Forumul Civic al românilor din Covasna, Harghita și Mureș condamnă acțiunile UDMR de intimidare a deputatului Bogdan Diaconu

June 14, 2014 •Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita si Mures •Views: 1498

sigla FCRCHMNr. 15 / 12.06.2014                                      

                                                        Comunicat

 

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM)  ia act cu îngrijorare de atitudinea ameninţătoare şi trufaşă adoptată de UDMR prin comunicatul de presă care denunţă iniţiativa legislativă depusă de domnul deputat Bogdan DIACONU în virtutea mandatului imperativ constituţional pe care îl are ca membru al forului legislativ.

Constatăm că este o nouă şi repetată acţiune de intimidare a unui parlamentar român, negându-se cu vehemenţă arogantă libertatea de exprimare a ideilor şi ataşamentul domnului deputat Bogdan DIACONU pentru prezervarea valorilor naţionale, ale principiilor inserate în art. 1 al Constituţiei şi ale Statului de drept.

Destabilizarea şi dezinformarea sunt metodele programatice ale purtătorilor psihozei hungariste şi antiromâneşti în cadrul unui plan dirijat de un centru de comandă pentru a menţine încordate relaţiile inter-etnice ale locuitorilor din Transilvania şi pentru a compromite în general România.

Prin denaturarea unor convenţii şi tratate internaţionale, prin asociere artificială cu realităţi istorice şi geografice din alte ţări (Tirolul de Sud, Catalonia, Ţara Bascilor, Scoţiaetc.), totodată, profitând de prezenţă ca aliat perpetuu la guvernările post – decembriste, cu oportunism dus la cote exagerate, UDMR face jocuri politice periculoase direct îndreptate împotriva statului naţional şi a poporului român.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM)  priveşte cu recunoştinţa românilor transilvăneni iniţiativa legislativă a deputatului PSD Bogdan DIACONU, aflată la finalul unui orizont de aşteptare,  apreciind că este întru totul pertinentă. Cerem factorilor decizionali – Guvernul şi Parlamentul – să o promoveze şi să o supună dezbaterii publice ca până la urmă să se finalizeze într-o reglementare legislativă obligatorie care să pună capăt presiunilor UDMR şi a celorlalte formaţiuni politice şi civice maghiare.

Totodată Guvernul şi Parlamentul României să adopte o atitudine fermă pentru clarificarea pretenţiilor exagerate cu distonanţă verbală şi duşmănoasă puse în practică de UDMR, la toate nivelele, la adresa comunităţii româneşti din judeţele Harghita , Covasna şi Mureş.

Este condamnabilă pasivitatea şi complicitatea autorităţilor Statului Român, faţă de pretenţiile şi comportamentul feudal al aliaţilor la guvernare, duplicitatea şi trădarea dovedită a UDMR aşteaptă o reacţie pe măsură până nu este prea târziu când regretele ar putea fi inutile, cum s-a mai întâmplat în istoria recentă.

De nenumărate ori, FCRCHM a semnalat faptul că presa de limbă maghiară  din România şi Ungaria este plină de discursuri „halucinante şi nerealiste” ale unor politicieni maghiari „semnificativi” şi de „atacuri care prejudiciază  grav imaginea românilor” Asistăm permanent la demersurile autonomiste, separatiste şi antiromâneşti promovatedeopotrivă de liderii  maghiari „moderaţi” şi de către cei „radicali”.

Alături de deputatul  Bogdan DIACONU, s-au pronunţat şi alţi parlamentari români,  reprezentanţii clasei politice şi ai societăţii civile româneşti, care au respins şi vor respinge „orice iniţiative venite din partea minorităţii maghiare” care urmăresc autonomia teritorială pe criterii etnice. În context, este imperios să se acţioneze concentrat pentru a stopa acţiunile diversioniste şi separatiste.

 Propunerile deputatului Bogdan DIACONU referitoare la stoparea mişcărilor separatiste şi autonomiste promovate de  partidele etnice maghiare reprezintă  poziţia unui număr mare de români, inclusiv a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în numele celor 400 000 de români din cele trei judeţe, faţă de numeroase manifestări organizate  pe teritoriu României, la care participă formaţii  extremiste  maghiare, din ţară şi din străinătate.

