EXCLUSIV. Steagul secuiesc de pe sediul Primăriei Ozun a fost DAT JOS! VEZI ce amendă FABULOASĂ riscă primarul din Ozun pentru că a REFUZAT timp de patru luni să execute o setință definitivă! DOCUMENT

January 29, 2014 •steagul secuiesc •Views: 3079

În ciuda sentinței definitive și irevocabile, Primarul din Ozun a refuzat să dea jos steagul de pe sediul Primăriei.

În ciuda sentinței definitive și irevocabile, Primarul din Ozun a refuzat să dea jos steagul de pe sediul Primăriei.

În data de 18 septembrie a.c. Curtea de Apel Brașov a respins irevocabil recursul formulat de Primarul comunei Ozun (Covasna), Ráduly István (PCM), împotriva Sentinței Civile nr. 3242/28.11.2012 pronunțată de Tribunalul Covasna prin care primarul fusese obligat să îndepărteze de pe sediul primăriei așa-zisul steag secuiesc.

Acțiunea Prefecturii Covasna prin care a solicitat instanței să-l oblige pe primarul din Ozun să dea jos steagul secuiesc de pe Primăria Ozun a fost inițiată de către fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, la o sesizare a subsemnatului (pagina a doua a deciziei). Munteanu a fost schimbat din funcția de prefect al județului Covasna de către Victor Ponta în luna ianuarie 2013 la presinea UDMR tocmai pentru că a aplicat legea în Covasna.

Așa-zisul steag secuiesc a fost îndepărtat de pe sediul Primăriei Ozun abia în data de 23 ianuarie a.c., după ce prefectul județului Covasna, Dumitru Marinescu, a solicitat Tribunalului Covasna amendarea primarului din Ozun pentru refuzul de a executa o sentință judecătorească (Dosar nr. 77/119/2014). În acest moment, potrivit legii, primarul din Ozun riscă să plătească o amendă de aproximativ 19.000 de lei pentru cele patru luni în care a refuzat să execute sentința Tribunalului Covasna (plecând de la ipoteza unei amenzi pe zi de 20% din salariul mediu brut care la data de 1 iulie 2013 era de 800 de lei).

steag secuiesc Ozun indepartat Prefect Covasna Dan Tanasa

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to EXCLUSIV. Steagul secuiesc de pe sediul Primăriei Ozun a fost DAT JOS! VEZI ce amendă FABULOASĂ riscă primarul din Ozun pentru că a REFUZAT timp de patru luni să execute o setință definitivă! DOCUMENT

 1. Vlaicu says:

  Veti pune pe draku, ungurasule!

  Avem – numai pentru judetele Harghita si Covasna, din perioada dacica, – 214 asezari, 34 de cetati si vreo 30 de tezaure.

  • Pelican says:

   am totusi cateva intrebari punctate romanasule ! Raspunsul l-as dori la fel numerotat, si bine argumentat. Nu baliverne:

   1. Presepunand, ca valahii/romanii au fost locuitorii permanenti ai pamantului care astazi este numit Ardeal, si de unde colonizatorii romani si legiunile au fost indepartate (extrase) in jurul anului 270 dupa Christos, si avand in vedere ca popoarele care au urmat romanilor pe acele meleaguri: goti, huni, gepizi, avari, bulgari au fost maturati de valul migratiilor, in timp ce – conform adeptilor teoriei daco-romane – valahii/romanii, primii „daco-romani” au dainuit ramanand tot acolo si „traind in pesteri”, ar fi bine de stiut, care au fost acele pesteri unde au supravietuit nedescoperiti timp de 6 secole pline de razboi, pana la venirea ungurilor?
   Si unde sunt dovezile arheologice relevante: compartimente de dormit, cioburi de ceramica si alte obiecte de uz casnic, dealurile de gunoi si alte artefacte, care sa ateste viata permanenta a maselor „daco-romane” in aceste pesteri. ( Din cate se stie, astfel de dovezi nu au fost gasite).

   2. Deoarece adeptii teoriei „daco-romane” sustin ca valahii/romanii in secolele IV sau V au tercut la crestinism pe teritoriul cunoscut astazi sub numele de Transilvania, am dori sa cunoastem si noi posibile creatii ale valahilor/romanilor, care in pesteri bine ascunse au supravietuit, de exemplu – lucrari religioase pretinse din perioada de dinainte de crestinare, lucrari religioase de la crestinare pana la primele mentionari a valahilor/romanilor in documentele regatului Ungar de la inceputul secolului 13. In special, am fi interesati de inscriptii (fie in limba daca, fie in limba latina din prima perioada respectiv latina si latina noua din a doua perioada) pe peretii pesterilor folosite ca temple (biserici), inscriptii funerare sau alte obiecte de cult. Astfel de semne ale civilizatiei romane nu lispesc de pe alte teritorii, care odata au fost domenii romane.

   3. In urma analizei lingvistei romance Alexandra de Cihac (Dictionnaire étymologique de la langue roumainé) care a trait in sec 19, componenta vocabularului limbii romane este urmatoarea: 45,7% slava, 31,4% latina, 8,4% turcice, 7,0% greceasca, 6,0% maghiara, 0,6% albaneza, si cateva de origini necunoscute, dar nici un cuvant de origini dacice. Unde sunt resturile dacice?

   4. Cum se poate explica, ca limba albaneza si limba romana au o trasatura comuna izbitoare? Istoria nu are cunostinte despre stramosii albanezilor care ar fi migrat din Ardeal pe teritoriul istoric al Albaniei, dar in schimb in vecinatatea Albaniei inca din secolul al –lea au existat tinuturi destul de mari unde au salasluit valahi. Aromanii si magleno-romanii si astazi mai traiesc in numar destul de insemnat.

   5. De ce a fost liturgia (limba ceremoniala bisericeasca) valahilor inca si in Ardealul secolului 19 slava, (deci nu latina, nu greaca, dar nici macara valaha/romana) si de ce atat de multi membrii ai clerului (preotimea) valah/roman au fost secole dearandul de origini sarbesti sau bulgaresti?

   6. Care este explicatia ca intre descendentii pretinsi ai romanilor inclusiv si clerul nu au folosit scrierea latina, ci au folosit scrierea chirilica inclusiv in secolul 19? Daca descendentii daco-romanilor valahii/romanii preconizat au folosit literele latine, apoi le-au schimbat cu cele chirilice –schimb care nu putea sa aiba loc inainte de mijlocul secolului al 9-lea, intrucat inainte nu exista scriere chirilica, – atunci de ce acest schimb a avut loc in Ardeal, pe teritoriul regatului maghiar, unde nici un alt grup etnic nu a folosit scrierea chirilica inainte de sarbii care au cerut refugiu din cauza turcilor si valahi? Ce sens avea un asemenea schimb in Ungaria?

   7. Regestrum Varadiense, procesele judecatilor dumnezeesti ale episcopatului oradei, care avea competenta peste toata Ungaria de est, si care contine insemnarile oficiale ale tuturor litigiilor intre anii 1205 si 1238, din care au fost colectate aproximativ 600 de denumiri de localitati si 2500 de nume personale. Nici o lista nu contine nici un nume care ar fi de origini valahe sau romanesti. Care este explicatia?

   8. Care este explicatia, ca valahii/romanii cu presupusi stramosi daci si romani, -desii dacii aveau cetati bine fortificate, romanii erau vestiti peste mari si tari despre construirea oraselor magnifice, – nu au intemeiat nici un oras in Ardeal, nici inainte de venirea ungurilor nici dupa? Mai mult: denumirea de ORAS in limba romana se trage din maghiara veche WARAS care astazi este VAROS.
   DEX:
   ORÁȘ, orașe, s. n. 1. Formă complexă de așezare omenească cu dimensiuni variabile și dotări industriale, având de obicei funcție administrativă, industrială, comercială, politică și culturală; urbe. ◊ Loc. adj. De oraș = care provine din oraș, care are caracteristicile, aspectul, obiceiurile etc. de la oraș. ◊ Haine de oraș = a) haine mai bune decât cele de lucru; b) haine orășenești, croite după moda de la oraș. 2. P. restr. Partea centrală a unui oraș (1); centru. 3. Populația, locuitorii unui oraș (1). – Din magh. város.

   9. Istoria localitatilor ardelene arata ca la sfarsitul secolul al 13-lea din 511 sate numai trei au fost de origini valahe/romanesti. Poate ca numai in secolul 13 au inceput valahii/romanii a emigra pe teritoriul Ardealului?

   10. 11. Care este motivul pentru care numele nici unui rau sau parau mai mare din Ardeal nu are origini valahe/romanesti?

   Astept raspunsurile. Multumesc anticipat. Daca primesc un rapsuns intortocheat , cum s-ar zice nepalpabil … il ignor.

 2. Szekelyföld says:

  in locul drapelului scos vom pune sute si sute…pana va veti obisnuii veneticilor pe aceste plaiuri.

