EXCLUSIV. Un nou gest PROVOCATOR în Covasna. Un membru HVIM a PROFANAT memoria eroilor români care au eliberat Ardealul de Nord FOTO

September 10, 2014 • extremism maghiar • Views: 2423

HVIM Sfantu Gheorghe placa comemorativa Primaria Sfantu Gheorghe

(FOTO: facebook.com)

Un membru al organizației maghiare Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – HVIM (Mișcarea tinerilor din cele 64 de comitate), o organizație care militează activ în județele Covasna și Harghita pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria și refacerea Ungariei Mari, s-a fotografiat lângă placa comemorativă dedicată ostașilor români care au eliberat orașul Sfântu Gheorghe de sub ocupația trupelor ungare conduse de Horhy Miklos. 

Vezi și EXCLUSIV. Organizația PARAMILITARĂ maghiară HVIM, activă în Covasna și Harghita, susține Novorossia independentă FOTO

Luni, 8 septembrie a.c., în municipiul Sfântu Gheorghe a avut loc ceremonia militară dedicată aniversării a 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația trupelor ungare (detalii aici). Cu această ocazie au fost depuse coroane de flori la placa comemorativă dedicată ostașilor români care au eliberat orașul Sfântu Gheorghe amplasată pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe.

Ieri, un membru al HVIM s-a fotografiat lângă monumentul dedicat eroilor români ținând în mână o revista din cel de-al Doilea Război Mondial care are pe copertă o fotografie a lui Horthy Miklos, cel care în data de 13 septembrie 1940 ocupa orașul Sfântu Gheorghe în urma Dictatului de la Viena. Membrii organizației au postat fotografia pe pagina lor de facebook și au lăsat următorul mesaj: ”Acei 22 de anișori 1918-1940 sunt nimic in comparație cu cei o mie de a ai nostri, despre ce ”eliberare” vorbiți? In 1944 90% din locuitorii din Sfântu Gheorghe erau maghiari, iar pentru ei marea voastră ”eliberare” a însemnat până azi doar represiune, suferință și chin. Noi și azi reprezentăm pentru România cetățenii de rangul doi sau trei, care conform constituției nici nu existam deoarece România este stat național unitar. În 60 de ani sa trădam de 6 ori pe aliații noștri și totuși să primim cadou teritorii nu reprezintă prea mare eroism. Eliberarea a fost pe 30 august 1940 atunci când Ardealul de răsărit era majoritar unguresc!”

Membrii HVIM vor organiza sâmbătă, 13 septembrie a.c., o proiecție de film pentru a aniversa 74 de ani de la ocuparea orașului Sfântu Gheorghe de trupele ungare (detalii aici).

Despre HVIM și modul în care membrii acestei organizații sunt încurajați de UDMR aici.

P.S.: Se pare că revista pe care o țină în mână personajul este un săptămânal de extrema dreapta publicat în perioada anilor 1941-1944 de Rajniss Ferenc care a făcut parte din guvernul fascist a lui Ferec Szalasi și a fost executat.

Tags: , , , , , , ,

9 Responses to EXCLUSIV. Un nou gest PROVOCATOR în Covasna. Un membru HVIM a PROFANAT memoria eroilor români care au eliberat Ardealul de Nord FOTO

 1. bjon borg says:

  Antal Arpad,cred ca voi ungurii o sa dispareti precum potarnichile. Aveti hongul mare ca e democratie in Romania. Dar cand ne saturam noi romanii de democratie,sa va ganditi doar la ANNO 1526 la Mohacs. Ati fost desfintati,ati fost PASALAC,o sa ajungeti acuma NULAS.Nici praful nu se alege de voi. KASRAKORUM va asteapta caci voi ungurii sunteti niste PERDANTI si o sa pierdeti totul,caci ce aveti astazi nu va apartine si nu vi se cuvine. Transilvania nu e a voastra si Panonia de asemenea.

 2. adrian says:

  parca era pedepsita orice manifestare nationalista in Romania … pentru o zvastica te arestau , e un iesean care a si fost arestat si condamnat . cat despre domnul din imagine , voi realizati ca curcaneii astia nu vor iesi in veci din poiata lor , cel putin nu in zona moldoveana ca-l punem sa cante imnul ungariei in limba chineza …. patriotismul este o atitudine corecta … de ce nu ridica ei capul in Serbia ? hai sa-i raspandim moaca prin tara si sa-l facem sa devina o tinta , si asa sa facem cu toti cei care mai au curajul sa ne intineze memoria neamului .

 3. nicoleta says:

  Am trecut de curan prin Ungaria…
  prin ceva localitati rurale…vai mama lor…aproape pustii…cenusii…casele cam din anii 60 se daramau…cum sa nu vrea bogatia Ardealului???o patrie fara nimic… nimic…ce bine le ar prinde Transilvania!!!

 4. man alexandru says:

  PS..apropo,imbecilii care conduc momentan,dar efemer,aceasta tara,vin cu niste teorii,expuse,la TV.de mi se face parul maciuca!!!cica,vezi doamne,maghiaro-secuii,ar fii niste mielusei,doar liderii lor,duc aceasta plitica,sovina,iredentiste,separatista….total,fals.nici,unul,neam,nu afost,nu este,si nu va fii loial,acestei,tari,,,teorii a unor cretinoizi,care cred,ca doar au trecut,prin transilvania,cind mergeau la sChi,in ausria!!eu traiesc,printre,ei,si ai,ascult,ce debiteaza….de exempul,majoritatea,sunt,prorusi,asa cum au fost,din timpul lui BELA KUHN,un evreu din oradea…da sa vedeti de revelion,de exemlu,cum behaie,toti,si inchina,paharele,la ora budapestei…si asa mai departe!!!sa- vedeti cum susotes,ca sobolanii,pe la colturi,vorbind,despre,cum ar fii ca ardealul,sa fie unguresc(MAGYAR VILAG)asa ca bai ,politicieni,de dambovita,veniti,aici,si macar invatati,ceva,ca vad ca miliardele,de secururisti,ori,nu pricep,nimic,ori nu va imformeaza!!!

