EXCLUSIV. Viceprimarul UDMR condamnat în dosarul Dămuc, acum primar UDMR. FOTO

June 12, 2013 •Uniunea Democrată Maghiară din România •Views: 2217

Tímár Zsombor-László, primul din stânga, alături de președintele CJ Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, al treilea din stânga

Deși a fost condamnat la închisoare, UDMR-istul Tímár Zsombor-László este în continuare primar al localității Lunca de Sus, județul Harghita

UDMR-istul Tímár Zsombor-László a fost condamnat în 2006, pe vremea când era viceprimar UDMR al comunei Lunca de Jos, în celebrul dosar ”Dămuc” legat de tăierile ilegale de pădure din comuna Dămuc, județul Neamț. Timar a fost găsit vinovat de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice si instigare la uz de fals, fiind condamnat la 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare.

Conform agendadeiași.ro ”Prin rechizitoriul din data de 22 iunie 2004, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea în judecata a inculpatilor ION Frasinariu (fost primar al comunei Damuc, judetul Neamt), Gyorgy Tanko (fost viceprimar al comunei Lunca de Jos, judetul Harghita), Zsombor Laszlo Timar (fost viceprimar al comunei Lunca de Jos, judetul Harghita), Irina Daniela Scurtu (grefier al Judecatoriei Piatra Neamt), Ion Sava (fost sef al Postului de Politie Damuc, judetul Neamt), Ioan Bucur pentru savârsirea mai multor infractiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice si a unor infractiuni la Legea silvica nr. 26/1996”.

Monitorul de Neamț: ”În ancheta tăierilor ilegale de pădure, fapte care ar fi fost comise în comuna Dămuc, au fost cercetate zeci de persoane. Majoritatea dintre cei anchetati si chiar arestati au scăpat de răspundere penală, instantele de judecată stabilind că nu au avut nici o vină. Au fost, însă, si persoane care au ajuns în instantă, unde au primit condamnări cu suspendare. Este vorba de cinci acuzati, toti judecati la Tribunalul Harghita. Persoanele care au fost condamnate de instanta din Miercurea Ciuc, acum mai bine de un an, au fost Ion Frăsinariu, fostul primar al comunei Dămuc (2 ani cu suspendare), Ion Sava, fostul sef al Politiei Dămuc (1 an cu suspendare), Ioan Bucur, afacerist din localitate (3 ani si 6 luni cu suspendare), Tanko Gyorgy, fost viceprimar al comunei Lunca de Jos, judetul Harghita și Timar Zsombor Laszlo, fost viceprimar al comunei Lunca de Sus (ambii condamnati la o pedeapsă de 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare). Faptele pentru care au fost judecati cei șase inculpati au fost fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice si instigare la uz de fals”.

Cu toate acestea Uniunea Democrată Maghiară din România i-a permis lui Timar să candideze în iunie 2012 pentru un post de primar pe listele uniunii în județul Harghita, acesta fiind în prezent primar al comunei Lunca de Sus. Portalul instanțelor de judecată din România nu găzduiește informații cu privire la rămânerea sau nu defitivivă a condamnării în cazul lui Timar.

De asemenea, numele lui Tímár Zsombor-László apare la poziția 805 într-un document al Monitorului Oficial ce cuprinde sponsorizările primite de Uniunea Democrată Maghiară din România în anul 2010 cu suma de 250 lei (detalii aici).

Conform paginii oficiale a UDMR-ului, Tímár Zsombor-László este primar în comuna Lunca de Sus, județul Harghita

Informația este confirmată și de pagina oficială a Consiliului Județean Harghita

Dosarul lui Timar Zsombor Laszlo în Monitorul de NeamțTags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Viceprimarul UDMR condamnat în dosarul Dămuc, acum primar UDMR. FOTO

  1. […] il recomand si pe Dan Tanasa cu un alt articol in care descoperim „faimosii patriei”. Intrati aici si descoperti singuri despre ce […]

  2. Avram Iancu says:

    Și-apoi cică ei sunt cetățeni civilizați. Bă, cum e cu “ciobanii” și “necivilizații” de români? Tot ei vă obligă să vă tăiați pădurile și să abuzați de funcțiile pe care le aveți?
    Antal Arpad vrea să trăiască într-o Europă unde oamenii se respectă. Îhî…. Păi ce respect vrei de la mine, mă bucălatule? Când tai ilegal hecatare de păduri, când umbli cu falsuri în acte și abuzuri în serviciu, mai vrei și respect? U.D.M.R-iștii lui Pește, fură cu aprobarea statului român, apoi vin și erijează în cetățeni onești, prostindu-i pe maghiarii exaltați cu: ultranaționalisme, patetisme ruginite și arhaisme imperialiste. Hai sictir! La muncă, trântorii!
    Ținutul Secuiesc? Exact! Adică Ținutul Celor cu Securi Multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Viceprimarul UDMR condamnat în dosarul Dămuc, acum primar UDMR. FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-viceprimarul-udmr-condamnat-in-dosarul-damuc-acum-primar-udmr-foto/