  • Alex says:

   Dacă o parte din refugiaţii ardeleni din Moldova se întorc pe plaiurile străbune, îs bine-veniţi. Dacă ne uităm un pic în istorie, voi sunteţi vinituri dar nu despre asta e vorba, românii-români şi cu românii maghiari se înţeleg bine şi s-ar putea trăi în linişte şi pace, dacă n-ar fi agitatori ca tine, măi “Szekelyföld”.
   Vă place sau nu, EUROPA ne dă nouă la români dreptate!!!
   http://www.frontpress.ro/2014/01/europa-pune-punct-comediei-asa-zisului-tinut-secuiesc.html

  • adrian says:

   Historically, no other part of Europe was invaded a higher number of times by steppe peoples than the Balkans. Chronologically, the first R1a invaders came with the westward expansion of the Yamna culture (from 4200 BCE), a succession of steppe migrations that lasted about 2000 years. Then came the Thracians (1500 BCE), followed by the Illyrians (around 1200 BCE), the and the Alans (400 CE), the Avars, the Bulgars and the Serbs (all around 600 CE), and the Magyars (900 CE), among others. These peoples originated from different parts of the Eurasian steppes, anywhere between Eastern Europe and Central Asia, which is why such high STR diversity is found within Balkanic R1a nowadays. It is not yet possible to determine the ethnic origin for each variety of R1a, apart from the fact that about any R1a is associated with tribes from Eurasian steppe at one point in history.
   from the thracian or dacian come latin language wich is the olderst in europe come directly from yama culture thracians or dacians followed by illarians after 400 yers avars after 800 years and bulgars and serbs and maghiars the difference from thracians to maghiars in europe is 2500 years?

   all languages got influence romanian language got a lot off latin 80% we work if is prelatin this influence so is latin language
   ,hungarian
   10%Uncertain 30%slavic 20% uralic 20%20%german 11%turcik,9%latin 6%romance………..2,5% so if you look you can say is slavic language or is verry strange we know that 80%is latin but hungarian well verry strange mixx off uralic german latin slav but in huge procents
   Romanian words entered the slav language in the course of the so-called “Wallachian colonization” in the 14th–16th century when sheep breeding became common in Slav teritory. Many of today’s slav rustic-pastoral words like bača (“shepherd”; Rmn. baci), valach (“young shepherd”; cf. the dated exonym for Romanians, “Valach”), magura (“hill”; Rmn. măgura), koliba(“chalet”; Rmn. coliba), bryndza (a variety of sheep cheese; Rmn. brânză), striga (“witch”, “demon”; Rmn. “strigă/strigoi”), etc. were introduced into the slav language like polish slovakian ucraine by Romanian shepherds during the Late Middle Ages and the Early Modern Times. The Romanian influence is most strongly felt in the dialects of the Moravian Wallachia region

   UNGURARIA S-A FORMAT CA STAT IN 1920 PRIN TRATATUL DE LA TRIANON CAND
   PRIMA DATA IN ISTORIE A EXISTAT UN STAT UNGARIA CU 37% romani slavi tigani cu limba maghiara o limba corcita
   UNGURI SI S-A FORMAT DE ASEMENEA CAPITALA BUDAPESTA CARE A FOST ORASUL
   DACO-ROMAN AQUNICUM CARE A FOST DAT CADOU DE CATRE WALAHI PRIN STEFAN
   CEL MARE DOMNITOR ALES DE CONSTANTINOPOL DIN NEAM WALAH ,DE AIA DUPA CE
   OTTO CEL MARE CARE A STERS POPULATIA UGRICA MONGOLOIDA DIN EUROPA A
   LASAT DOAR 13 FAMILI DE MONGOLOIZI RESTUL POPULATIEI A FOST
   UGROWALAHIANA ADICA WLAHI ADICA ROMANI SI SLAVI SI FOARTE PUTINI GERMANI
   UNGURI
   AU MURIT DE MULT NIMICITI DE CATRE DACU-ROMANUL FLAVIUS AETIUS BATANDUL
   PE ATILLA SI DE ASEMENEA OTTO CEL MARE CARE I-A STERS PE HUNI DIN
   EUROPA
   UNGURI DI UNGARIA GENETIUC SUNT ROMANI SI SLAVI CU O LIMBA
   MONGOLOIDA SI CU O SUMEDENIE DE CUVINTE ROMANESTI IMPRUMUTATE SI SCRISUL
   ESTE LATIN
   ASA CA MAI SCUTITI ROMANI CARE AU AVUT 26 DE ORASE DIN
   PANONIA A LOR INCLUSIV BUDAPESTA FOSTUL AQUNICUM UNGARIA NU EXISTA CA
   STAT E UN STAT FALS LA FEL CA SI POPULATIA DE ACOLO IAR DUPA CE CA SUNT
   VARZA MAI VISEAZA SI LA TRANS=PASS SILVA FOREST PAMANT LATIN DE 3000 DE
   ANI VAI DE CAPUL LOR POPULATIE DE NICI 6 MILIOANE RESTU FIND TIGANI
   VISEAZA LA O NATIE DE 30 DE MILIOANE DOAR IN EUROPA
   SI CITEZ CUM A ZIS PRIMUL MINISTRUL AL ANGLIEI WISTON CHIRCHILL UNGARIA ESTE BOLNAVUL EUROPEI?
   Afi?a?i mai pu?ine

   Unii istorici sus?in că dacii au fost romaniza?i foarte rapid. Pu?ini dintre noi cunoa?tem că mul?i împăra?i romani aveau origine dacică. Acest lucru a fost ascuns ?i negat mult timp, cu toate că adevărul istoric este altul. Regalian, strănepot al lui Decebal, a urcat pe tron în anul 260 d. Hr. Aureolus, dac ?i păstor, reu?e?te prin măiestria sa ?i tenacitatea de care a dat dovadă să ajungă suveran pe o parte a Imperiului Roman. Ca ?i Regalian a fost trădat de proprii săi solda?i ?i ucis.
   Cel mai mare împărat de origine dacică, din istorie, a fost Constantin. Primul împărat cre?tin din istorie era moeso-dac, născut la sud de Dunăre. Cu siguran?ă originile sale dacice l-au determinat să distrugă friza de piatră a lui Traian. Se sune că era cea mai mare friză din antichitate, avea peste 30 de metri înăl?ime.

   Statuile dacice, înalte de trei metri, care erau amplasate în Forul lui Traian, sunt scoase de acolo ?i mutate pe Arcul împăratului Constantin, ca semn al pre?uirii pe care el o avea, fa?ă de strămoşii săi. Scrierile lui Traian cu privire la cucerirea Daciei au fost distruse din ordinul lui Constantin. Documentele istorice atestă faptul că dacia a fost cucerita doar 18 % după retragerea romanilor din o parte din Dacia, exista intradevar dacai cea cucerita doar 18% ?i ea nu fusese romanizată niciodata deoarece restu au fost dacii liberi
   Biblioteca Vaticanului con?ine documente care confirmă faptul că dacii nu au fost romaniza?i niciodată ?i că ei sunt strămo?ii împăra?ilor romani. Cercetătorii de la Hamburg au prelevat ADN-ul din morminte străvechi descoperite pe teritoriul României. ADN-ul confirmă faptul că dacii sunt strămo?ii românilor. Este vorba despre ramura nordică a tracilor, ?i această teorie devine un curent istoriografic autentic.
   Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea ?i omul care a avut acces la toate documentele secrete din Biblioteca Vaticanului, a făcut recent o afirma?ie care a ?ocat întreaga lume academică.

   triburi-dacice CONSPIRA?IA ANTI-DACICĂ: Dacii nu au fost romaniza?i niciodată ?i sunt strămo?ii împăra?ilor romani
   România este ?ara care are o istorie fabuloasă. La Bugiule?ti, Vâlcea, s-a descoperit un femur uman care are o vechime de peste 2 milioane de ani. Pe Valea Oltului s-au descoperit urme ale unor locuin?e care sunt mai vechi de un milion de ani. La Tartaria, pe Mure?, au fost descoperite cele mai vechi scrieri din lume, cu o vechime de 7000 de ani. A?ezarea de la Romane?ti, Dâmbovi?a, datează din 30000 î.e.n. Aici s-a născut legenda lui Prometeu, s-a inventat arcul, au apărut primele mine ?i furnale.

   Vechea Romă a existat în actualul ora? Roman. Cuvântul Roma este de origine tracică. Traco-dacii reprezintă cea mai veche cultură din lume ?i cea mai numeroasă ?i extinsă cultură din lume. Scrisul a apărut în spa?iul tracic ?i mai târziu a apărut la greco-romani.

   Dacii erau singurul popor care foloseau cercul, pentru măsurarea timpului. Într-o locuin?ă de pe dealul Gradi?tei a fost descoperită o trusă medicală cu bisturiu ?i pensetă din bronz. La Piatra Ro?ie un scalpellum din bronz, iar la Poiana sonde medicale ?i cu schelet cu craniul trepanat. S-a spus că Iisus Christos a fost influen?at în filosofia sa de către esenieni. Esenienii, la rândul lor, fuseseră ini?ia?i de traci.
   Nu ?tim ce s-a întâmplat cu dacii, după ce Dacia a fost cucerită de romani.

   El a declarat că limba latină se trage din limba română străveche, ?i nu invers, cum se credea până acum. El a avut acces la cei 230 de rafturi de documente secrete, din Biblioteca Vaticanului.
   Istoricii români au mers pe pista falsă a ?colii Ardelene, în care se spune că noi suntem latini puri. În realitate, romanii au cucerit numai 18% din teritoriul Daciei. Ocupa?ia romană a durat 150 de ani, pe un teritoriu restrâns, cu mult mai pu?in ca în Galia ?i Britania, unde englezii nu vorbesc latina. Transilvania a fost ocupată de austrieci 218 ani ?i ardelenii nu vorbesc germana grecia 1000 de ani si nu vorbesc latina

   The Romanians assume their ancestors are the Dacians and the Hungarians assume their ancestors are the Huns. It is hard to say that assumed ancestors aren’t ancestors. The knowledge that the population on the entire “Dacian” territory doubled between the 9th and the 11th century is not that helpful.

   Talking about the medieval Dacians. Mainly two historical figures (Sigismund Bathory – Hungarian – and Michael the Brave – Romanian -) made possible the first union of “the three Romanian Principalities” and they viewed them as being “Daciae”, not as the Romanian principalities. Nowadays, it doesn’t matter who made that temporary union, it is to be noticed that many rulers from that period (that considered themselves inheritors of the Dacians, regardless of their ethnicity) dreamed to rule the whole “Dacia” and not the Romanian principalitie
   HUNGARY was born in 4 iune 1920 with minority of 37%(hungarians) europeans like slavs,romanians,germans,gipsy with ugric-mngoloid language and 63% europeans non hungarians etnics just europeeans same but with there language so in 1920 was born Hungry with hungarians minority off 37% and from 1920 no more Vienna first time in 1920 this majority off 51% hungarians got the capital Budapest .
   after difited by Flavius Aetius the Daco-Roman general atilla and a few huns they try to survive but Otto the great from HOLLY ROMAN EMPIRE (german origin)deleted the hun nation from the Europe in battle of Lechfeld ,what was before 1100 was some feudal hun tribs wich is disipear from long time what is now in Hungry is Europeeans with mongoloid language(20%slavic12%romance10%turchik 22%unknow origin so mongoloid ,5%romanian,1%greeck 15%finnic,so a mixx language) written in latin caracters ,thanks to Catolic Vatican this country and languge exist in Panonia because they prefer just catolics insted off ortodox so this Country Hungry born in 1920 is fake this is history this is reality.

   Capital of PANONIA WHAS AQUINCUM A LATIN LAND DACIAN PRE LATIN OR PROTO ROMANIAN AND ROMAN MODERN LATIN WE WHANT BACK AQUINCUM OLD LATIN ROMANIAN LAND MORE THEN 2500 YEARS HISTORY AUTONOMY FOUR PANONIA NOSTRUM?
   AQUINCUM=BUDAPESTA=AQUI FROM LATIN AQUA INCUM CITY
   NAME BUDA COME FROM OBUDA APUDA ROMAN-DACO LANGUAGE OLD LATIN CITY DISTROY FROM A HORSE PEOAPLE IS AD FLEXUM MOSONMAGYAROVAR,ADMURES ACS,AD STATUAS VASPUSTZA ALISCA BRIGETIO SZONY CAESARIANA BALACA CAMPONA NAGYTETENEY CONTRA FLORENTIAM DUNASZEKSCO ALBA REGIA SZEKESFEHERVAR ARTA RIPA TOLNA ARRABONNA GYOR CONSTANTIAM DUNAKESZI GORISUM HERCULIANA =TAC INTERCISA DUNAUJVAROS LUSSONIUM DUNAKOLOMOD END MORE THEN 25 MORE CITY WAS DACO-ROMAN ORIGIN BEFORE MONGOLS TRIBS COME IN PANONIA
   Octavian Augustus whass written: Pannoniorum gentes, quaăsaînte me pricipem populi Romani exercitus nun quam adit, devictas per Ti. ăNeîronem, qui tum erat privignus et legatus meus, imperio populi Romani săubieîci protulique fines Illyrici ad răipîam fluminis Danăuîi. Citrăaî quod ăDîaăcorîuăm trîanăsîgressus exercitus meis aăuîspăicis victîus profliga tusque ăesît, et posătea tranîs Danăuîvium ductus exăercitus meîuăsî Dacorum gentes imăperiîa păopuliî Răomani per ferre coegitî, Res Gestes Divi Augusti. V. 30, 44-49 (“dacians from panonia, nobady before me whas faighting with them they are from here a great worriors DA’CI TRANSLATE IN ROMANIAN LANGUAGE FROM HERE FROM THIS PLACE DA’CI
   So after difite off atilla by DACIAN -ROMAN FLAVIUS AETIUS WE DACIAN DISTROY THE HUNS IN THIS TIME 85%
   AFTER THIS OTTO FROM THE HOLLY EMPIRE IN BATTLE OF LECHFELD CLEN ON THE EARTH SURFACE IN PROCENT OF 97% THE NOMAD HUNS AND REMAIN IN PANONIA JUST ROMANIANS AND SLAVS WICH SPEACK A MONGOLOID LANGUAGE
   We daco-romanians we are wolfs worriors and we never leave the 3 ugly language and dificult hungarian bull shet language on this DACO-ROMANIAN LANDS https://www.youtube.com/watch?v=lW0qZIHpt1I

   FIRST TIME IN HISTORY WIEN DICTAT GIVE TO HUNGARY szekely WHAS BETWEEN 1941-1944 AND IN THIS 3 YERS WHAT HUNGARIANS MAKE IN szekely region from TRANSILVANIA WERE ROMANIANS ARE 92% REST WHASS MINORITY OF SAXONS SZEKELY SVABS AROMANIAN ROMA ETC BUT JUST THIS NATION A ROMANIAN SZEKELY NATION WITH HELP OF HUNGARIANS KILL ROMANIANS AND JUISH BECAUSE ARE DIFERENT.
   IN THIS TIME 95% OF JUISH WHAS SEND IT BY HUNGARIANS IN CONCETRATION CAMPS WHEN INVADE EUROPE AND KILL THEM WE ROMANIANS NEVER FORGET THIS NEVEEER
   https://www.youtube.com/watch?v=pJRVEcDFrnU?

   ROMANIAN ARE DACIANS OR DACI IN ROMANIAN LANGUAGE DA’CI IS FROM HERE FROM THIS LAND TRANSLATE FROM ROMANIAN LANGUAGE THIS LAND GOT MORE THEN 2500 YERS OLD DACIANS OR ROMANIANS ARE THE PRELATIN LANGUAGE AND LATIN WHAS THE DACIAN DIALECT FROM THRACIAN FAMILY LIKE ILARIANS A DIALECT OF THRACIANS AA WELL.
   DACIANS WHAS THE MOST BRAVE FROM ALL THRACIANS HERODOT WORDS
   https://www.youtube.com/watch?v=pJRVEcDFrnU?

   Harghita and Covasna call areas with the largest Dacian vestiges?
   More than 200 settlements, 34 cities and more than 30 TREASURES (all DACIAN)! and Dacian name ( “zeget”) Siget MARMATIEI: “The people who built the fortified settlement Solovan gintei Romanian ancestors on earth. Those who believe the island’s better not knowing realities on the ground. The city has never had the appearance of being an island surrounded by water, but it is a confluence. Hungarians came when the city was Romanian, princely center. Sighet was a settlement not to wait for the arrival of the Hungarians call it a word in their language and semantic not true. Modern scientific rigors of place-names rule out “Sziget”. The name was given to the great city Dacian Dacian on Solovan attesting to millennia uninterrupted continuity of the Romanian people “etc.
   – When you think of strămo? Our DACI them, come to mind Sarmisegetuza Coste? Ti, Blidaru, Stone Ro? … Ie all the mountains which KNOW TIME (Orastie Mountains!)? -?
   D’ACIA I WAS AND REMAN translate from English to Romanian FROM HERE WE WHAS AND REMAIN
   In FACT Romans never conquered Dacia Romans conquered JUST SMALL PART OF DACIA 4 SMALL PERIOD Dacia WHAS UNDER ROMA just 18% rest whas the free Dacians whas or carpi Dacians or Getae ,, DACIANS WHAS THE MOST BRAVE FROM THE THRACIANS THEY WHAS BIGERST POPULATION AFTER INDI HERODOT SAY?

   Attila NU era ungur ! Există un document maghiar care afirmă că Voicu era din Valahia şi în judeţul Argeş este un sat numit Corbi unde se află a cetate atribuită lui Voicu. Corbii de Piatră este de asemenea o moştenire rupestră din secolul 14 din acel sat ca şi cea din Cetăţeni. Tot în judeţul Argeş : „…deasupra râului se află ultimile pietre din castelul lui Voicu Corvin, fiul lui Şerb şi legendarul tată al lui Iancu de Hunedoara, cel care avea să adopte pentru totdeauna emblema corbului, preschimbând-o într-un simbol regesc. Conform cronicii lui lui Bonfini, se spune că valahul Iancu Corvinul este unul dintre cei mai mari eroi ai creştinătăţii, se vorbeşte de asemenea despre locul său de naştere din Valahia Transalpina, locul de naştere al Corvinilor.” Antonio Bonfini scria în secolul 15 despre Iancu de Hunedoara că era născut în familia română Corvin luând numele de la un sat. Mai târziu, în acelaşi paragraf el adăuga concluzionând : “Ioannes igitur Corvinus post cetera, …” ceea ce înseamnă “Ion, deci cunoscut de asemenea sub numele de Corvin..” Numele de Hunedoara este doar un nume de înnobilare din comitatul cu acelaşi nume si provine de la latinescu unedora . Nobilii unguri au făcut eforturi uria?e pe durata a câtorva decade pentru a stârpi neamul “câinilor valahi”, a?a cum erau numi?i Corvinii. Cele mai răuvoitoare familii de nobili erau Csillej, Garai, Ujlaki ?i Szécsi. În urma intrigilor acestora, regele Ungariei, Matei Corvinul este ucis cu plumb de medicul său evreu ?i ajutorul so?iei Beatrice de Napoli ?i Aragon. Tot acestă so?ie este puternic implicată în asasinarea fiului ilegitim al lui Iancu de Hunedoara, Ioan de Hunedoara, alături de acelea?i 4 familii antiromâne?ti. Ultimile vlăstare de “câini valahi”, copiii lui Ioan de Hunedoara, sunt asasinate din fragedă copilărie : Elisabeta Corvin sau Elisabeta de Hunedoara – 21 decembrie 1496 – 1508 ?i fratele ei mai mic, Cristofer Corvin sau Cristofer de Hunedoara – august 1499, Bihać – 17 martie 1505. Antonio Bonfini insista asupra originii romane a acestuia: “Căci românii se trag din romani, ceea ce mărturiseşte până în timpul de-acum limba lor, care, deşi se afla în mijlocul unor neamuri barbare atât de felurite, nu a putut fi răpusă… Înecate sub valul de barbari, ele [coloniile şi legiunile romane din Dacia – n.n.] totuşi mai exală limba romană şi, ca să nu o părăsească nicidecum, se împotrivesc cu atâta îndârjire încât îi vezi că luptă nu atât pentru păstrarea neatinsă a vieţii cât a limbii”. Astfel, în octombrie 1486, apare De Corvine domus origine libellus (“Cartea despre originea Casei Corvineştilor”), în care se “demonstreaza” faptul că neamul regelui Matia Corvin provenea din familia lui Valerius Volusus sau Valerius Messala Corvinus. La pagina 15, ungurul Dr. Laszlo Samu Fenyes scria în “Ungaria revizionistă”, 1935, Budapesta : “…ungurii au fost conduşi de 2 mari lideri de stat ROMÂNI, Iancu de Hunedoara şi fiul său, regele Ungariei, Matei Corvin.” La pagina 18 se poate citi : “Lunga domnie de 32 ani a românului Matei Corvin, regele Ungariei, este cea mai glorioasă pagină din întreaga istorie ungară.” Scriitorul maghiar Iván Völgyes în “Hungary – a contradictory nation / Ungaria – o naţiune contradictorie”, 1982, pagina 5 : “..prin descendenţa sa VALAHĂ, Iancu de Hunedoara era..”. Şi ultimul citat de Douglas Myles în “Prinţul Dracula – Fiul Dracului”, 1988, pagina 263 : “Iancu Getul, liderul peonilor (ungurii din Pannonia) şi dacilor,..” Matei Corvinul, desi se semna ca maghiar in documente, el a inlaturat de la curtea sa pe unguri si s-a inconjurat de straini precum italienii si germanii !! // Voi ati luptat contra turcilor ? Cand ? Dr. Samu Laszlo Fenyes in “Ungaria revizionista”, 1935, pag. 85 scria :”Dragul nostru conte (e vorba de contele Istvan Bethlen – nota mea) paseste pe un tarim primejdios vorbind de cele 2 principate rominesti (Valahia si Moldova – nota mea), pe care el arata ca le dispretuieste, desi acestea au o istorie mult mai glorioasa decit feudala Ungarie (e vorba de anul 1933, Ungaria fiind singura tara din Europa care inca mai pastra structurile feudale; ne-o spune maghiarul Samu Fenyes, dar si englezul R.W. Seaton-Watson in “Istoria poporului romin”, 1934). Acel pe care-l dispretuieste si acele clase nobile au rezistat turcilor cu 100 intreaga de ani mai mult decit ungurii.” Acelasi autor ungur scrie ca UNGURII au adus in mijlocul Europei pe turci ! – vezi detalii ascunse ale bataliei de la Mohacs din 1526. Nu gasesc citatul acum. // Las-o incet cu limba voastra care NU este a voastra ! Este FURATA de la populatiile pe unde ati trecut din Mongolia catre Pannonia. Este atat de bogata incat ati luat din limbi europene mii si mii de cuvinte, inclusiv peste 2300 cuvinte din limba NOASTRA – vezi lingvistul ungur Bácskai György (1913-1980)

   UNGURAS CARE VORBESTE ROMANESTE CA SI ACOLO IN UNGARIA TA FALSA PE CARE O SUSTI ERAU 26 DE ORASE DACO-ROMANE pnonia=AQUINQUM a Daco Roman PAMANT BUDA=OBUDA latin APUDA protoromanian CA SI ALTELE ORASE DACICE AD FLEXUM-MONONMAGHIAROVAR -ADMURES ACS AD STATUAS VASPUSTZA ,ALISCA BRIGETIOSZONY CAESARIANA BALACA CAMPONA NAGYTETENEY CONTRA FLORENTIAM DUNASZEKSCO ALBA REGIA GYOR CONSTATIAM DUNAKESZI GORISUM HERCULIANA -TAC INTERCISA LUSSONIUM SI MAI MULTE O SA FI SURPRINS CA PROSTIA UNGURILOR CA NUMAI SUNT SECUI DE MULT ACOLO V-AU CALARIT SI OMORAT UNGURII(UGRO-WALAHI)ADICA ROMANI CARE SI-AU PIERDUT GRAIUL GENETIC UNGURI SUNT ROMANI VORBITORI DE LIMBA MONGOLOIDA SCRISA CU CARACTERE LATINE SI CU IMPRUMUT A MAI MULT DE 1300 DE CUVINTE DIN LIMBA ROMANA RETARD NATIA HUNA A DISPARUT DUPA CE DACO-ROMANUL FLAVIUS AETIUS A DISTRUS NATIA HUNA DISTRUGAND-UL PE ATILLA IAR OTTO CEL MARE A NIMICIT 100% NATIA MONGOLOIDA ACOLO IN PANONIA AU RAMAS DOAR 23 FAMILI IN JUR DE 200 DE MONGOLOIZI DE AIA WALAHUL(ROMANUL)STEFAN AL UNGARIEI ALES DE CONSTANTINOPOL NU DE ROMA A INFAPTUIT STATUL UNGAR CRESTIN ALTFEL ERA DEZINTEGRAT IMEDIAT DE PUTERILE CRESTINE POLONIA MOLDAVIA WALAHIA SLAVS ETC DE CE TOTI CONDUCATORII UNGARIEI AU FOST ROMANI SAU STRAINI ITALIENI FRANCEZI SARBI CUM A FOST MATEI CORVIN VARU LUI STEFAN CEL MARE AL MOLDOVEI (MOLDAVA SUCIDAVA MORODVA)ALT PAMANT DAC SI FIUL LUI IANCU DE HUNEDOARA UN ROMAN GEAT BE GEAT (GETI TRIB DACIC D,ACI DIN MUNTII CARE STIU ORA MUNTII ORASTIEI) IANCU DE HUNEDOARA HUNEDOARA=INODORA PRELATIN OR PROTOROMAN =LATI HINODORA =FOCUL DIN VALE SI MAMA A FOST DE ORIGINE CUMANAO-DACA ORIGINALA DIN WALAHIA PRSCHIMBATA NUMELE IN NUME UNGURESC TOCMAI DATORITA UREI DINRE MOLDOVENI SI UNGURI CUM SUNTEM NOI SI ASA S-A FALSIFICAT ISTORIA CARE DE FAPT IN 1920 DUPA 300 DE ANI CA PASALAC TURCESC SI 400 CA SLUGI AI AUSTRIECILOR S-E FORMEAZA STATUL UNGAR UNGARIA ATUNCI DE FAPT APARE ACEST STAT CA STAT SUVERAN.
   DECI USOR USOR TOT CACATUL CU SECUII SI UNGURI V-A IESII LA SUPRAFATA SI ATUNCI O SA VA FIE RUSINE CU NATIA ASTA FALSA UNGARA CARE A DISTRUS SECUII UN ALT TRIB CU O ALTA POVESTE

   TRANSILVANIA MOLDAVIA BASARABIA WALAHIA DOUBROJA BUCOVINA BANAT =30 MILIONS=ROMANIA SIMPLE
   Atilla mergand calare ,Cu ganduri cuceritoare intalni o apa mare ,Oparit la cur la coaie ,Vrea si el sa faca o baie ,Intra el in raul mare,Sa se scalde la picioare,Cand sa iasa iar la mal ,Pula haine,pula cal NO Cine-o fost primu-n ARDEAL? NOI D’ACI AM FOST SI SUNTEM D’ACI

   TRANSILVANIA MOLDAVIA BASARABIA WALAHIA DOUBROJA BUCOVINA BANAT =30 MILIONS=ROMANIA SIMPLE
   Atilla mergand calare ,Cu ganduri cuceritoare intalni o apa mare ,Oparit la cur la coaie ,Vrea si el sa faca o baie ,Intra el in raul mare,Sa se scalde la picioare,Cand sa iasa iar la mal ,Pula haine,pula cal NO Cine-o fost primu-n ARDEAL? NOI D’ACI AM FOST SI SUNTEM D’ACI?

   Slovacia
   – o tara europeana demna si care trebuie respectata de noi romanii

   Maniera intransigentă, corectă şi europeană în care Slovacia a rezolvat problema neorevizionismului maghiar intern – care ameninţă siguranţa sa naţională – mi-a generat un sentiment de admiraţie totală şi de respect sincer faţă de această ţară. Slovacia dovedeşte Europei şi lumii întregi că, deşi este un stat mic ca teritoriu şi populaţie, posedă o splendidă calitate, specifică numai statelor puternic consolidate ca democraţii, anume aceea a unei impresionante demnităţi naţionale şi prin aceasta că este un stat mare.
   Principiul care a generat o asemenea atitudine politică şi naţională a Slovaciei nu este o invenţie a acestei ţări, nici nu a fost descoperit acum după îndelungi căutări, necunoscut zilelor noastre, ci este unul vechi decând lumea şi la îndemâna oricărei ţări care doreşte cu adevărat să-şi apere interesele naţionale fundamentale. A fost şi este un principiu axat pe patriotism, demnitate naţională şi apărarea cu fermitate a intereselor supreme de stat.
   Rememorarea câtorva acţiuni întreprinse de statul slovac împotriva neorevizionismului revanşard, şovin şi exclusivist etnic, practicat tenace de Ungaria, se impune pentru noi românii. România este, la fel, o ţintă permanentă a politicii extremist – revanşarde a Budapestei iar atitudinea Slovaciei ne oferă modul în care această ţară a ştiut să contracareze acţiunile respective şi să se protejeze. Un exemplu elocvent în acest sens l-a reprezentat refuzul autorităţilor slovace de a permite, în august 2009, intrarea în ţară a preşedintelui Ungariei, Laszlo Solyom, cu intenţia de a inaugura o statuie a „Sf.Stefan”, în localitatea Komarno, cu concentraţie de etnici maghiari. Refuzul Slovaciei a avut o motivare inatacabilă anume că vizita preconizată coincidea cu împlinirea a 41 de ani de la invazia trupelor Tratatului de la Varşovia, între care şi cele ale Ungariei, în Cehoslovacia. Întrucât nu s-a ţinut seama de anunţul făcut pe canale diplomatice că „vizita nu este binevenită”, Laszlo Solyom a fost oprit la graniţa statului slovac fiind nevoit să facă cale întoarsă; a fost declarat „persona non grata”! Prin această decizie autorităţile slovace au preîntâmpinat organizarea pe teritoriu slovac a unor manifestări cu caracter revizionist, revanşard şi şovin maghiare ce erau preconizate a se desfăşura cu prilejul vizitei lui Slyom.
   De asemenea, Slovacia a făcut faţă cu succes intenţiei Ungariei de a acorda cetăţenia ungară etnicilor minoritari maghiari de pe teritoriul naţional slovac prin adoptarea de către parlamentul ungar a unei legi în acest sens (mai 2010). Reacţia a fost una la fel de fermă, neezitantă şi perfect legală prin adoptarea legii care prevede că se interzice dubla cetăţenie iar etnicii maghiari care deţin cetăţenia ungară nu pot ocupa funcţii publice în Slovacia. Atitudinea statului slovac, în acest caz, a fost una logică fiind arhicunoscut faptul, probat nu de puţine ori de-a lungul istoriei, că loialitatea nu poate fi împărţită, ea poate fi doar una şi faţă de o singură ţară. Cu atât mai mult cu cât politica Ungariei faţă de Slovacia este una revanşardă, de revizuire a tratatelor de pace, de după Primul Război Mondial, care au consfiinţit crearea statului Cehoslovac şi de realizare a iluzoriei Ungarii Mari! Semnificativă în această situaţie a fost solidarizarea cu Slovacia a lui Vaclav Klaus, preşedintele Cehiei.
   La fel, în baza aceluiaşi principiu al primordialităţii interesului naţional, autorităţile slovace au implementat regionalizarea respingând organizarea administrativ-teritorială pe criterii etnice, evitând astfel apariţia acelei „mici Ungarii” pe teritoriul său, atât de mult dorite de Ungaria şi subordonate total intereselor acesteia, nu numai în cazul de faţă dar şi în cel al României, Ucrainei, Serbiei, etc., peste tot unde există o minoritate maghiară. Deosebit de consecvent în planul contracarării acţiunilor neorevizioniste, extremiste, revanşarde şi de amestec în problemele sale interne, iniţiate în prezent de Ungaria, statul slovac a interzis desfăşurarea pe teritoriul său, la Komarno, în ziua de 27 iunie 2012, a şedinţei unei comisii a Parlamentului Ungariei. Şi în acest caz, ca şi în altele, Ungaria fidelă „principiului” care guvernează politica sa externă în raport cu ţările pe teritoriul cărora există etnici minoritari maghiari, respectiv amestecul în treburile interne ale acestor state, a intenţionat organizarea şedinţei menţionate fără a consulta, în prealabil, autorităţile slovace.
   În acest context, mai amintim de fatul că trupa rock Karpatia, din Ungaria, este interzisă pe teritoriul Slovaciei datorită mesajelor extremiste, şovine, xenofobe, rasiste şi de susţinere a refacerii aşa zisei Ungarii Mari cuprinse în repertoriul ei. O menţiune se impune, anume că măsurile aplicate de Slovacia, la care am făcut referire, nu au fost criticate de ţările membre ale Uniunii Europene, ele nefiind considerate nici nelegale, nici antidemocrate, nici antieuropene, nici antimaghiare!
   Fie şi la o simplă privire este evidentă asemănarea izbitoare a modului de acţiune practicat de Ungaria, în virtutea doctrinei hungariste a neorevizionismului, extremismului, exclusivismului etnic, separatismului teritorial şi şovinismului, în cazul Slovaciei şi României! Toate situaţiile din Slovacia, enumerate mai sus, s-au petrecut copie la indigo în România. Trebuie spus, însă, că în timp ce Slovacia a rezolvat, ferm, logic, fără ezitare, în favoarea sa această situaţie, România, datorită atitudinii de espectativă şi ezitante a autorităţilor statului, a fost umilită şi sfidată de Ungaria! Din această perspectivă, comparativ, vorbim de un stat slovac puternic apărat printr-o demnitate naţională impresionantă şi de un stat român vulnerabil în care această calitate esenţială pare să nu mai existe. Autorităţile ţării mele, România, nu au considerat până în prezent necesar să găsească şi să aplice soluţii la aceaşi problemă. Cu siguranţă că nici nu au fost interesate, în acest sens, dacă este să ţinem seama numai şi de faptul că modelul slovac era aproape şi la îndemână! De Colonel (r) prof. Claudiu Aiudeanu
   sursa:http://www.romaniincanada.org/

   Stimati prieteni,
   VA ROG SA VIZIONATI ACEST MATERIAL SI SA-L TRIMITETI LA CAT MAI MULTI DINTRE PRIETENII VOSTRI DIN TARA SI DIN STRAINATATE CU ACEEASI RUGAMINTE. SUNT POATE ULTIMELE MARTURII, ALE CELOR CARE AU INCEPUT SA NE PARASEASCA, ASUPRA CRIMELOR SI BARBARIILOR SAVARSITE DE UNGURI (Armata regala impreuna cu localnici unguri) IN ARDEALUL DE NORD SUB OCUPATIA LOR IN URMA ULTIMULUI DICTAT DE LA VIENA. Cum se poate avea incredere in asemenea “OAMENI”. Ganditi-va la ce viata ii asteapta pe romanii din judetele HARGHITA, COVASNA SI MURES, daca acestia sunt lasati sa-si faca STAT in STAT si sa se razbune din nou pe romani. DOCUMENTARUL ARE LA BAZA UN MATERIAL FILMAT CU SPRIJINUL MORAL SI FINANCIAR AL FEDERATIEI NATIONALE A ROMANULOR PERSECUTATI ETNIC “PRO MEMORIA 1940-1945” fapt pentru care suntem mandri si satisfacuti. AUTOAREA FILMULUI este STUDENTA (pe atunci) MANUELA MORAR – careia nu avem cuvinte sa-i multumim si care merita toata admiratia noastra si a urmasilor nostri. MULTUMIM DISTINSULUI JURNALIST RONCEA CARE A POSTAT MATERIALUL PE INTERNET FACANDU-L ASTFEL SA CIRCULE IN LUMEA INTREAGA . Acest material si alte date despre activitatea Federatiei noastre pot fi vizionate si pe saitul MUZEULUI NATIONAL AL REFUGIATILOR DE LA MURESENII DE CAMPIE. Scuze pentru insistenta celor carora le-am mai trimis eventual acest mesaj. Cu stima si consideratie din partea membrilor FNRPE “Pro Memoria 1940-1945”, Barbu I. Balan (presedinte executiv) si Vasile I. Bunea (secretar general).
   A fost odata Transilvania – documentar 30 min.-celalalt chip al adevarului
   Ce-am fost, am vazut. Ce-o mai fi, vom mai vedea…
   A fost odata in Transilvania – documentar …excelent!

   Direct link http://vimeo.com/16275866

   Acest documentar dureaza 30 minute. Urmariti-l si dati mai departe.
   Este important sa stim adevarul, acel adevar trait de acesti oameni si despre care noi nu am citit in cartea de istorie.

   https://ceicunoi.wordpress.com/2014/02/04/originea-ungurilor-si-istoria-lor-in-transilvania-si-europa-pe-scurt-si-foarte-clar-de-la-un-profesor-de-istorie-sarb-edu/

   capital of PANONIA WHAS AQUINCUM A LATIN LAND DACIAN PRE LATIN OR PROTO ROMANIAN AND ROMAN MODERN LATIN WE WHANT BACK AQUINCUM OLD LATIN ROMANIAN LAND MORE THEN 2500 YEARS HISTORY AUTONOMY FOUR PANONIA NOSTRUM?
   AQUINCUM=BUDAPESTA=AQUI FROM LATIN AQUA INCUM CITY
   NAME BUDA COME FROM OBUDA APUDA ROMAN-DACO LANGUAGE OLD LATIN CITY DISTROY FROM A HORSE PEOAPLE IS AD FLEXUM MOSONMAGYAROVAR,ADMURES ACS,AD STATUAS VASPUSTZA ALISCA BRIGETIO SZONY CAESARIANA BALACA CAMPONA NAGYTETENEY CONTRA FLORENTIAM DUNASZEKSCO ALBA REGIA SZEKESFEHERVAR ARTA RIPA TOLNA ARRABONNA GYOR CONSTANTIAM DUNAKESZI GORISUM HERCULIANA =TAC INTERCISA DUNAUJVAROS LUSSONIUM DUNAKOLOMOD END MORE THEN 25 MORE CITY WAS DACO-ROMAN ORIGIN BEFORE MONGOLS TRIBS COME IN PANONIA

   so after difite off atilla by DACIAN -ROMAN FLAVIUS AETIUS we give you this lands but don,t forget :
   wolfs worriors like wolfs are verry teritorials and because we are hot latin blood so don.t play with fire better to try in Slovakia or Serbia your chance to your fake propaganda

   FIRST TIME IN HISTORY WIEN DICTAT GIVE TO HUNGARY TRANSILVANIA WHAS BETWEEN 1941-1944 AND IN THIS 3 YERS WHAT HUNGARIANS MAKE IN TRANSILVANIA WHAT THEY ARE GOOD KILL ROMANIANS AND JUISH BECAUSE THEY ARE INFERIORS TO HUNGARIANS
   IN THIS TIME 95% OF JUISH WHAS SEND IT BY HUNGARIANS IN CONCETRATION CAMPS WHEN INVADE EUROPE AND KILL .
   IS IN THIS GENETIC PEOAPLE TO MAKE PROBLEMS LIKE IN THE PAST
   WE ARE DACO-ROMANIANS WE ARE PROUND WE COME FROM WOLF WORIORS DESCENDENTS BUT THEY GET CONFUSE BECAUSE WE ARE VERRY GIVER
   WE GOT VERRY OLD STORY ABOUT HUNGARIANS IN TRANILVANIA IN ROMANIAN LANGUAGE

   https://ceicunoi.wordpress.com/2014/02/04/originea-ungurilor-si-istoria-lor-in-transilvania-si-europa-pe-scurt-si-foarte-clar-de-la-un-profesor-de-istorie-sarb-edu/

   m
   EI INCERCA DIN RASPUTERI SA CONVINGA BULGARII CA SUNT ACELASI NEAM CU EI DAR SURPIZA DE CE NU AM VARSAT SANGE BULGARESC CAND AM CEDAT KADRILATERUL SAU DE CE NE-AM BATUT CU TURCII SI PENTRU VECINI NOSTRII DE LA SUD SAU CUM A FOST POSIBIL SA AVEM UN REGAT VALAHO-BULGAR E SIMPLU DIN PUNCT DE VEDERE GENETIC SI NU NUMAI SUNT CA NOI ROMANII DOVADA ESTE BULGAROAICA CARE RASTOARNA ISTORIA FALSA prin care bulgarii au venitdin stepele ASIEI cand de fapt ei sunt populatia veche tracica care a migrat din aceasta zona

   https://www.facebook.com/notes/pavlina-stefanova-nikolova/international-genetic-study-of-y-chromosomes-proved-bulgarians-are-the-oldest-na/419656391402742/

