EXCLUSIV. UDMR continuă să DEZINFORMEZE la Strasbourg în Cazul Mikó

May 4, 2015 •UDMR •Views: 1770

FOTO. Președintele UDMR, Kelemen Hunor (sikerado.hu)

Deși în acest caz există deja o condamnare definitivă și irevocabilă a unui fost deputat UDMR, fugit în Ungaria, iar documentele oficiale îl contrazic, președintele UDMR Kelemen Hunor continuă să dezinformeze instituțiile europene și opinia publică cu privire la cazul retrocedării clădirii Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe.

„Cazul Mikó stabilește un precedent care ar putea crea posibilitatea ca situații deja soluționate în sfera dreptului la proprietate să devină reversibile, să se pună sub semnul întrebării, cu ajutorul unor instrumente instituționale și juridice, principiul conform căruia bisericile pot revendica dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile care le-au fost confiscate și apoi restituite. Este de temut faptul că un astfel de demers ar stârni îngrijorare și în privința statului de drept”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, joi, 30 aprilie, la Strasbourg, la reuniunea Intergrupului pentru minoritățile tradiționale din cadrul Parlamentului European, potrivit paginii oficiale de internet a UDMR.

Pentru a lămuri lucrurile și a dovedi fără urmă de îndoială faptul că maghiarii sunt manipulați în modul cel mai ordinar atât de UDMR și PCM cât și de preoții maghiari, i-am solicitat Prefectului județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, ca în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public să îmi comunice toate informațiile relevante cu privire la acest caz, documente pe care le-am făcut publice încă din august 2012.

Documentele pe care mi le-a comunicat Prefectura Covasna arată cât se poate de clar faptul că imobilul Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe va rămâne la finalul procesului în care a fost condamnat UDMR-istul Marko Attila ori în proprietatea Eparhiei Reformate de Ardeal ori în proprietatea Colegiului Szekely Miko, Statul Român nefiind implicat în niciun fel.

Potrivit acestor documente, imobilul va trece fie în proprietatea Eparhiei fie în cea a Colegiului Szekely Miko, deci a municipiului Sfântu Gheorghe, caz în care Primăria Sfântu Gheorghe și deci miile de maghiari pe care UDMR îi manipulează și îi scoate în stradă nu vor mai plăti un miliard de lei vechi chirie anuală Eparhiei pentru ca Colegiul să funcționeze în clădire, bani pe care Primăria Sfântu Gheorghe i-a plătit Eparhiei în fiecare an începând din 2002, iar în schimb preoții Eparhiei acordau UDMR sprijinul în alegeri.

De asemenea, mai există alte două sentințe judecătorești rămase definitive și irevocabile, pe care le public mai jos, care atestă lipsa oricărui drept de proprietate al Eparhiei asupra bunurilor Colegiului Szekely Miko.

Documentele care dovedesc dezinformarea lui Kelemen Hunor aici.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. UDMR continuă să DEZINFORMEZE la Strasbourg în Cazul Mikó"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-udmr-continua-sa-dezinformeze-la-strasbourg-in-cazul-miko/