FOTO. 50 DE MII de lei anual din BANI PUBLICI pentru ca hocheiștii din Miercurea Ciuc să promoveze SZEKELYFOLD (ținutul secuiesc)! DOCUMENT

November 1, 2012 •Sport Club Miercurea Ciuc •Views: 3814

Szekelyfold, în limba maghiară și runică, pe tricourile jucătorilor de la Sport Club Miercurea Ciuc

Pagina de internet a clubului HSC Miercurea Ciuc este redactată exclusiv în limba maghiară, deși clubul e finanțat din bani publici și funcționează în România

Jucătorii echipei de hochei HSC Csikszereda (Miercurea Ciuc în limba română) participă la întâlnirile sportive, naționale și internaționale, purtând pe tricouri sintagma ”SZEKELYFOLD” (în limba română ”ținutul secuiesc”), în limba maghiară și de asemenea cu caractere runice (așa-zisul alfabet secuiesc). De fapt pe tricoul echipei locale de hochei din Miercurea Ciuc nu scrie nimic în limba română. Asta în condițiile în care Clubul Sportiv ”Sport Club Miercurea Ciuc” este o instituție publică, conform paginii de internet a Prefecturii Harghita.

Mai mult, conform unui document al Consiliului Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, Clubul Sportiv ”Sport Club Miercurea Ciuc” este finanțat anual cu suma de 50.000 de lei din bugetul public al CJ Harghita.

Pagina de internet a Sport Club Miercurea Ciuc, sportclub.ro, este redactată exclusiv în limba maghiară

Szekelyfold, în limba maghiară și runică, pe tricourile jucătorilor de la Sport Club Miercurea Ciuc

Szekelyfold, în limba maghiară și runică, pe tricourile jucătorilor de la Sport Club Miercurea Ciuc
Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to FOTO. 50 DE MII de lei anual din BANI PUBLICI pentru ca hocheiștii din Miercurea Ciuc să promoveze SZEKELYFOLD (ținutul secuiesc)! DOCUMENT

 1. […] Vezi și FOTO. 50 DE MII de lei anual din BANI PUBLICI pentru ca hocheiștii din Miercurea Ciuc să promoveze… […]

 2. Székely says:

  Care e problema??? Cetatenii de nationalitate maghiara nu cotizeaza la bugetul de stat????

  • Dan Tanasa says:

   Ba da, dar nu suntem în Ungaria! Singura limbă oficială de stat în România e limba română!

   • Székely says:

    Cine vorbeste despre limba oficiala?? Este vorba de bani alocati pentru sport. In toate orasele si comunele tarii se cheltuiesc bani publici pentru sport, sunt cluburi mari de fotbal sustinuti de primarii si consilii judetene si nu cu 50 de mi de lei, despre asta de ce nu vorbiti???
    Si despre limbaoficiala: Dupa lege, este si limba minoritatiilor limba oficiala, daca ponderea cetetenilor de etnie respectiva este mai mare de 20% in localitatea respecyiva!!!!!!!

    • Dan Tanasa says:

     Legea e clară: limba română e singura limbă oficială de stat în România! Restul e gargară șovină maghiară!

     • Székely says:

      Bine ar fi daca ati stii legea, si a nu posta prostii pe blog, pentru a crea tensiune artificial!!!!
      Problema mare in secuime este lipsa locurilor de munca!
      Despre faptul ca cei de nationalitate maghiara, nu gasasc de lucru in insttutiile statului: prefectura, politie, pompieri, jandarmerie, finante, etc despre asta de ce nu sciti.
      Postati numai prostii si minciuni si depre adevaratele probleme nimic!!!!!

 3. Cetatean Ro says:

  Din aceeasi categorie, Primaria Miercurea-Ciuc face reclama pe site-ul oficial la turul ciclist(pana aici nimic in neregula) al “tinutului secuiesc”.
  http://www.szereda.ro/#!ro
  Repetand aceasta sintagma, cu orice ocazie si cat mai des posibil, dupa cum repetitia este mama invataturi, se doreste cat mai curand, in mod vadit, implementare mentala a unei astfel de “realitati teritoriale”, pentru ca ulterior sa se caute si o aplicare practica in consecinta.
  Nu ma (mai) ingrijoreaza atitudinea liderilor maghiari si a sustinatorilor lor, intrucat, de peste 20 de ani, aceasta constata a stat la baza celei mai predictibile platforme politice din Romania.
  Ma intriga si ma revolta atitudinea pasiva a statului roman, martor incapabil la propria-i disolutie din teritoriu, spectatorul adormirii sale!

 4. […] ”SZEKELYFOLD” (în limba română ”ținutul secuiesc”), dezvăluie, pe blog, jurnalistul Dan Tanasă. Pe ce se duc BANII PUBLICI: Hocheiştii de la Miercurea Ciuc, plăţiţi cu 50 de mii lei anual ca […]

 5. […] Miercurea Ciuc” este finanțat anual cu suma de 50.000 de lei din bugetul public al CJ Harghita. Dan Tanasa   […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. 50 DE MII de lei anual din BANI PUBLICI pentru ca hocheiștii din Miercurea Ciuc să promoveze SZEKELYFOLD (ținutul secuiesc)! DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-50-de-mii-de-lei-anual-din-bani-publici-pentru-ca-hocheistii-din-miercurea-ciuc-sa-promoveze-szekelyfold-tinutul-secuiesc-document/