FOTO. 400 de oameni la lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ

January 18, 2016 •social •Views: 1736

Ieri, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, a avut loc lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ, carte scrisă de lingvista spaniolă Carme Huertas, un eveniment la care a participat chiar autoarea acesteia. Interesul a fost foarte mare – 400 de oameni și-au făcut timp să fie prezenți aici, în pofida vremii urâte…

Așa cum ne-a mărturisit ulterior, Carme Huertas a fost impresionată de prezența numeroasă din sală, ca și de discuțiile pe care le-a avut cu publicul.

De acum așteptăm reacțiile romaniștilor, în condițiile în care  acestă apariție editorială lovește în dogma oficială, cea care spune că dacii și-au abandonat miraculos propria limbă atunci când au auzit magnifica limbă latină și că femeile dace s-au dus la sacrificiu în paturile invadatorilor ca să „etnogeneze” viitorul popor român!

Oare cum vor digera astfel de fraze venite de la un străin? – “Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice” (Carme Huertas)

Nu este exclusă nici varianta ignorării acestei cărți, tocmai pentru a nu atrage atenția asupra ei. Dacă mă gândesc la faptul că, deși am trimis un comunicat de presă televiziunilor și ziarelor centrale, cu excepția Nașul Tv, Neptun Tv, Radio România Cultural și Formula As, nu a fost nicio altă instituție mare de presă interesată să ia un interviu sau să dea o știre despre acest eveniment, lucru care parcă îți lasă sentimentul unui consemn general prin care se încearcă ignorarea cărții.

Integral pe daniel-roxin.ro

FOTO: Daniel Roxin

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to FOTO. 400 de oameni la lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ

  1. Buletin de Carei says:

    Credeam ca numai la activitatile ASTRA Carei functioneaza OMERTA la nivel de judet. Pana si Centrul de pastrare a traditiilor SM ignora un Festival de Datini si obiceiuri de Craciun cu 200 colindatori de la Carei sau o sezatoare traditionala de peste 30 de persoane doar pentru ca sunt sub egida ASTRA Carei
    Se pare ca activitatile romanesti, in special cele dedicate pastrarii traditiilor si obiceiurilor arhaice incep sa deranjeze.
    Felicitari organizatorilor si autoarei cartii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. 400 de oameni la lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-400-de-oameni-la-lansarea-cartii-nu-venim-din-latina/