Fostul primar din Târgu Secuiesc, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

December 17, 2012 •Racz Karoly •Views: 1571

racz-karoly-vargyasi-levente

Fostul primar al municipiului Târgu Secuiesc Racz Karoly a fost condamnat de Tribunalul Covasna la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită în formă continuată, decizia fiind atacată de fostul edil.

Potrivit sentinţei postate luni pe site-ul Tribunalului Covasna, fostul primar al municipiului Târgu Secuiesc Racz Karoly a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită în formă continuată.

De asemenea, Tribunalul a decis interzicerea, pe o durată de patru ani, a dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii publice elective şi a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat prevăzute de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal.

Racz Karoly mai este obligat să restituie martorului denunţător Ada Jozsef suma de 3.000 de lei, reprezentând obiectul mitei.

Fostul primar, în prezent consilier local PCM în cadrul CL Târgu Secuiesc, a atacat decizia instanţei.

În aprilie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a lui Racz Karoly, pe atunci primar al municipiului Târgu Secuiesc, pentru luare de mită în formă continuată (zece acte materiale).

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în luna februarie 2010, Racz Karoly, în calitate de primar al municipiului Târgu Secuiesc, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) o sumă de bani, cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi pentru ca, în calitatea sa de primar, să asigure derularea normală a acordului-cadru de prestări servicii încheiat între municipiul Târgu Secuiesc şi firma denunţătorului, având ca obiect furnizarea produselor de balastieră şi carieră (nisip, piatră spartă) şi transportul materialelor de construcţii, pe o perioadă de 36 de luni, contract în valoare totală de 2.123.224,5 lei, fără TVA.

Primarul ar fi trebuit să asigure emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea plăţii produselor livrate.

Ulterior, în acest scop, în perioada aprilie – octombrie 2010 şi februarie – martie 2011, Racz Karoly a primit suma totală de 51.000 de lei de la denunţător.

În 11 martie 2011, a fost organizat un flagrant, în urma căruia s-a constatat că Racz Karoly a primit mită suma de 10.000 de lei de la denunţător reprezentând o tranşă din totalul menţionat. Ulterior, Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventivă a lui Racz Karoly, pentru 29 de zile. În urma acestei decizii, primarul a fost suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului de Covasna.

În 11 aprilie 2011, Racz şi-a reluat atribuţiile, după ce Curtea de Apel Braşov a dispus judecarea sa în libertate.

Integral pe MediafaxTags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Fostul primar din Târgu Secuiesc, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

  1. Nutu says:

    Domnule Dan.Ce aveti cu maghiarii? Tot blogul contine antimaghiarism.A-si dori un un raspuns.Va multumesc.

    • Dan Tanasa says:

      Dacă ai găsit antimaghiarism înseamnă că ai citit alt blog! Ce e antimaghiarism în faptul că fostul primar din Tg Sec a fost condamnat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Fostul primar din Târgu Secuiesc, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/fostul-primar-din-targu-secuiesc-condamnat-la-inchisoare-cu-suspendare-pentru-luare-de-mita/