Forumul Civic cheamă românii azi la Sfântu Gheorghe la un concert de colinde și cântece tradiţionale

December 22, 2014 • Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita si Mures • Views: 3819

statuie mihai viteazu sfantu gheorghe covasna

Grupul statuar Mihai Viteazu din centrul municipiului Sfântu Gheorghe

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) a luat act cu stupefacţie de recidiva primarului Antal Arpad care, după ce a ameninţat românii din Covasna şi Harghita cu soarta sârbilor din Kosovo, a revenit cu ameninţarea reeditării evenimentelor violente de la Tg. Mureş din martie 1990.

Am luat de asemenea act de ameninţarea cu confruntări violente proferată de Tamas Sandor în contextual mitingurilor naţionalist extemiste ce se desfăşoară începând cu data de 15 decembrie 2014,  în municipiul Sf. Gheorghe.

Condamnăm aceste adunări provocatoare care afectează grav buna convieţuire interetnică atât prin mesajul naţionalist extrememist,  cât şi prin sentimentele pe care le creează locuitorilor de naţionalitate română şi nu numai din Sf. Gheorghe.

În acest context, FCRCHM solicită populaţiei româneşti şi maghiare să nu dea curs incitărilor naţionalist extremiste ale UDMR şi PCM.

Ca răspuns la ameniţările cu violenţe şi confruntări interetnice ale celor doi lideri naţionalişti extremişti iresponsabili, FCRCHM va organiza luni 22.12.2014 un concert de colinde şi cântece tradiţionale,  începând cu orele 14.00 în faţa sedului Consiliului Judeţean Covasna, condus radicalul Tamas Sandor şi în faţa Primăriei Sf. Gheorghe condusă de ultra naţionalistul Antal Arpad.

Cu această ocazie FCRCHM, federaţie ce reuneşte asociaţiile şi fundaţiile româneşti din Covasna, Harghita şi Mureş, va transmite un apel Preşedintelui, Parlamentului şi Guvernului României

Biroul de presă al FCRCH

Tags: , , , , ,

3 Responses to Forumul Civic cheamă românii azi la Sfântu Gheorghe la un concert de colinde și cântece tradiţionale

 1. Marius says:

  Colindatorii au colindat in fata CL. Dupa cateva colinde coboara si dl. Tamas Sandor sa primeasca colindatorii. La final se intoneaza imnul Romaniei, Pr Sebastian Parvu ii daruieste presedintelui CL o icoana ortodocsa cu Maica Domnului si pruncul. Are si un mic schimb de replici intre Tamas Sandor si Ioan Lacatusu, presedintele CL ne roaga sa-i intelegem si noi pe secui si doleantele lor. La final presedintele CL ne invita pe toti in cladire sa ciocnim un pahar. Dl Ioan Lacatusu refuza invitatia, plus inca cateva persoane si eu de altfel. Dupa ce se intorc colindatorii si ceilalti participanti la eveniment de la mica receptie, ne indreptam spre primarie. Si aici se canta colinde, si se intoneaza Imnul Romaniei. Dar, surpriza, primarul nu se deranjeaza sa primeasca colindatorii, si nici vice-primarul, sau o alta oficialitate nu isi face aparitia. Intrun final apare o domnisoara din primarie cu un cos cu bomboane. A fost si un reporter si un cameraman de la A1. Poate apare si vreo filmare, reportaj. Am inteles ca FCRCHM trimite un memoriu (daca am inteles eu bine) la Bucuresti.

 2. ROMAN minoritar in secuime says:

  Discurs dat de presedintele Vladimir Putin. “In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite niciun afront al unei minoritati; acestea, minoritatile, trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile, fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca minoritarii sunt discriminati. Cine face altfel este invitat sa paraseasca, imediat, Rusia! Nu Rusia are nevoie de minoritati, ci minoritarii au nevoie de Rusia sa-i primeasca, sa le ofere adapost, locuri de munca si hrana! In Rusia traiesc doar rusi!”.
  Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.

 3. cam in pripa says:

  E bine ca se fac astfel de manifestatii, dar ar fi si mai bine daca le-ar anunta cu cel putin o saptamana inainte, ca sa se auda de ele iar oamenii sa isi faca timp si sa se prezinte intr-un numar cat mai mare. Daca se fac de pe-o zi pe alta, sa nu se mire daca nu o sa vina oameni si din afara orasului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend