EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. DOCUMENT. Motivele pentru care presedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, si fostul director al Bibliotecii Judetene Covasna, Szonda Szabolcs, vor avea DOSARE PENALE!

July 13, 2011 •antiromanism, Biblioteca Judeteana Covasna, Consiliul Judetean Covasna, extremism maghiar, iredentism, separatism etnic, sovinism maghiar, Szonda Szabolcs, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1308

Anularea definitiv si irevocabil, de catre Curtea de Apel Brasov, a concursului pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna, organizat in septembrie 2008 de catre presedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor (foto), va avea urmari penale atat pentru Tamas Sandor cat si pentru fostul director Szonda Szabolcs.
Motivele sunt cat se poate de simple si clare. Prefectura Covasna, conform documentului de mai jos, a
atacat numirea lui Szonda Szabolcs la conducerea Bibliotecii Judetene Covasna, in contencios administrativ, la data de 30.04.2009. Prevederile legale in vigoare sunt cat se poate de clare:
ART. 123 alin. 5 din Constitutia Romaniei prevede faptul ca “Prefectul poate ataca, în fata instanţei de contencios administrativ, un act al consiliului judeţean, al celui local sau al primarului, în cazul în care considera actul ilegal. Actul atacat este suspendat de drept”.
Legea nr. 554/2004 – CONTENCIOSUL ADMINISTRATIV
“ART. 3 Tutela administrativă
(1) Prefectul poate ataca direct în faţa instanţei de contencios administrativ actele emise de autorităţile administraţiei publice locale, dacă le consideră nelegale; acţiunea se formulează în termenul prevăzut la art. 11 alin. (1), care începe să curgă de la momentul comunicării actului către prefect şi în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
(3) Până la soluţionarea cauzei, actul atacat potrivit alin. (1) şi (2) este suspendat de drept”.
Cu alte cuvinte, Tamas Sandor si Szonda Szabolcs au comis un abuz in serviciu contra intereselor publice, fapt pedepsita de Codul Penal. Mai bine de doi ani de zile Szonda Szabolcs a indeplinit activitati specifice functiei de director fara sa fie director, incasand lunar salariu, pagubind astfel bugetul CJ Covasna. Din punct de vedere juridic, Szonda nu a mai fost director dupa data de 30.04.2009.
Iar fapta comisa de cei doi este prevazuta de Codul Penal si pedepsita astfel:
ART. 248
Abuzul în serviciu contra intereselor publice
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
ART. 248^1
Abuzul în serviciu în formă calificată
Dacă faptele prevăzute în art. 246, 247 şi 248 au avut consecinţe deosebit de grave, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
ART. 249
Neglijenţa în serviciu
Încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a cauzat o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia ori o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.
Fapta prevăzută în alin. 1, dacă a avut consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. DOCUMENT. Motivele pentru care presedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, si fostul director al Bibliotecii Judetene Covasna, Szonda Szabolcs, vor avea DOSARE PENALE!

  1. […] Dan Tanasa 10859 Vezi și EXCLUSIV. DOCUMENT. Motivele pentru care presedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, si fostul… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. DOCUMENT. Motivele pentru care presedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, si fostul director al Bibliotecii Judetene Covasna, Szonda Szabolcs, vor avea DOSARE PENALE!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-tanasadan-blogspot-document-motivele-pentru-care-presedintele-cj-covasna-udmr-istul-tamas-sandor-si-fostul-director-al-bibliotecii-judetene-covasna-szonda-szabolcs-vor-avea-dosare-penal/