Foștii prefecți de Covasna maziliți de Ponta la ordinul UDMR au câștigat toate procesele privind steagurile și inscripțiile bilingve ajunse la ultima instanță

June 17, 2014 •steagul secuiesc •Views: 1708

Fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, primul prefect care a pus capăt arborării ilegale a drapelului secuiesc pe clădirile publice ale statului român

Dr. Codrin Munteanu, fostul prefect al județului Covasna, primul prefect care a pus capăt arborării ilegale a drapelului secuiesc pe clădirile publice ale statului român

Potrivit AgerpresPrefectura Covasna a câștigat până acum în ultima instanță toate procesele privind steagurile și inscripțiile bilingve de pe sediile unităților administrativ-teritoriale, ceea ce demonstrează că acțiunile instituției sunt justificate, a declarat luni, într-o conferință de presă, prefectul Marius Popică. 

Potrivit acestuia, în ultimii ani Prefectura a intentat autorităților locale aproape 55 de procese pentru arborarea ilegală a unor steaguri ori pentru postarea necorespunzătoare a unor inscripții bilingve, iar toate cazurile ajunse în ultima instanță au fost câștigate de Prefectură. 

Vezi și EXCLUSIV. ANALIZĂ. Primarii UDMR au pierdut absolut TOATE procesele cu steagul secuiesc DOCUMENTE

“Absolut toate sesizările care au ajuns la nivelul unei hotărâri judecătorești definitive sunt în favoarea Instituției Prefectului (…) Sunt hotărâri judecătorești definitive, irevocabile care trebuie puse în aplicare de către Prefectură (…) Vreau să fim foarte corect înțeleși “într-o țară de drept Prefectura trebuie să impună respectarea legii, deci o hotărâre judecătorească nu poate fi comentată de nimeni și trebuie pusă în aplicare (…) Trebuie să se înțeleagă că nu este nimic împotriva cuiva, ci e vorba despre respectarea și punerea în aplicare a legii”, a subliniat prefectul Marius Popică. 

El a mai spus că există un proiect de lege care va reglementa regimul steagurilor unităților administrativ-teritoriale și și-a exprimat speranța că acesta va fi adoptat în cel mai scurt timp pentru a pune capăt disputelor pe această temă cu autoritățile locale. 

În ultimii ani, foștii prefecți Codrin Munteanu și Dumitru Marinescu au chemat în instanță primarii mai multor localități care au arborat steaguri secuiești și steagurile localităților pe instituțiile din subordinea consiliilor locale ori care nu au respectat legea privind inscripționarea bilingvă, respectiv au scris denumirile instituțiilor doar în limba maghiară sau mai întâi în limba maghiară și dedesubt în limba oficială a statului român. Actualul prefect Marius Popică, numit în funcție în urmă cu aproape două luni, a “moștenit” aceste procese și va trebui să urmărească punerea în aplicare a sentințelor judecătorești definitive. 

În județele Harghita și Mureș arborarea steagului secuiesc este ”legală”, cu complicitatea ministrului Apărării, Mircea Dușa

În schimb, în județele Harghita și Mureș situația este cu totul alta. Aici prefecții au refuzat în mod repetat și ostentativ să demareze acțiuni de aplicare a legii în cazul steagului secuiesc arborat pe clădiri publice și pe domeniul public.

În județul Mureș, fostul prefect Corneliu Grosu a refuzat în mod constant să aplice legea în privința arborării steagului secuiesc arborat pe mai multe primării. Deși l-am sesizat în repetate rânduri, Grosu a preferat să fie complicele celor care încalcă legea, refuzând să demareze acțiuni în instanță împotriva celor care arborează steagul secuiesc. Mai multe detalii aici. Grosu a fost schimbat de la conducerea Prefecturii Mureș în aprilie a.c. pentru că a îndeplinit condițiile pentru pensionare.

În județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei, apropiatul actualului ministru al Apărării, Mircea Dușa, refuză și el să aplice prevederile legale în vigoare în cazul arborării steagului secuiesc pe clădirile publice, în ciuda numeroaselor sentințe definitive și irevocabile pronunțate deja de instanțele din România. Prefectul Jean-Adrian Andrei este menținut în funcție tocmai datorită faptului că este garantul arborării steagului secuiesc pe clădirile publice în județul Harghita. Mai multe detalii aici și aici.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Foștii prefecți de Covasna maziliți de Ponta la ordinul UDMR au câștigat toate procesele privind steagurile și inscripțiile bilingve ajunse la ultima instanță

  1. Demy says:

    Hotararile judecatoristi in jud.Covasana nu se respecta, si nu se vor pune in aplicare atata timp cat guvernantii incita la nerespectare prin pedepsirea celor care incearca sa respecte lega.Asa ca sa nu va asteptati ca justutia in Romania sa fie inpartiala….., non coment…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Foștii prefecți de Covasna maziliți de Ponta la ordinul UDMR au câștigat toate procesele privind steagurile și inscripțiile bilingve ajunse la ultima instanță"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/fostii-prefecti-de-covasna-maziliti-de-ponta-la-ordinul-udmr-au-castigat-toate-procesele-privind-steagurile-si-inscriptiile-bilingve-ajunse-la-ultima-instanta/