EXCLUSIV. UDMR REFUZĂ DE UN AN să dea jos drapelul UNGARIEI de pe sediul său din Sângeorgiu de Pădure. Prefectul de Mureș NEGOCIAZĂ aplicarea legii. DOCUMENT/FOTO

March 3, 2014 •UDMR •Views: 1533

20 ianuarie 2014. Drapelul Ungariei stă arborat pe sediul UDMR din Sângeorgiu de Pădure

20 ianuarie 2014. Drapelul Ungariei stă arborat pe sediul UDMR din Sângeorgiu de Pădure

În luna martie 2013 sesizam opinia publică cu privire la faptul că drapelul Ungariei este arborat în mod permanent pe sediul UDMR din orașul Sângeorgiu de Pădure (Mureș), organizație condusă de Csibi Attila Zoltán (UDMR), primar al orașului Sângeorgiu de Pădure

Tot atunci l-am sesizat și pe prefectul Corneliu Grosu, căruia i-am solicitat să aplice prevederile legale în acest caz. Șeful Corpului de Control din cadrul Prefecturii Mureș mi-a comunicat la începutul lunii aprilie 2013 faptul că organizația UDMR Sângeorgiu de Pădure va fi somată să dea jos drapelul Ungariei de pe sediul său (documentul aici).

Despre modul în care prefectul Corneliu Grosu a înțeles să aplice legea în acest caz vorbește de la sine situația de la fața locului: drapelul Ungariei continuă să fie arborat în mod permanent pe sediul UDMR din Sângeorgiu de Pădure. Cu acordul tacit al prefectului Corneliu Grosu!

În data de 28 ianuarie a.c. l-am seziat din nou pe prefectul Corneliu Grosu cu privire la faptul că drapelul Ungariei se află arborat în mod permanent pe sediul organizației UDMR din Sângeorgiu de Pădure, fapt ce constituie o încălcare a prevederilor H.G. nr. 1157/2001. În loc să obțină respectarea legii, prefectul Corneliu Grosu îmi comunică, după 30 de zile, faptul că se negociază îndepărtarea acestui drapel al Ungariei cu șeful organizației UDMR.

H.G. nr. 1157/2001 prevede foarte clar faptul că fapta comisă de președintele UDMR Sângeorgiu de Pădure este contravenție și se pedepsește cu amendă, amendă care trebuie aplicată de prefectul județului Mureș, Corneliu Grosu. Din păcate însă, tovarășul Corneliu Grosu refuză din nou să aplice legea, în ciuda faptului că tolerează această situație ilegală de un an de zile.

UDMR Sangeorgiu de Padure Prefect Mures drapel Ungaria Dan Tanasa

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. UDMR REFUZĂ DE UN AN să dea jos drapelul UNGARIEI de pe sediul său din Sângeorgiu de Pădure. Prefectul de Mureș NEGOCIAZĂ aplicarea legii. DOCUMENT/FOTO

 1. ROMAN Minoritar in secuime says:

  Limba română o duce greu, valorile și simbolurile românești o duc greu in asa-zisul Tinut Secuiesc. Dacă legea spune că la biroul de relații cu publicul trebuie să se vorbească și în limba minorității, astăzi s-a ajuns la următorul fapt: nu există nici un angajat român în primării. Românii sunt minoritari în această zonă, nu au niciun cuvânt de spus, în timp ce maghiarii controlează practic toată administrația, și nici vorbă să ne dea măcar jumatate din drepturile pe care le au ei, ca minoritate națională. Toate drepturile lor de minoritari le-au transformat aici în privilegii. Este un permanent dispreț față de însemnele statului român.
  Nu vin niciodată la sărbătorile românești, nici măcar la Ziua Națională. La întâlnirile și taberele lor se intonează la început imnul Ungariei și niciodată cel românesc. Steagul Ungariei si cel al Tinutului Secuiesc sunt arborate pe institutiile administrative. Cu siguranță nu le aud cei care comentează de la cele sute de kilometri depărtare, din Capitală, care atunci când vin în Harghita o fac să se îmbrățișeze cu liderii maghiari, vorbind la rândul lor despre așa-zisul Ținut Secuiesc. O noua alianta ne mai trebuia. Halal politicieni avem.
  Va sustin si aveti tot respectul nostru in tot ceea ce faceti.

 2. tanase says:

  Pai, in padure sunt. Au crescut guzganii cat porcii, iar lupii s-au transformat in catelandri si ii miros pe sub coada.

 3. Tovarasul Grosu, promotor si comunist de frunte al Regiunii Autonome Maghiare says:

  Cu “tovarasul” Grosu cred ca e clar ca nu se poate discuta.

  Daca vrei sa dea jos un steag, fa-i sesizare cu privire la drapelul romanesc, ca e arborat pe cladirea Primariei. Cred ca in cateva ore acel drapel va fi dat jos. Si asta arata cat de roman este viitorul pensionar fost prefect Grosu.

  Oare numele se refera la obrazul domniei sale?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. UDMR REFUZĂ DE UN AN să dea jos drapelul UNGARIEI de pe sediul său din Sângeorgiu de Pădure. Prefectul de Mureș NEGOCIAZĂ aplicarea legii. DOCUMENT/FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-udmr-refuza-de-un-an-sa-dea-jos-drapelul-ungariei-de-pe-sediul-sau-din-sangeorgiu-de-padure-prefectul-de-mures-negociaza-aplicarea-legii-documentfoto/