Extremistul maghiar Zsolt Nemeth continuă să se amestece cu nesimțire în treburile interne ale României. De ce nu este declarat persona non grata?

July 25, 2013 • Ungaria • Views: 947

Németh Zsolt (FOTO: erdely.ma)

Németh Zsolt (FOTO: erdely.ma)

Aflat, într-o vizită în România, extremistul magfhiar Zsolt Nemeth, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe din Ungaria, a continuat să facă declarații iresponsabile și provocatoare, instigând minoritatea maghiară din România. Zsolt Nemeth a declarat că deși autoritățile din România nu iau în prezent în calcul acest lucru, așa zisul Ținut Secuiesc este o regiune indivibizibilă și că va veni o vreme când acest lucru va fi recunoscut prin trasarea liniilor de reorganizare administrativă, transmite Romanian Global News.

“Poate că noul plan de reorganizare administrativă nu ia în calcul acest lucru, însă Ţinutul Secuiesc este o regiune unitară şi indivizibilă. Va veni o vreme când acest lucru va fi recunoscut prin trasarea liniilor de reorganizare administrativă”, a declarat Zsolt Nemeth, într-un discurs susţinut la inaugurarea unei porţi care marchează intrarea în așa zisul Ţinut Secuiesc.

Declarațiile oficialului maghiar vin în contextul în care un număr redus de de etnici maghiari din Cluj și Sfântu Gheorghe instigați de un partid extremist maghiar au protestat sâmbătă față de planul de reorganizare administrativă discutat de autoritățile statului român.

Nu este prima dată când extremistul maghiar face declarații instigatoare la dezordine și de suținere a extremismului maghiar. În luna februarie, același Zsolt Nemeth a cerut României să renunţe la interzicerea așa zisului drapel secuiesc şi să pună capăt “agresiunii simbolice” împotriva minorităţii maghiare.

De ce autoritățile române reacționează “bland” la astfel de acțiuni destabilizatoare? De ce este tolerată prezența pe teritotiul României a unor astfel de personaje dubioase care încearcă să destabilizeze ordinea de drept din România?

Sursa: rgnpress.roTags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend