuia să îndepărteze steagul din sala de ședințe a CJ Covasna, aceeași sală utilizată și de Prefectura Covasna.

Prefectura Covasna Marius Popica Dan Tanasa steag secuiesc judet Covasna 16 iulie 2014

Prefectura Covasna Marius Popica Dan Tanasa steag secuiesc judet Covasna arborat 16 iulie 2014

Ce a făcut concret prefectul Marius Popica în ultimele patru luni pentru ca o sentință definitivă să fie respectată? A trimis o banală adresă către președintele CJ Covasna. Atât și nimic mai mult! Iar această adresă nu a fost expediată de Popica de bună voie sau pentru că respectarea legii ar fi vreo prioritate a mandatului său. Nu! Adresa a fost expediată abia după ce subsemnatul am solicitat în repetate rânduri informații cu privire la acest subiect.

Rămâne de văzut cât timp îi va lua românului covăsnean Marius Popica să pună în aplicare o hotărâre definitivă în acest caz.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna. De 4 luni, prefectul Marius Popica nu reușește să aplice legea! DOCUMENTE

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala … […]

  2. […] Vezi și EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala … […]

  3. […] Vezi și EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala … […]

  4. […] Vezi și EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala … […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna. De 4 luni, prefectul Marius Popica nu reușește să aplice legea! DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-steagul-secuiesc-al-judetului-covasna-anulat-de-instanta-acum-un-an-arborat-in-sala-de-sedinte-a-prefecturii-covasna-de-4-luni-prefectul-marius-popica-nu-reuseste-sa-aplice-legea-docume/