 5. man alexandru says:

  asa este!!!!vadim tudor,trage semnale,de alarma,din 1990…dar afost,catalogat,extremist,antisemit,etc..ce este foarte,curios,chiar inexplicabil,cum actualele,organizatii,evreiesti,din romania,sau de pretutindeni,nu iau act….nu este interesant???ia sa-l comemoram,noi,pe antonescu,in felul acesta,va spun eu ca ar sarii ca arsi,de currrrrrr!!!!!!!cu fierul incins..tac,malc!!!!!!!!!!!!!125000de evrei,deportati de horty,din ardealul de nord,au pierit,in lagarele,de concentrare!!!noi romanii n-avem voie,sa-i atingem nici cu o boare,caci imediat,ne catalogheaza,anisemiti!!explicatia,am s-o expun altadata!!!

 6. Dana says:

  Asa va trebuie, ati zis ca Vadim Tudor e nationalist doar pentru ca a spus lucrurilor pe nume si a fost revoltat de nesimtirea acestora. Ne meritam soarta, somnul natiunii naste monstrii.

 7. Mircea says:

  Îmi aduc aminte de o poză de acum ceva timp, în care un băiat român se fotografia înfășurat în steagul românesc, iar în fundal era o adunare a maghiarilor. Acea fotografie a ajuns pe Facebook, iar „civilizații” maghiari au luat foc, amenințându-l pe acel băiat cu bătăi zdravene, și, dacă nu mă înșel, chiar cu moartea.
  Această poză este asemănătoare celei de care vorbesc, dar în sens opus: aici un maghiar se fotografiază în fața unui monument românesc ținând în mâini un simbol horthyst. El însă se pare că are dreptate, deoarece… este maghiar !!!
  Cât timp maghiarilor nu le-a plăcut gestul băiatului îmbrăcat în tricolor ÎN ROMÂNIA, de ce fac și ei un gest asemănător, tot în România?

  Cât timp maghiarii se aprind dacă Noua Dreaptă face vreun miting, de ce ei continuă să susțină HVIM? De ce naționalismul promovat de Noua Dreaptă este rău, în schimb naționalismul extrem promovat de HVIM este benefic? De ce naționalismul românesc trebuie blamat, dar naționalismul unguresc trebuie slăvit?

  Cât timp vom mai suporta mizeriile făcute de organizația paramilitară HVIM? Să-i interzicem în România, să-i scoatem în afara legii, dacă unicul lor scop tot este desființarea acestui stat!

  • Dan Tanasa says:

   Extremismul maghiar, promovat cu atâta spor de UDMR, PCM, PPMT, HVIM, EMI etc. este sănătos pentru că e ”european”. Să nu uităm că acum câțiva ani primarul UDMR din Miercurea Ciuc aniversa intrarea trupelor ungare în Miercurea Ciuc în 20 septembrie 1940.

 8. ROMAN minoritar in secuime says:

  În Ungaria, “regentul” antisemit Miklos Horthy, vinovat de genocid în cel de-al Doilea Razboi Mondial, epurările etnice criminale executate în Transilvania ocupată, împotriva românilor şi evreilor, este prăznuit la nivel naţional, iar busturile lui apar ca ciupercile după ploaie. Teroarea horthystă. Dupa Diktatul de la Viena, au început actele de terorism împotriva românilor şi evreilor. Era rezultatul unui program premeditat de intimidare şi exterminare a poporului român. Într-o broşură publicată la Budapesta şi răspândită din ordinul lui Horthy, intitulată „Fără milă”, se pot citi rânduri demenţiale ca acestea: „Voi omorî pe orice român pe care-l voi întâlni în drumul meu… noaptea voi pune foc satelor româneşti. Voi trece prin ascuţişul săbiei toată populaţia. Voi otrăvi fântânile. Voi ucide copii la sânul mamei lor… Voi aprinde satele. Nu voi avea milă pentru nimeni. Nici pentru copii, nici pentru mamele însărcinate. Răzbunare. Fără milă, răzbunare crudă”.
  NU UITA !!!
  Nu vrem sa riscăm repetarea celor întâmplate la Ip şi Trasnea sa ne rămână pe vecie întipărit în memorie!
  Nu am uitat, nu uităm şi nu vom uita niciodată!
  NOI ROMANII NE-AM SĂATURAT!!! AM TOLERAT DESTUL!!!
  Nu mai tolerăm abuzurile, respingerea, nu mai vrem să facem compromisuri, dacă am permis nu înseamnă că vrem să fim şi suprimaţi.
  REFUZĂM SĂ NE MAI ADAPTĂM LA CERINŢELE VOASTRE PRIN SUPUNEREA NOASTRĂ, CROINDU-VĂ DRUM DUPĂ BUNUL VOSTRU PLAC LA PROPRIILE DORINŢE, AJUNGÂND LA FANATISM. NU MAI PUTEM FI TOLERANŢI LA DISCRIMINĂRI BAZATE PE APARTENENŢĂ NAŢIONALĂ, ETNIE, OPŢIUNE POLITICĂ, RELIGIE, ETC.
  „Românul nu cerşeşte libertatea de la unguri; naţiunea română e destul de tare ca să-şi cucerească libertatea prin luptă“.- AVRAM IANCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend