EXTREMISM. UDMR încasează MILIOANE DE EURO anual din FONDURI PUBLICE dar REFUZĂ să arboreze DRAPELUL ROMÂNIEI pe sediile sale

August 26, 2014 •UDMR •Views: 5939

Europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes și președintele UDMR Kelemen Hunor (FOTO: erdely.ma)

Europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes și președintele UDMR Kelemen Hunor (FOTO: erdely.ma)

de Dan Tanasă

Uniunea Democrată Maghiară din România, cunoscută de publicul larg ca UDMR, nu este partid politic ci organizație non-guvernamentală. O spune public, într-un document oficial, prefectul județului Harghita, Petres Sandor, numit prefect de Guvernul Victor Ponta tocmai la propunerea UDMR.

Și pentru că nu este partid politic, formațiunea conduse de Kelemen Hunor nu este obligată de prevederile Legii nr. 75/1994 sau ale H.G. nr. 1157/2001 să arboreze drapelul național al României pe sediile sale din România. O spune tot prefectul județului Harghita, Petres Sandor (documentul aici).

Evident, faptul că ani de zile UDMR a fost finanțată în baza legii partidelor politice nu mai are nicio relevanță acum. Este evident faptul că UDMR a fost finanțată ilegal timp de mai mulți ani, fără ca cineva din justiția românească să fie interesat să aplice legea. Spune asta pentru că din 2009 UDMR esta finanțată exclusiv ca organizație non-guvernamentală a comunității maghiare din România. Iar pentru că este un ONG, UDMR primește anul milioane de euro doar din bugetul Secretariatului General al Guvernului (o analiză completă cu documente aici). La acești bani se mai adaugă banii din bugetul Ministerului Culturii, ai Departamentului pentru Minorități, ai primariilor și consiliilor județene controlate de UDMR. Plus banii din Ungaria pe care guvernul de la Budapesta îi pompează în propaganda revizionistă.

Așadar, atunci când se pune problema ca UDMR să manifeste un mimim respecta față de un simbol național, adică să arboreze drapelul României pe sediile sale, UDMR e un ONG și deci nu e obligată de lege. În schimb atunci când trebuie să primească fonduri publice, UDMR este un ONG care are tot dreptul să încaseze milioane de euro.

Dacă legea nu-i obligă, oare bunul simț și loialitatea față de statul român nu ar trebui să-i oblige? Ce caută UDMR în Parlamentul României și în Guvernul României dacă UDMR e un simplu ONG?

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXTREMISM. UDMR încasează MILIOANE DE EURO anual din FONDURI PUBLICE dar REFUZĂ să arboreze DRAPELUL ROMÂNIEI pe sediile sale"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/extremism-udmr-incaseaza-milioane-de-euro-anual-din-fonduri-publice-dar-refuza-sa-arboreze-drapelul-romaniei-pe-sediile-sale/