EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. BOMBA JUDICIARA EXPLODEAZA IN FATA PRESEDINTELUI CJ COVASNA, UDMR-istul TAMAS SANDOR. Concursul din 2008 pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna ANULAT DEFINITIV prin decizia Curtii de Apel Brasov! Presedintele CJ Covasna, UDMR-istul TAMAS SANDOR, ramane definitiv si irevocabil UN ANTIROMAN!

July 2, 2011 •antiromanism, Biblioteca Judeteana Covasna, CNCD, Consiliul Judetean Covasna, discriminarea romanilor, maghiarizare, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, Szonda Szabolcs, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1877

Curtea de Apel Brasov a respins vineri recursul formulat de Consiliul Judetean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor (foto), impotriva sentintei definivite pronuntate de Tribunalul Covasna in dosarul 971/119/2010 prin care a fost anulat concursul organizat in septembrie 2008 de catre presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna.
Dupa aproape trei ani de zile…

In septembrie 2008, presedintele CJ Covasna organizeaza un concurs pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna. Pentru a participa la acest concurs, candidatii erau obligati, ca si conditie obligatorie pentru a se inscrie la concurs, sa cunoasca limba maghiara, conditie evident discriminatorie fata de romanii care ar fi vrut sa participe la acest concurs.
La trei zile de la organizarea concursului, subsemnatul am expediat o petitie Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) prin care am sesizat caracterul discriminatoriu al organizarii acestui concurs, de catre presedintele CJ Covasna, la adresa romanilor care, nestiind limba maghiara, nu se vor putea inscrie la acest concurs, in acest caz fiind vorba de o evidenta discriminare etnica.
Ce a decis Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii?
Conform procedurii legale, CNCD a inregistrat petitia subsemnatului din data de 19.09.2008 in dosarul nr. 655/2008, dosar in care a fost emisa Hotararea Consiliului Director nr. 775 din 16.12.2008. Prezent personal la audieri, am aratat CNCD de ce acest concurs este discriminatoriu, fiind combatut, evident fara succes, de catre o tanti consilier juridic al CJ Covasna. Concluzia: constatarea unui tratament diferentiat, discriminatoriu potrivit art. 2 din O.G. 137/2000 si sanctionarea cu avertisment a CJ Covasna. CNCD constatase asadar cele semnalate de subsemnatul si a decis sa aplice chiar si o sanctiune, desi era vorba doar de un avertisment.
CNCD – Director Biblioteca Jud Covasna
Cum a reactionat UDMR-istul Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna?
Decizia CNCD l-a suparat foarte tare pe Tamas Sandor. Ajuns presedinte al CJ Covasna cu doar cinci luni in urma, Tamas Sandor isi incepea mandatul in fruntea CJ Covasna cu o decizie complet nefavorabila a CNCD, prin care se dovedea ca este un antiroman si ca ii discrimineaza pe romani atunci cand vine vorba de angajare in subordinea sa.
Tamas Sandor a declarat marti, 10 martie 2009, pentru Agerpres, ca a dat in judecata CNCD si se va prezenta la termenul din data de 16 martie, la Curtea de Apel Brasov, pentru a-si sustine punctul de vedere. „Consider ca este o chestiune de principiu si nu pot accepta nici sub forma de avertisment (masura CNCD, n.r.)”, a declarat Tamas.
“75% dintre locuitorii judetului sunt de etnie maghiara si 76% dintre cei inscrisi la biblioteca sunt de etnie maghiara. Aceasta proportie presupune cunoasterea limbii maghiare, intrucat munca de bibliotecar, dezvoltarea si pastrarea fondului de carte, organizarea unor programe destinate publicului impun atat cunoasterea limbii maghiare, cat si a limbii romane”, a declarat Tamas Sandor, care si-a exprimat convingerea ca in cadrul Bibliotecii Judetene “sunt create toate conditiile ca locuitorilor judetului Covasna sa le fie asigurate modalitatile de pastrare si imbogatire a culturii nationale si locale”. 
Tamas Sandor era asadar destul de suparat. Probabil ca la fel de suparat a fost si atunci cand a pierdut acest proces, definitiv si irevovabil, in februarie 2010, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei. Decizia CNCD ramane asadar in picioare iar eticheta de antiroman se lipeste definitiv de imaginea publica a UDMR-istului Tamas Sandor.
Tin sa punctez faptul ca imediat dupa decizia CNCD am fost contactat telefonic de zeci de jurnalisti, inclusiv de la TVR si DUNA TV, majoritatea fiind foarte iritati de decizia CNCD si foarte interesati sa imi argumenteze nevoia unui ungur in fruntea Bibliotecii Judetene Covasna.
Intre timp…
Cum era si firesc, l-am sesizat pe prefectul judetului Covasna de la acea data, UDMR-istul Gyorgy Ervin, in legatura cu faptul ca acest concurs nu era doar discriminatoriu ci si organizat complet ilegal de catre presedintele CJ Covasna. Prin adresa nr. 9827/26.09.2008, prefectul Gyorgy Ervin imi comunica sec faptul ca nu poate (a se citi “nu vrea”!) sa introduca o actiune impotriva CJ Covasna. Ervin a refuzat asadar sa faca ceva in acest caz pentru a nu deranja interesele celor care l-au numit in pozitia de prefect: UDMR. La momentul la care putea sa faca ceva, Gyorgy Ervin a ales sa inchida ochii si sa nu faca nimic impotriva celor pe care ii slujeste si la aceasta data si carora le tolereaza, ca un tradator de tara si neam, toate ilegalitatile: Uniunea Democrata Maghiara din Romania.
Meritul integral pentru faptul ca s-a facut dreptate in acest caz apartine prefectului dr. Codrin Munteanu (si bineinteles celor care au judecat drept!)
Conducerea prefecturii Covasna este preluata la inceputul lui 2009 de catre dr. Codrin Munteanu (din 2010 doctor in stiinte juridice), caruia i-am adresat la inceputul lunii aprilie 2009 o petitie in care reclamam caracterul discriminatoriu al organizarii concursului pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna. Prefectul Codrin Munteanu introduce asadar o actiune impotriva CJ Covasna la Tribunalul Covasna, prin dosarul nr. 485/119.2009, dosar in care prefectul Codrin Munteanu a solicitat Tribunalului Covasna anularea tuturor actelor care au stat la baza organizarii acestui concurs, precum si rezultatele acestuia. Prin adresa nr. 14755/04.11.2009, prefectul Codrin Munteanu imi comunica ceva cat se poate de socant: concursul fusese organizat prin dispozitie a Presedintelui CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, fara niciun alt document. Adica, cum s-ar spune “dupa pohta ce-a pohtit-o Tamas Sandor”. Comisia de evaluare constituita exclusiv din etnici maghiari, concurentii au fost toti maghiari, si, evident, tot un maghiar trebuia sa castige.
Initial, Tribunalul Covasna respinge actiunea Prefecturii Covasna ca fiind tardiva, insa Curtea de Apel Brasov admite recursul Prefecturii Covasna in martie 2010 si trimite cauza la rejudecare. Noul dosar, 971/119/2010, este si cel care pune capat acestui caz care este o lovitura napraznica data UDMR-istului Tamas Sandor.
Decizia de ieri a Curtii de Apel Brasov cumporta implicatii foarte complicate pentru cel care a organizat acest concurs, UDMR-istul Tamas Sandor. In primul rand, Szonda Szabolcs, cel care a castigat in 2008 acest concurs, va trebui concediat iar CJ Covasna va trebui sa organizeze un nou concurs care sa respecte prevederile legale. Apoi salariul incasat de Szonda va trebui restituit, deoarece a fost incasat in mod ilegal. Cel care ii va restitui nu va fi insa Szonda, care a fost de buna credinta, fiind o sluga a UDMR, ci cel care a organizat acest concurs ilegal, presedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor.

PS 1: Ii multumesc lui Dumnezeu pentru acest deznodamant!


PS 2: ii astept sa ma sune pe toti limbricii din presa care m-au sunat in 2008 sa imi tina prelegeri de “multiculturalism” si sovinism maghiar infect si imi explicau de ce bine ca directorul Bibliotecii Judetene Covasna trebuie sa fie un ungur!


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. BOMBA JUDICIARA EXPLODEAZA IN FATA PRESEDINTELUI CJ COVASNA, UDMR-istul TAMAS SANDOR. Concursul din 2008 pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna ANULAT DEFINITIV prin decizia Curtii de Apel Brasov! Presedintele CJ Covasna, UDMR-istul TAMAS SANDOR, ramane definitiv si irevocabil UN ANTIROMAN!

  1. […] situație identică întâmplată în județul Covasna, prefectul Gyorgy Ervin (fost membru UDMR) a solicitat instanței de judecată anularea concursului organizat de Consiliului Județean Covasna pentru ocuparea […]

  2. […] BOMBA JUDICIARA EXPLODEAZA IN FATA PRESEDINTELUI CJ COVASNA, UDMR-istul TAMAS SANDOR. Concursul din … […]

  3. […] EXCLUSIV. BOMBA JUDICIARA EXPLODEAZA IN FATA PRESEDINTELUI CJ COVASNA, UDMR-istul TAMAS SANDOR. Conc… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. BOMBA JUDICIARA EXPLODEAZA IN FATA PRESEDINTELUI CJ COVASNA, UDMR-istul TAMAS SANDOR. Concursul din 2008 pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna ANULAT DEFINITIV prin decizia Curtii de Apel Brasov! Presedintele CJ Covasna, UDMR-istul TAMAS SANDOR, ramane definitiv si irevocabil UN ANTIROMAN!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-tanasadan-blogspot-bomba-judiciara-explodeaza-in-fata-presedintelui-cj-covasna-udmr-istul-tamas-sandor-concursul-din-2008-pentru-ocuparea-postului-de-director-al-bibliotecii-judetene-covas-2/