EXEMPLU DE BUN SIMȚ 2. Primarul UDMR din Vâlcele, la Ziua Națională cu eșarfa tricoloră și drapelul României

December 23, 2015 •Sfantu Gheorghe •Views: 3902

Primarul UDMR din Vâlcele a repetat „isparava” de anul trecut și a participat și în acest an la manifestările dedicate Zilei Naționale a României ce au avut loc la Sfântu Gheorghe. Kovacs Laszlo a purtat eșarfa tricoloră și a fost însoțit de un grup de bărbați cu drapelul României și de părintele Vasile Antonie Tamas.

Vezi și TOLERANȚĂ. Etnic maghiar din Transilvania: „Trăiesc în România, deci sunt român”

Kovacs a participat și anul trecut la manifestările dedicate Zilei Naționale. În 2014, acesta a participat la manifestările de Ziua Națională desfășurate în municipiul Sfântu Gheorghe purtând eșarfa tricoloră și însoțit de tineri îmbrăcați în costume populare secuiești și românești.

„Pe mine nu m-au ales doar maghiarii, ci şi românii sau romii, astfel că am  datoria, în calitate de primar, să-i reprezint pe toţi şi să fiu alături de ei la Ziua Naţională a României”, a declarat în 2014 primarul Kovacs Laszlo citat de cotidianul Mesagerul de Covasna.

Prin comparație, liderii UDMR Covasna au refuzat și în acest an să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României.

Deși sunt cetățeni români, liderii UDMR Covasna, Tamas Sandor, președinte al Consiliului Județean Covasna, și Antal Arpad, primar al municipiului Sfântu Gheorghe, nu au participat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României. În locul urărilor pe care bunul simț i-ar fi obligat să le transmită conaționalilor români care azi sărbătoresc, cei doi lideri UDMR ultra-șovini au transmis pe rețelele de socializare deja cunoscutul mesaj cu privire la Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Primarul UDMR din Vâlcele a dat din nou dovadă de bun simț și loialitate față de Statul Român, lucru care nu se poate spune în cazul lui Antal Arpad și Tamas Sandor. Atitudinea primarului Kovacs Laszlo este exemplară și este singura care poate constitui baza unei relații armonioase între românii și maghiarii din Transilvania. Din păcate însă, gesturi de genul celui comis de Kovacs Laszlo sunt izolate și nu sunt deloc încurajate de liderii comunității maghiare din România.

FOTO: primarul UDMR din Vîlcele, Kovacs Laszlo, la Sfântu Gheorghe de Ziua Națională a României

P.S.: Din păcate abia zilele trecute am văzut poza cu primarul Kovacs Laszlo la manifestările de Ziua Națională din acest an. Cu toate că au trecut trei săptămâni de atunci am decis că gestul domnului Kovacs Laszlo merită promovat. Îi doresc „Sărbători fericite” domnului primar!

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXEMPLU DE BUN SIMȚ 2. Primarul UDMR din Vâlcele, la Ziua Națională cu eșarfa tricoloră și drapelul României

  1. George says:

    O atitudine care merita respectata. Cred ca ne-am intelege mai bine intre noi daca toti s-ar comporta in felul acesta.

  2. Constantin says:

    Bravo! Asa e corect !Felicitari !Si tie Dan Tanasa,sarbatori fericite !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXEMPLU DE BUN SIMȚ 2. Primarul UDMR din Vâlcele, la Ziua Națională cu eșarfa tricoloră și drapelul României"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exemplu-de-bun-simt-2-primarul-udmr-din-valcele-la-ziua-nationala-cu-esarfa-tricolora-si-drapelul-romaniei/