EXCLUSIV. Un prefect pe placul UDMR. Cine este Dumitru Marinescu, noul prefect de Covasna?

January 30, 2013 •Dumitru Marinescu •Views: 2192

Dumitru Marinescu

Dumitru Marinescu, noul prefect al județului Covasna (FOTO: evz.ro)

Premierul Victor Ponta a cedat presiunilor UDMR și a numit un prefect pe placul președintelui UDMR Covasna

Guvernul României a emis azi o hotărâre de numire a fostului primar al comunei Vâlcele, PSD-istul Dumitru Marinescu,  la propunerea organizației PSD Covasna, în funcția de prefect al județului Covasna. Marinescu ar urma să exercite această funcție temporar prin detașare, în condițiile legii, din funcția pe care o ocupa în acest moment în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Covasna, aceea de inspector șef adjunct.

Cotidianul România Liberă publică pe pagina sa reacția președintelui UDMR Covasna la această schimbare:

“Salutăm decizia (de trecere a prefectului Codrin Munteanu în postul de secretar general al Ministerului Apărării – n.r.) şi ne bucurăm că Guvernul şi premierul Victor Ponta şi-au dat seama că în judeţ Codrin Munteanu a fost un factor destabilizator în ceea ce priveşte relaţiile interetnice”, a spus Tamas.

Acesta a adăugat că atât el, cât şi primarii din judeţ, au avut o colaborare bună cu viitorul prefect al judeţului, Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele.

“Îl asigur că vom căuta modul în care vom putea colabora în proiecte de dezvoltare. Totodată, sper că noul prefect va ţine cont de sensibilităţile comunităţii secuieşti şi împreună vom putea găsi soluţii pentru problemele interetnice şi pentru dezvoltarea judeţului”, a conchis Tamas Sandor.

Despre activitatea profesională a lui Marinescu nu se cunoaște decât faptul că acesta a fost primar al comunei Vâlcele până în mai 2012, moment la care a pierdut alegerile în fața UDMR-istului Kovacs Laszlo (asta în condițiile în care în comuna Vâcele maghiarii sunt minoritari). Conform declarației de avere depusă la momentul ocupării funcției de inspector șef adjunct în cadrul ITM Covasna (15.11.2012) Marinescu are în proprietate o casă de locuit în satul Araci, județul Covasna, cu o suprafață de 140 mp și două apartamente în municipiul Sfântu Gheorghe cu o suprafață de 58, respectiv 68 mp. De asemenea, Marinescu are în posesie, împreună cu soția, 6,5 hectare de teren agricol și 20 hectare de teren forestier, la care se adaugă trei autoturisme cumpărate în perioada 2001-2006.

Conform declarației de avere, Marinescu își obține veniturile din zootehnie și nu are absolut nicio pregătire profesională în materie de administrație publică.

La capitolul prezență media, de numele lui Marinescu se leagă un scandal local din 2009 în care acesta a fost acuzat că a defrișat ilegal mai mulți arbori, la comanda președintelui CJ Covasna, Tamas Sandor.

Dumitru Marinescu defrisări ilegale

Rămâne de văzut care va fi conduita profesională a lui Marinescu în noua funcție pe care o ocupă. Îl asigur că voi fi atent la toate mișcările sale și nu îi voi rămâne dator în cazul în care va uită că a fost pus acolo să asigure respectarea Constituției și a legilor țării.Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Un prefect pe placul UDMR. Cine este Dumitru Marinescu, noul prefect de Covasna?

 1. manix says:

  e clar ponta si usl sunt la fel ca cei din pdl tradatori de tara si neam USL=PDL=MAFIE

 2. Dumitru says:

  TRADARE,TRADARE,TRADARE !!!!!!! Nu trebuie sa cedam,desi,de ani de zile unii dintre noi au obosit ,sincer,datorita luptei dusa cu “morile de vant”ale puterii si conducatorilor romani care ne-au vandut! Incerc sa citez dintr-n cunoscut film : “cand drepturile ni le-am cerut,zapciul ne-a batut,boierul ne-a batut,toti ne-au batut!!! intr-o era civilizata,in continuare plansetul nostru nu este luat in seama si sumbra perspectiva a anilor ’40 ne ameninta !!!! DOAMNE AJUTA-NE SA DESCHIDEM OCHII ORBILOR!!!!

 3. roland says:

  Individul acesta e prefect? Pare tractorist cred ca nu i-ar putea spala nici ciorapii fostului prefect. Dumnezeule, in ce hal ajunge tara asta?

 4. Anul trecut pe vremea asta.

  18 Februarie 2012

  Victor Ponta acuză prefecții din Harghita și Covasna că nu asigură aplicarea legilor României

  Președintele PSD, Victor Ponta, aflat în vizită la Sfântu Gheorghe a vorbit despre unele aspecte legate de prefecții din județele Covasna și Harghita, dar și despre viziunile USL de guvernare, transmite corespondentul Romanian Youth Voice în Sfântu Gheorghe, Marian Mihai Pașcan.

  Victor Ponta a criticat și prefecții din Covasna și Harghita spunând că aceștia nu respectă aplicarea legilor țării. „Mă voi adresa noului prim ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, printr-o scrisoare deschisă prin care îi voi cere să analizeze și să ia măsuri, așa cum a promis la investirea guvernului său, referitor la problema respectării legii de către reprezentanții săi în teritoriu. {…} Prefecții din Harghita și Covasna nu aplică legile acestei țări și ca reprezentanți ai Guvernului în teritoriu nu urmăresc aplicare acestor legi ” – a declarat Ponta subliniind faptul că va cere sancționarea acestor prefecți.
  ———-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Un prefect pe placul UDMR. Cine este Dumitru Marinescu, noul prefect de Covasna?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-un-prefect-pe-placul-udmr-cine-este-dumitru-marinescu-noul-prefect-de-covasna/