Parteneriatul  cu celelalte partide membre  în coaliţia de guvernare necesită fapte concrete pentru binele României şi nu acorduri de colaborare politică cu extremiştii radicali din Partidul Civic Maghiar, aşa cum a încheiat UDMR, în luna martie a acestui an. Societatea românească astfel confruntată este obligată să intervină cu promptitudine, considerând că  propunerile deputatului  Bogdan DIACONU sunt moderate şi îndreptăţite.

Solicităm Guvernului României şi instituţiilor care asigură ordinea publică să   îmbunătăţească cadrul legislativ şi să asigure măsuri  ferme în vederea interzicerii  cu desăvârşire a tuturor manifestărilor care pot avea consecinţe deosebit de grave pentru siguranţa naţională.

                                                        Consiliul Director al FCRCHM

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Forumul Civic al românilor din Covasna, Harghita și Mureș condamnă acțiunile UDMR de intimidare a deputatului Bogdan Diaconu

 1. maria says:

  Citeam link-ul dat de Emilian și mă minunam…
  Chiar există un asemenea proiect de lege?

  Chiar se cere românilor să se mute, în termen de 6 luni!!!, dacă nu le convine? Păi la o cerere asemănătoare, dar adresată în sens invers, adică maghiarilor, au sărit ca arși că acela e pământul pe care s-au născut! De ce să se mute? Dacă ei nu vor să se mute, de ce cer altora să facă ceea ce ei nu vor? Chiar toți românii au ajuns prin eprubete în zona aia?

  Și cum adică zonă cu statut special, cu limbă proprie, acte proprii, conducere proprie, teritoriu și imobile proprii, dar cu reprezentanți în Guvernul României? De ce nu cer direct ca România să se numească Marele Ținut Secuio-Maghiar și să se alipească Ungariei?

  Blestemați să fie cei ce vor vota asemenea proiect de lege, și blestemați să fie cei ce l-au gândit și-i sprijină punerea în aplicare!
  Așa să-i ajute Dumnezeu!

 2. gaf says:

  cine sa “ia atitudine”, Doamne iartă-mă, din moment ce spurcaciunile de alesi au votat de partea udmr, pentru autonomie, aparthei, feudalism unguresc intr-o provincie a Romaniei. este halucinant ce “alesi” exista in conducerea Romaniei. Din 1989, de pe cand mai traia “vatra”, toata reactia romanilor s-a redus la “comunicate” si caruta udmr-ista merge cu rezultate uluitoare inainte. E suficiient sa maraie la parlamentarii romani si astia joaca aşa ca ursul pe jar pentru a le satisface doleantele.

 3. Emilian says:

  Nu vreau să fiu cârcotaş, dar Forumul ăsta, în afară de comunicate, mai are şi alte acţiuni? Nu de alta, dar încet-încet, ăştia chiar obţin autonomia şi noi dăm comunicate:

  http://www.apologeticum.ro/2014/06/proiectul-de-lege-prin-care-udmr-infiinteaza-o-mica-ungarie-in-mijlocul-romaniei/

 4. Nelutu says:

  Sunt harghitean,am trecut de 65 de ani,dar am invatat de la parintii mei o vorba:ungurul iti este prieten credincios doar atunci cind iti stie de frica!Deci,odata pe an.trebuie sa-i tragi o mama de bataie ca sa-i aduci aminte statutul sau si bozgorul sta cu botul pe labe,nu-i mai trebuie autonomie si o gramada de facilitati!Deci,la “munca”,romani,daca nu vreti sa fiti alungati de pe paminturile voastre stramosesti!Doar asa pot fi potoliti udmr-istii si vor renunta “de buna voie”la partidele lor etnice!

 5. Dinu says:

  Cat timp a existat un proiect de lege privind manifestarile anti-romanesti care-a fost respins cu aproape majoritatea voturilor, despre ce mai vorbim aici? Cui ii cere FCRCHM o luare de pozitie?

  Acea luare de pozitie se va vedea de-abia in iarna, cand vom vedea daca galetile de plastic (frumos colorate, de altfel) si pungile de malai vor conta mai mult decat un stat in care sa poti trai in liniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Forumul Civic al românilor din Covasna, Harghita și Mureș condamnă acțiunile UDMR de intimidare a deputatului Bogdan Diaconu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/forumul-civic-al-romanilor-din-covasna-harghita-si-mures-condamna-actiunile-udmr-de-intimidare-a-deputatului-bogdan-diaconu/