   a aburca, a acira, a aromi (a aţipi), acătării, adică, a adulmeca, afin (plantă), alaman (unealtă), aldan, alelei, alivancă, amuş, ana, andrea, apriat, aprig, arăriel, arcaci, argea, arşinic, arţar, asab, a asmuţi, avat, baban, babete (pasăre), baccea, baci, bade, bală, balcîz, ban, bană, bandulă, bandură, bar (în jocuri), bartiţă, başoaldă, batal, batcă, batir, bazon, bă, băcuiaţă, a băga, băiat, bălăbăni, bălărie, bălăştioagă, bălbisă, bănică, bărăgan, a bărăni, băţ, bechiu, beci, bedreag, beldie, beldiţă, belşiţă, berc, a beşteli, a bichiri, bifor, bîrcoace, bîrdan, bîrfi, bîrliga, bîrzoi, bîtă, bîzdîc, blacheu, bleandă, a bleojdi, boacă, boacăn, boancă, boarfă, boarţă, bob, bobîrnac, bocnă, bodîrlău, a bodogăni, boghet, bojoc, bolboşa, a boncălui, bongoase, bont, bordei, borhot, a borî, boroboaţă, borţ, a (se) bosumfla, boşar, bot, botă, botcă, botei, boţ, braghină, brambura, a brănui, breabăn, brezaie, briboi, brioală, brîglă, brîncă, brînză, brudiu, bruft, brusture, buburuză, buc, bucium, bucşi, budihace, buf, buflei, buft, buh, buiandrug, buiestru, buimac, bujdă, buleandră, bulgăr, bulhac, bulughină, bulumac, bumben, a bunghini, burcă, burdac, burduf, burlău, burtă, busnat, buştean, buştihan, buşuma, but, butalcă, butoarcă, butuc, buzaină, cacadîr, caciur, caiman (însoţitor), calcavură, calindroi, caloneţ, caltaboş, campadură, a canarisi, caprotină, carabăţ, caracaşicuri, caravă, carcalete, cargan, cataramă, catrafuse, caval, cazic, cazulcă, călîu, căpuş, căpută, cărpănos, cătur, căulă, ceac, ceatal, celostat, cervană, chelbe, chelfăni, chenaf, chepcel, cherapleş, chercheli, chersin, chichineaţă, chiomb, a (se) chirci, a chirfosi, chisnovat, chiştoc, chitcăit, chitonag, chiţibuş, chiurluit, cicar, a cicăli, a cimili, cimpoi, a cinchi, cinteză, cioacă, cioancă, cioareci, cioclej, ciocoi, ciolpan, ciorchine, ciorovăi, cioşmoli, ciot, ciovei, cipilică, ciritel, ciuciure, ciucuşoară, ciuf, a ciuguli, ciul, ciuleandra, ciulei, ciumiză, ciump, ciurlan, cîrceie, cîrîie, cîrjancă, cîrlan, cîrlionţ, a cîrnosi, a cîrti, cîşiţă, a (se) clinti, cloambă, coblizan, cocă, cocioabă, cocioc, cocîrlă, coclauri, cocleţ, cocoli, cocon (fecior), cocor, a (se) cocoţa, colb, colin, comănac, comor, condac, corcoduş, a corcoli, cord (cuţit), corhan, corlă, corobană, corobeaţă, corozbină, cortel, coruncă, cosar, cosoi, coşava, coşcană, coşmagă, coşmelie, coştereaţă, cotarlă, cotolan, cotor, cotoroanţă, cotoşman, a cotrobăi, cotrog, a cotropi, coviltir, a covîrşi, crapan, cratiţă, craun, creţ, crivac, crîmpoşie, crîncen, crosă, a cruţa, cucă, cucovă, culbec, culic, cupiu, custură, cuşcaie, dabilă, dar, darie, dălcăuţ, a dăula, a dăuli, de, derdeluş, a desfăta, destrăbălat, deşanţ, deşănţat, a dezbăra, a dibui, dihai, dîrloagă, dîrlog, dîrmoz, dîrvală, doboş, dodii, doină, dolofan, dragavei, dreţe, drîng, drog (plantă), dughie, duluţă, durd, durdă, enot, erete, farfasit, faurmaur, făcău, feleştioc, fercheş, a (se) feri, filaliu, filimică, firfiric, fişteică, fîsă, flaimoc, flămînd, fleac, fleancă, a (se) flecui (a se muia), fleţ, flit, florinte (pasăre), fluştura, foac, fofează, fofîrlică, foloştină, frichini, frişcă, fufă, fuior, fulg, funigel, gaci, gaie, galfăd, garf, gaşcă, găgăuţă, gălăgie, gălămoz, găman, găoace, gărgăun, geală, genune, gheară, ghermea, ghes, ghibirdic, ghiborţ, ghici, ghidran, ghidrin, ghiftui, ghigosi, ghimirlie, ghin, ghinţ, ghioagă, ghioc, ghionoi, ghiont, ghiordel, ghipcan, ghirin, ghizdei, gingirică, gionat, gireadă, gîde, gînj, gîrgîr, gîrliţă, glie, glonţ, godin, godină, a gogi, gogoloi, gogoriţă, goldană, gologan, golomoz, gordin, goştină, grozamă, a grui, gurut, gutui, habană, hachiţă, halagea, hanzelă, haraiman, harancă, harchină, hartan, hăbuc, hălăciugă, a hărăţi, hătălău, hăţaş, hăţiş, hău, a hicăi, hiolă, hînsar, hînţău, hîrău, hîrlostea, a hîrsi, hlujan, hoaspă, hobîc, hojmalău, horaiţă, horeţ, a horhăi, hoţ, a hrentui, hudubaie, hudubleajă, huidumă, a huiţa, hulă, huludeţ, a hutupi, iaca, iar, iazmă, ibîncă, inc, inga, izbuc, a izbuti, izmă, a îmbîcsi, a îmbodoli, a îmbolboji, a îmbuiba, a împila, a împletici, a împopoţa, a împopoţona, a încăibăra, încot, a (se) încotoşmăna, îndelete, a (se) îndeletnici, a (se) înfofoli, a îngăima, a îngăla, a (se) întrema, a (se) înviora, janghinos, janţ, japşă, jarcă, jarchină, jărăgai, jep, a (se) jerpeli, jilăvete, jimba, jintiţă, jip, jugan, jumătate, junt, jupîn, juvete, lastră, laţe, a (se) lăbărţa, lăor, a lehăi, a lepui, lerpenea, lespede, a leşina, leuştean, a licări, licurin, a lihni, liştai, liză, lolotă, lostopană, lufar, lujer, luptaci, macioală, majarcă, maldăr, mangosit, marţafoi, maşter, matahală, mă, măceş, măciulie, măgăoaie, mălai, mămăligă, mămăruţă, mărghilă, măsălar, a mătăhăi, mătăuz, mătură, melc, melean, melegar, mendre, mepacrină, meredeu, meteahnă, miarţă, michiduţă, micsandră, a migăli, mihalţ, milacop, minavet, a mişca, a mîglisi, a mîhni, mîndălac, mîrlan, mîrtan, mîşîi, mîtcă, moacă, mocăi, mocofan, modîlcă, modoran, mogîldeaţă, moglan, mogorogi, molcotit, momîiaţă, momîie, morman, a (se) moşmoni, motan, moţ, muciorniţă, murg, muscel, a muşca, muşina, nahlap, naiba, namilă, nasture, natantol, năbădaie, năgară, năprui, a nărui, născoci, năstaşnic, năvleg, a năzui, neagă, neaoş, neder, neghină, neghiob, nichipercea, nicorete (ciupercă), niprală, niţel, noian, norea, notătiţă, nuligestă, oacăr, oarzan, obligeană, oblon, odgon, ogoi, oină, olat, oleandra, olm, oloisă, onanie, opac, opintic, oploşi, orăstică, orceag, oreav, oreşniţă, ori, orie, a oropsi, ortoman, ostropel, ostropeţ, a otînji, otova, pală, paliu, palotie, pambriu, paparugă, paracherniţă, a parădui, parăgină, a pardosi, parpalec, parpian, pasămite, pată, paţachină, paţîrcă, a păcăli, pălărie, pălimar, pămînzalcă, păpălău, păpăludă, părangină, peletic, perie, perjă, piază, pielm, a piguli, pilotă, pinţă, a (se) pipernici, pipirig, pipotă, a piroti, pisc, piscoaie, pistornic, pistră, a pişca, pişcă, pişleag, piţigoi, pîlnie, pînză, pîrdalnic, pîrghie, pîrnaie, plai, platoşă, plavcă, plătică, pleiocaziu, plevaiţă, plisc, pliurd, plîtoşă, plopovăţ, pocie, pociumb, pocîlti, pocînzeu, poclău, poclit, podea, a podidi, pojghiţă, poloboc, popenchi, popistra, popîndac, poponeţ, poroinic, portativ, posac, a (se) posomorî, poş, poşircă, poşovoaică, potaie, poznă, praftură, praşcău, praşilă, a prădui, prăjină, prăştină, prăvălie, prepeleac, presură, preş, prian, prichindel, pricolici, prigitoare, prior, prisacă, prislop, prohab, prour, prunc, puchi, pungă, puşlama, puţin, racilă, rai, rangă, rapăn, raşcă, a răbda, răcovină, a (se) răfui, răgaz, răgălie, a răguşi, răpciugă, răpciune, răscoage, răsfug, răstav, a (se) răsti, răsură, a răşlui, a rătuti, răvar, reambulare, rechie, rediu, relascop, renci, resteu, reşcă, retevei, a reteza, a rezema, rizeafcă, rîncă, rîznă, roabă, rocarniţă, rocoţea, rogodele, rostogol, rotofei, rudacee, rujare, ruscuţă, sacoviţă, salce, sama, sanchiu, sangulie, sarsailă, saulă, săhăidac, sălbăţie, sănişoară, scai, scamă, scălîmb, a scăpăra, a (se) scărmăna, schilod, schinduc, schinduf, a scîlcia, sclai, a (se) sclifosi, sclipeţ, a sclipui, scociorî, scofală, a (se) scofîlci, scondru, scorbură, a scormoni, scoroambă, a scotoci, scrădiş, scrînciob, sculă, searbăd, seigă, sein, selnic, semen, sferdecel, sfîrc, sfîrlă, sfîrloagă, sfîrnar, a (se) sfriji, sicaiţă, sică, sieptru, silcă, sineţ, sirec, sisinel, sitar, siteav, sîmbovină, slai, slimui, smidă, soi, sormait, sosma, spaimă, spelb, spînz, splau, sprinţar, stăpîn, sterp, stingher, stinghie, stirigoaie, a stîmpi, stînă, stîncă, a stîrni, stogoş, stolnă, strai, stramă, străin, strei, a stricni (a striga), strugure, strunghil, sturluiba, sulgiu, sulumină, sută, suvac, şfei, a şiroi, şiştor, şorici, a şovăi, a şparli, şperlă, ştează, a şterpeli, ştioalfă, ştiulete, şubred, şufan, şui, şuiţă, şupuri, şustă, şuşlete, talabă, talaşcă, tală, talger, talion, talmeş-balmeş, tamar, tanăt, tandalic, tandaluţă, taolă, tapă, tapoşnic, taragot, tarancă, tarapangele, tason, tăbîrcă, a tăblăci, tăfălog, tăfîlcă, tălaniţă, tălălău, tălîmb, tămînjer, tăpănos, tărăşenie, tărînc, tărtăneţ, tăşulă, tătăişă, a tăuşi, tea, teafăr, teapă, tearfă, teică, teraz, terci, a (se) teşmeni, ticăi, ticălos, a ticlui, a ticsi, tifan, tigoare, tihăraie, tihărie, tilişcă, tipie, titirez, a (se) titiri, tiv, tîlhar, tîlv, tînjală, tîrfă, tîrsoagă, tîrş, tîrtan, tîţoaie, toaipă, a (se) toci, tohoarcă, a tolocăni, tolomac, toloşcan, toroipan, trandada, trapezan, trăscău, trişcă, troahnă, a (se) tufli, tulichină, tulnic, tureatcă, turicel, tută, ţanc, ţanţoş, ţapap, ţapină, ţăcălie, ţăruş, ţencuşă, ţiclă, ţiclean, ţiclete, a ţicui, ţif, ţigaie, ţigîi, a ţipa, ţipar, ţiştar, ţiţei, ţiu, ţînţar, ţîră, a (se) ţîrîi, ţoi, ţugui, a ţuhăi, ţumburuş, ţurcan, ţurloi, ţurţur, ţuşcă, ţuşcov, a uimi, ujbă, ură, urdă, urloi, urşinic, vatos, văgăună, velniş, ventricea, verfafor, vijelie, vipie, virdare, viroagă, viscol, vîlced, vîlvoi, a vîşca, vlavie, voi (împletitură), vonicer, vrac, vurt, vuvă, zaică, zăgîrnă, zălog, zălug, a zăpăci, zăpîrstea, zăplan, zăplaz, zăpsi, a zărăsti, zărgan, zărghit, zărpălatic, a zăsti, zăvăcustă, zăvod, zăvolniţă, zbanţ, a (se) zbici, zbilţ, a zbînţui, a (se) zbîrli, zbîrlog, a (se) zborşi, zbranca, a zbughi, a zburda, a (se) zdreli, a zdroşi, a zdruncina, a zeberi, zeghe, zer, zgancă, zgău, zgîmboi, a zgîndări, zgîtie, zgrăbunţă, zgrepţăna, a (se) zgribuli, a zgudui, zîmbru, zmeură, znamie, zoralia, zorcan, zorzon, zurzur, a zvecui, a zvîntura, zvîrlugă.

   Populaţia românescă a avut de suferit de pe urma raidurilor călăreţilor războinici mongoli. Furia nomadă a fost cunoscută chiar cu ocazia invaziei lui Batu Han către Europa centrală. ”Populaţia românească din spaţiul extra şi intra carpatic a fost afectată de această campanie, un corp de armată, aflat sub conducerea lui Kadan, Buri şi Bucek, având misiunea de a învălui spre sud maghiarii şi de a anihila forţele militare dinTransilvania, împiedicându-le să se unească cu oastea din Ungaria. Trupele conduse de Kadanau au traversat Carpaţii răsăriteni, primul obiectiv atacat fiind oraşul minier Rodna, pe care l-au distrus şi au obligat 600 de germani să-i însoţească în calitate de călăuze”, arată Daniel Ciucălău. Războinicilor tătari li s-au opus însă ”vlahii negrii”, aşa cum erau cunoscuţi moldovenii în cronicile vremii. În nordul Bucovinei au fost descoperite, prin cercetări arheologice, numeroase aşezări întărite, dar şi urme de şanţuri şi palisade, destinate opririi înaintării mongolilor. De altfel, mongolii, aşa cum arată cronicarul arab Raşid od Din, erau decişi să scape de formaţiunile ”vlahilor negri“, care le puneau probleme în deplasarea lor către vest. Războinicii călări au reuşit să treacă de palisadele, şanţurile şi trupele ”vlahilor negri” şi au avut mari probleme in , Moldova, Oltenia şi Banatul. A urmat bătălia de la Mohi din 1241, în care mongolii practic au anihilat armata regelui Bela. maghiari a fost pur şi simplu abandonati în mâinile războinicilor mongoli,ei fiind supusi inca o data de turci la Mohacsdar si aici tatari care au prădat până în Austria. au desfintat pe maghiarii.Odată cu fondarea Hanatului Hoardei de Aur, presiunea mongolă a fost constantă pentru comunităţile româneşti. ”cateva zone locuite de români nu au intrat efectiv în componenţa Hoardei, aceştia fiind obligaţi la recunoaşterea suzeranităţii tătarilor, la plata unui tribut şi participarea la expediţii militare. Teritoriul acestora era considerat un fel de no man’s land , la marginea Ungariei. De abia la sfârşitul secolului al XIII-lea o mica parte din sudul Moldovei a fost integrat în Hoarda de Aur, căpătând

   o importanţă deosebită prin faptul că asigura legăturile cu poziţiile ocupate în Balcani“,

   Limba latina se trage din cea română si nu invers”. Românii sunt daci vlahi traci, nu romani. Istoria României – Dacia (edu33) – interviu consilierul Papei

   Despre istoria si zona geografica a Romaniei stravechi. Dacia, Tracia, daci, traci, traco-dacii si poporul roman. Limba română straveche (edu38)

   Dacii au populat Europa si au ajuns pana in China. Comunitatea Punjabi din India vorbeste romaneste. Romanii sunt DACI, nu romani (edu47)

   Conferinta adevarul despre istoria Romaniei, vineri, 21 februarie 2014, Bucuresti. Asociatia Vatra Daciei prezinta Pe urmele geto-dacilor, istoria ascunsa a românilor

   17 feb 2013: Istoria nestiuta a getilor si genomul european (inclusiv despre Getii si regatele din Punjab)

   Top 10 descoperiri deosebite in Romania unice pe planeta – arheologul american William Schiller si peruanul Daniel Ruzo sustin ca civilizatia pe aceasta planeta a inceput in Carpati

   Limba română este cea mai veche limbă vorbită pe această planetă / Latinizarea dacilor şi etnogeneza poporului român – cea mai mare păcăleală istorică dată românilor! NOI NU SUNTEM URMAŞII ROMEI!

   “Noi nu suntem urmaşii Romei” – interviu cu Napoleon Săvescu 1

   “Istoria României, mai ales istoria ei veche, a fost mutilată şi răstălmăcită” – pasaje din interviu cu Napoleon Săvescu 2

   Onoare memoriei lui Nicolae Densuşianu – cel care a scris primul despre?
   Afi?a?i mai pu?ine

   Secuii şi-au pierdut identitatea specifică şi lingvistică originară, odată cu Reforma lutherană şi calvină, atunci când principele Ardealului a devenit şi comitele secuilor. Ei şi-au păstrat privilegiile grănicereşti, se simt în întreaga lor istorie oameni liberi diferiţi de unguri, dar şi-au pierdut treptat limba specifică fiind maghiarizaţi lingvistic şi chiar cultural, în circa 150 de ani. Şi folclorul secuiesc diferă de cel maghiar din Ardeal şi Panonia. Gestul de închinare a pâinii cu semnul crucii regăsit la secuii trecuţi la calvinismul lipsit de cinstirea Sfintei Cruci este un alt indiciu al orginii lor religioase ortodoxe. Aceeaşi origine ortodoxă o au şi parastasele pe care le fac secuii la înmormântare. Ca mărturie tragică a deznaţionalizării lor forţate încă se mai văd, în mai multe locuri, dărâmăturile unor vechi biserici ortodoxe, semn al comunităţilor de români maghiarizaţi în secuime. Despre grozaviile îndurate în perioada de maghiarizare forţate ne vorbeşte şi monumentul de la Ciceu consacrat celor două sute de secui ucişi în zi de hram de către generalul austriac de tristă amintire Bucow, la 1761, care a mai bătut cu tunul cam tot atâtea lăcaşuri de cult ortodoxe din Transilvania. Este evident că secuii sunt un popor cu o identitate proprie, maghiarizaţi forţat cultural şi lingvistic, dar cel mai apropiaţi de români şi Ţările Române etnic şi istoric în lupta lor pentru libertate şi identitate proprie. Secuii sunt o zestre etno-culturală minoritară de care România trebuie să se mândrească şi cu care poporul român se înrudeşte etnic, lingvistic şi etno-folcloric. Păstrând proporţiile secuii sunt un fel de aromâni care convieţuiesc cu poporul român în pace şi libertate în inima României. În lunga istorie secuiască domnitorii şi voievozii Moldovei şi Ţării Româneşti au luptat alături de secui împotriva turcilor şi pentru libertatea secuilor împotriva r ungurilor nobili care lea distrus limba maghiarizandui fortat pana la urma
   .astia Unguri inca nu realizeaza ca sunt victimile vaticanului ca au fost creati in 1920 din 37%europeni cu limba romana si slava amestecata cu cea a cailor pentru ca asa a vrut vaticanu astia viseaza la un neam mic cracanat care tineau carnea sub sa putrezita ca nu aveau altceva de mancare ei viseaza la huni saraci aia mici si cracanati au fost demult stersi de dacii cei cu barba inalti adevaratii nostri stramosi care sunt peste tot inclusiv Roma dar de micutii huni nu am vazut nicaieri nici o statui pai e si normal daca romanii si dacii i-a batut Flavius aetius ,la nimicit pe atilla tatarii a ars toata panonia distrugand totu in cale reusind sa se opreasca la carpati la dacii negrii tatarii nu a mai lasat pe nimeni in viata acolo trezitiva baa maghiarii pulii mele dupa ca inainte v-a desfintat in totalitate Otto cel mare din imperiu Roman de ramasese doar 13 famili de huni dupa aia tatari au distrus si ultima urma de pitici huni de aia ba ati stat 400 de ani sub turci si lasati pe prosti de secui care au luptat in 3 mari razboaie cu romani impotriva voastra secui au aceeasi cultura si haine traditionale cu ale romanilor dar au fost maghiarizatii cu forta de catre unguri va dau un singur exemplu printre alte sute de exemple . Nobilul secui Gheorghe Doja care s-a ridicat împotriva ungurilor a fost ars de viu şi carnea smulsă de pe oase cu cleştele.asta au fost secuii fortati sa vorbeasca ungureste pentru ca ei vorbeau un dialect complet diferit Ei vorbeau deja o limbă distinctă cu scrierea în rune inainte de a fi maghiarizati cu forta romani neputand face nimic pentru ai salva in acel timp ei erau victimile ungurilor austriecilor si vaticanului .
   Nobilii maghiari pedepseau pe nobilii secui foarte aspru când aceştia se ridicau să-şi afirme libertăţile istorice. Nobilii secui nu erau iertati ca cei unguri, ci schingiuiţi şi spânzuraţi ca şi tâlharii.
   0 Comentarii

 3. Jon says:

  Cat mai multe astfel de demersuri ! Cei care citesc acest blog ar trebui sa faca la fel daca locuiesc in zone alfate in fieful udmr , pcm, si sa anunte imediat autoritatile in caz ca se constata ilegalitati.

 4. Ionas says:

  Dar cand o sa fie date jos steagurile ale asa zisului tinut secuiesc si de pe primariile din Targu Secuiesc si Sfantu Gheorghe ?
  Pe primaria mun. Targu Secuiesc sun 2 steaguri secuiesti si unul singur al Romaniei. In plus, pe cladirile din jur, care sunt tot institutii publice, cum ar fi muzeul, sunt arborate si steagurile ungariei.

 5. O romanca says:

  Doamne ajuta!
  Felicitari Domnule Dan Tanasa.
  Rusine celor alesi sa conduca statul roman: r u s i n e!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Steagul secuiesc de pe sediul Primăriei Ozun a fost DAT JOS! VEZI ce amendă FABULOASĂ riscă primarul din Ozun pentru că a REFUZAT timp de patru luni să execute o setință definitivă! DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-steagul-secuiesc-de-pe-sediul-primariei-ozun-a-fost-dat-jos-vezi-ce-amenda-fabuloasa-risca-primarul-din-ozun-pentru-ca-a-refuzat-timp-de-patru-luni-sa-execute-o-setinta-definitiva-document/